Photoscape'in Öne Çıkan Özellikleri

Photoscape'in resim düzenleme için kullanabileceğiniz özelliklerini öğrenerek, resimli ve videolu kullanım ipuçlarına ulaşabilirsiniz.

Photoscape'in Öne Çıkan Özellikleri

Fotoğraf düzenlemekten çok daha fazlası

Photoscape, en iyi ücretsiz Adobe Photoshop alternatifi denilebilecek pek çok özellik barındırıyor. Uygulamanın ana ekranında sol tarafta, eğer internete bağlıysanız, Flickr'dan rastgele fotoğraflar gösteriliyor. Sağ tarafta ise, aşağıda bir ekran görüntüsünü görebileceğiniz, Photoscape programında bulunan, en bilinenlerden imaj düzenleyicisinden, daha az bilinen hareketli GIF oluşturucusuna kadar, programın sunduğu bütün özellikler listeleniyor.


Buradaki seçenekler ayrıca programın sol üst köşesinde, sekmeler şeklinde konumlandırılmış.

Gösterici

Uygulamanın en çok bilinen ve kullanılan özelliği imaj göstericisi. Göstericiye girdiğinizde solda bulunan Windows gezgini benzeri kısımda, imajlarınız ve fotoğraflarınız arasında, Windows gezgininde dosya veya klasörler arasında geziyormuş gibi gezinebiliyorsunuz. Eğer içerisinde bulunduğunuz konumda imaj veya fotoğraf bulunuyorsa, bu fotoğrafların küçük görüntülerini sağ tarafta görebiliyorsunuz. Ayrıca sağ tarafta bulunan imajlardan herhangi birisine tıkladığınız zaman, soldaki Windows gezgini benzeri kısmın altında, imajın biraz daha büyük halini izleyebiliyorsunuz.


 

Düzenleyici

Gösterici sekmesinin yanında, Düzenleyici özelliği bulunuyor. Photoscape fotoğraflarınızı düzenlemeniz için size o kadar çok özellik sunuyor ki, bu özelliklerin tamamından bahsetmek için birkaç yazı daha yazmak gerekebilir. Düzenleme araçlarını kendi kendinize deneyerek öğrenmenizi tavsiye ediyoruz. Öyle özelliklerle karşılaşacaksınız ki, çok şaşıracağınıza eminiz.

PhotoScape - Parlaklık ve Kontrast Ayarı
YAZILIM

PhotoScape - Parlaklık ve Kontrast Ayarı

PhotoScape Ücretsiz Resim Düzenleme Programı ile resimlerinizin parlaklık ve kontrast ayarlarını kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.



İsterseniz programın kendine özgü özelliklerinden birisine örnek verelim. Tools sekmesinin altında, Mozaik (Mosaic) özelliğini deneyelim.

 

Bu araç ile fotoğraflarınıza mozaik efekti verebilirsiniz. Mozaiklik seviyesini seçtikten sonra, fotoğrafın, mozaiklik özelliği uygulamak isteğiniz kısmını seçin. Siz de şuna benzer bir görüntü elde edebilirsiniz.

 

Toplu Düzenleyici

Tek bir imaj veya fotoğrafa uyguladığınız efekti, Toplu Düzenleyici'yi kullanarak, birden çok fotoğraf veya imaja aynı anda uygulabilirsiniz. Toplu Düzenleyici özelliği, Düzenleyici'nin hemen yanında bulunuyor.


Düzenlemek istediğiniz fotoğrafları Toplu Düzenleyici paneline çekip bıraktıktan sonra, sağ tarafta bulunan düzenleme seçeneklerinden istediğinizi uygulayabilirsiniz. Fotoğraflarınıza çerçeve ekleyebilir, hatta yeniden boyutlandırabilirsiniz.

 

PhotoScape - Batch (Toplu İşlem)
YAZILIM

PhotoScape - Batch (Toplu İşlem)

PhotoScape Popüler Resim Düzenleme Programı ile birden fazla resim üzerinde yapacağınız işlemleri tek seferde gerçekleştirerek uzun uğraşlara girmeyin.

