Yetişkinlere Özel Oyun Önerileri (+18)

Bazı oyunları yetişkinken oynamak lazım. +18 öğeler bulunduran oyunlar hangileri merak ediyorsanız bu listemize göz atabilirsiniz.

yetiskinlere-ozel-oyun-onerileri

Oyunlarda, dizilerde filmlerde sık sık +18 görüntüler yer alabiliyor. Günümüzde artık pek çok eğlence ürününde bulunan bu sahneler bir norm haline geldi. Öyle ki pek çok oyun yapısı gereği artık yetişkinlere özel oyunlar kategorisine giriyor.

Cinselliğin her şekli sinemada ve oyun sektöründe gösterilmiştir herhalde öyle değil mi? Zira içerisinde +18 öğe bulunduran oyunların sayısı hiç de azımsanmayacak kadar fazla.

Biz de sizler için içerisinde cinsellik bulunduran en iyi oyunları listeledik. Eğer bir ebeveynseniz çocuklarınızın bu oyunları oynamadığından emin olun.

En İyi Yetişkin Oyunları

  • Vampire: The Masquerade – Bloodlines
  • Metal Gear Solid 3
  • Dragon Age Serisi
  • Mass Effect Serisi
  • Cyberpunk 2077
  • Baldur’s Gate 3
  • The Witcher 3
  • Heavy Rain
  • God of War 
  • GTA 5

Aykırı İçeriğinden Ötürü Yasaklanan 10 Oyun
OYUN

Aykırı İçeriğinden Ötürü Yasaklanan 10 Oyun

Oyun dünyasına her yıl binlerce yeni oyun kazandırılıyor. Popüler oyun türleri içinde belli seriler öne çıkarak büyük hasılat topluyorlar. Bu oyunların yakaladığı başarıyı yakalayabilmek adına birçok farklı oyun geliştirici ünlü oyunları taklit ediyorlar.

1. Vampire: The Masquerade – Bloodlines

Kült vampir oyunlarından biri olan Vampire: The Masquerade – Bloodlines, pek çok yönüyle efsanevi bir oyundur. RPG oyunları içerisinde oldukça kendinden oldukça söz ettirmiş bir oyun olan Vampire: The Masquerade – Bloodlines içerisinde cinsellik bulunduran da bir yapım. Vampirler ve cinsellik, pek çok kez sıklıkla bir arada kullanılan iki temadır diyebiliriz.

Evrenin En İyi RPG Oyunları
OYUN

Evrenin En İyi RPG Oyunları

Pek çok oyuncu ekranın karşısına geçip güzel bir oyun oynamaya bayılır. Özellikle sizi uzun soluklu bir oyuna. Şanslıyız ki RPG oyunları bunu en iyi yapan oyun türlerinden bir tanesi.

2. Metal Gear Solid 3

Metal Gear Solid serisi asla cinsel içeriği ile öne çıkan bir yapım değil ancak listenin geri kalan oyunlarına göre “soft” sayılabilecek sahnelere de sahip.

Sadece seks sahneleri ile değil, pek çok karakterin homoerotik gerilimlerine de yer veren bu oyun içerdiği alt metinlerle bizleri şaşırtmaya devam ediyor. 

Efsanevi oyun yönetmeni Hideo Kojima’nın Metal Gear Solid serisi genellikle hikayesiyle ve oynanışı ile bilinse de kesinlikle yetişkinken oynanması gereken oyunlardan bir tanesidir. Pek çok cinsel alt metnin işlendiği bu oyunlar göründüğünden çok daha fazlasına sahiptir.

3. Dragon Age Serisi

Dragon Age serisisinin pek çok oyununda cinsellik bulunuyor. Dragon Age oyunu için oldukça normal kabul edilen bu sahneler pek çok oyuncunun heyecanlanmasına sebebiyet vermiştir. 

4. Mass Effect Serisi

Uzayın farklı gezegenlerinde geçen bir bilim kurgu oyunu olan Mass Effect serisi +18 içerikleri ile epey sansasyonel olmuştur. Öyle ki, farklı uzaylı ırkları ile bile cinsel münasebete girebildiğiniz bu oyun bir dönem topa tutulmuştu. Son derece iddialı bir yapım olan Mass Effect serisini kesinlikle yetişkin oyunlar kategorisine almak lazım.

5. Cyberpunk 2077

Son yıllarda çıkmış olan en popüler olan +18 oyunlardan biri hiç şüphesiz Cyberpunk 2077’dir. Geleceğin Cyberpunk dünyasında hiçbir şey günümüzdeki gibi değildir. Cinsellik de öyle. Pek çok farklı karakter ile romantik deneyimler yaşayabileceğiniz bu oyunda kendinizi epey farklı şeyler yaparken bulabilirsiniz.

6. Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate 3 neredeyse kusursuza yakın bir oyun. Gelmiş geçmiş en iyi RPG’lerden biri olan Baldur’s Gate 3 bizleri oynanışı ve hikayesi ile etkilemiş olsa da bir dönem içerdiği seks sahnesiyle gündem oldu. Oyunun trailer’ının gösterildiği bir videoda, ayıya dönüşmüş bir druid ile ilişki yaşamak üzere olan bir vampirin videosu gösterildi ve oyun gündemi ayağa kalktı. 

Epey sansasyonel bir videoydu ve izleyenlerin şaşkınlığı her hallerinden den belli oluyordu. Pek çok kişi tarafından hayretle karşılanan bu durumun akabinde o hafta Baldur’s Gate 3 Steam’in en çok satan oyunlarından biri haline geldi.

7. The Witcher 3

İçerdiği romantik sahneler ile ünlenmiş en popüler oyunlardan biri hiç şüphesiz The Witcher 3’tür diyebiliriz. Pek çok güzel karakterin bulunduğu bu oyunda seçenekleriniz epey geniş.

Geralt karakterini kontrol ederken bazı NPC’lerle romantik diyalogların kilidini açabilirsiniz. Epey romantik sahnelere sahip olan The Witcher 3 bu özelliği ile epey ün kazandı.

8. Heavy Rain

Oldukça karanlık ve depresif bir oyun olmasına rağmen içerdiği seks sahnelerinden ötürü Heavy Rain’de bu listede kendine yer buldu. Listedeki diğer oyunların aksine Heavy Rain çok daha hüzünlü bir oyun.

Karakterler arasında yaşanan romantik sahneler oyunun çok küçük bir bölümünü oluştursa da böylesine karanlık bir oyun oynarken +18 içerik görmek epey tuhaf hissettiriyor.

9. God of War 

God of War serisinin rebootlanmış oyunları hariç hemen hemen her bir oyununda müstehcenlik ve seks sahneleri kullanılmıştır.

Müstehcenlik direkt olarak gözümüze sokulsa da seks sahneleri biraz farklı bir üslupla bizlere yansıtılmıştır. “Quick time event” dediğimiz sahnelerin içine yedirilen bu +18 görüntüler sık sık olmasada her oyunda karşımıza çıkıyor. 

Eskiden Yeniye God of War Serisi
OYUN

Eskiden Yeniye God of War Serisi

Hack and Slash oyunları denildiği zaman akıllara gelen ilk yapımlardan biri olan God of War, 2005 yılında ilk kez hayatımıza girdi.

10. GTA 5

Sadece GTA 5 değil, pek çok GTA oyunu erotik sahneler içeriyor. GTA 5 ile bu çıta biraz daha yükselmiş gibi hissediyoruz. Pek çok farklı yerde cinsel ilişki ya gösteriliyor ya da detaylı bir şekilde tasvir ediliyor.

Müstehcenliğin de epey fazla bulunduğu bu oyun ebeveynlerin en büyük kabuslarından bir tanesi. Oyun dünyasının en popüler yapımlarından biri olan GTA 5 kesinlikle bir yetişkin oyunu.

Yetişkin oyunları ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Sizin bu listedeki favori oyununuz hangisi? Listede olmasını gerektiğini düşündüğünüz bir yetişkin oyunu var mı?

Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR