Pinterest Fotoğraf Boyutları Nelerdir?

İnternet ve sosyal medya araçları artık hayatımızda çok önemli bir yer teşkil ediyor. Bir çoğumuz yataktan kalkar kalkmaz güne sosyal medya hesaplarımızı kontrol ederek başladığımızı inkar edemeyiz sanıyorum.

Pinterest Fotoğraf Boyutları Nelerdir?

İnternet ve sosyal medya araçları artık hayatımızda çok önemli bir yer teşkil ediyor. Bir çoğumuz yataktan kalkar kalkmaz güne sosyal medya hesaplarımızı kontrol ederek başladığımızı inkar edemeyiz sanıyorum.

Twitter, Facebook gibi herkes tarafından kullanılan sosyal medya araçları haricinde biraz daha belli bir kitleye yönelik ve bazı kesimler tarafından sevilerek kullanılan farklı araçlar da var. Bunlardan bir tanesi de Pinterest.

Pinterest ilk çıktığında ne kadar beğendiğimi çok iyi hatırlıyorum. Özellikle görsellik üzerine geliştirilmiş bir sosyal ağ olan Pinterest ile, internette gezinirken beğendiğiniz herhangi bir şeyi bir fotoğrafı ile kendi panolarınıza kaydetme şansına sahipsiniz. Bununla birlikte başkalarını takip edebiliyor, onların panolarını görüntüleyebiliyor, hatta aradığınız herhangi bir konuyla ilgili takip etmediğiniz insanların çok değişik pinlerine göz atabiliyorsunuz.

Yani kısacası Pinterest sizin için hem bir görsel bookmark görevi görüyor hem de başkalarından ilham almanıza ve hayatınıza renk katmanıza yardımcı oluyor. Bütün bu sebeplerden dolayı Pinterest'i çok severek kullanıyorum.

Özellikle fotoğraflar üzerine geliştirilmiş bir sosyal ağ olduğu için, Pinterest'i açtığınızda gördüğünüz fotoğrafların boyutlarını bilmek, onu daha verimli kullanmanızı sağlayabilir.

Örneğin ana ekranı açtığınızda veya kendi profilinize ya da başkalarının profiline girdiğinizde fotoğrafların kaç piksel görüntülendiğini biliyor musunuz?

Pinterest ana ekranını açtığınızda karşınıza çıkan pinlerin genişliği 236 piksel olarak ayarlanıyor. Yüksekliği ise buna göre ölçeklendiriliyor.

Bir pinin üzerine tıklayıp büyük halini görüntülediğinizde ise minimum 600 piksel bir fotoğraf ile karşılaşıyorsunuz ve yine yükseklik buna göre ölçeklendiriliyor.

Profil sayfasına geldiğimizde ise profil resminiz ana sayfada 165 x 165 piksel olarak görüntüleniyor. Bunun dışında Pinterest üzerindeki diğer her yerde ise profil resminiz 32 x 32 piksel olarak görüntüleniyor. Ayrıca profil resminizin maksimum 10 MB olması gerekiyor.

Profil sayfasındaki panolarda ise panonun kapak resminin büyüklüğü 222 x 150 piksel olarak ayarlanıyor. Panolarda görülen küçük simgeler ise 55 x 55 piksel boyuta sahip oluyor.

Pinterest Nedir? (İnfografik)

Pinterest Kullanım Kılavuzu

YORUMLAR