Sayfa özelliği

Programda bulunan "Sayfa" sekmesini kullanarak, birden çok imajı farklı şekillerde konumlandırarak, tek bir görüntü haline getirebilirsiniz. Konumlandırma seçenekleri, sayfa boyutu, arkaplan rengi, çerçeve seçenekleri ve köşeleri yuvarlama özellikleriyle beraber sağ taraftaki panelde bulunuyor.

 

Fotoğraf birleştirme

Bir başka fotoğraf kombine etme aracı ise "Birleştirme". Bu özellik ile "Sayfa" özelliği arasındaki fark ise "Birleştirme" özelliğinin, "Sayfa" özelliği gibi önceden ayarlanmış fotoğraf konumlandırma seçeneklerinin olmaması.

 

PhotoScape - Resim Birleştirme
YAZILIM

PhotoScape - Resim Birleştirme

PhotoScape Resim Düzenleme Programı ile istediğiniz resimler üzerinde birleştirmeler yapabilirsiniz.

Hareketli GIF yapma özelliği ve yapabilecekleriniz

Photoscape'in sahip olduğu hareketli GIF yapma özelliği, neredeyse hiçbir imaj düzenleyici programda bulunmayan kendine has bir özellik. Bu özellik, birden çok imajı birleştirerek hareketli bir GIF imajı haline getirmenize olanak sağlıyor. Üstelik değişim zamanı, imaj yerleşimi, değişim türü gibi özellikleri de hareketli GIF dosyasına uygulayabiliyorsunuz.


Hareketli GIF özelliği ile, birden fazla imajı birleştirerek slayt gösterileri hazırlayabileceğiniz gibi, birbirinden çok az farklı olan ve birbirini tamamlayan imajları birleştirerek basit animasyonlar da oluşturabilirsiniz.

Fotoğraf yazdırma

Photoscape gibi bir programın fotoğraf yazdırma özelliğinin olmaması düşünülemezdi tabii ki. Photoscape, fotoğraf yazdırma işlemini çok kolay ve hızlı bir duruma getiriyor. Uygulamada bulunan ve "Bas" sekmesinden ulaşabileceğiniz yazdırma özelliğinde, kağıt boyutundan, bir sayfada kaç fotoğrafın olacağına kadar birçok ayarlama yapabilirsiniz.

 

Fotoğraf parçalama özelliği

Programın bazı özellikleri, üst tarafta bulunan sekmelerde değil de, sadece programın ana ekranında bulunuyor. Örneğin bunlardan birisi "Ayırıcı" özelliği. "Ayırıcı" özelliği "Birleştir" özelliğinin tam tersi olarak çalışıyor. "Ayırıcı" özelliği ile bir imajı, istediğiniz küçüklükte parçalara bölebiliyorsunuz.

 

Renk Toplayıcı

Photoscape'in bahsedilmeye değer bir başka özelliği de "Renk Toplayıcı" özelliği. Normalde internet tarayıcısından, masaüstünden veya bilgisayarınızın herhangi bir yerinden bir renk tonunu seçmek için ek programlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak Photoscape kullanıyorsanız, çok kolay şekilde istediğiniz renk tonunu yakalayabilirsiniz.

Göz Rengi Değiştirme

PhotoScape - Göz Rengi Değiştirme
YAZILIM

PhotoScape - Göz Rengi Değiştirme

PhotoScape Resim Düzenleme Programı ile arzu ettiğiniz fotoğrafınızdaki göz renginizi birkaç adımda değiştirebilirsiniz.

Ve dahası...

Tüm bu saydığımız özelliklere, "Raw Dönüştürücü" ve "Ekran Yakalama" özellikleri de eklenince, Photoscape'e Windows işletim sistemi üzerinde çalışabilen en iyi fotoğraf araçlarından biri demek herhalde yanlış olmaz. Eğer Photoscape'i kullandıysanız veya daha iyi altertifleri var diyorsanız, düşüncelerinizi bizimle yorum bırakarak paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR