PlayStation 5 Ebeveyn Denetimi Nasıl Kurulur?

Ebeveynler, PlayStation 5’te çocuklarını güvende tutmak ve harcamaları kontrol etmek için bazı denetim ayarları yapılabilir. İşte aşama aşama nasıl yapılacağı!

Ayşin Demirer -

Aileler çocuklarını sanal dünyada güvende tutmak için PlayStation 5 ebeveyn denetimi ayarını kolayca yapabilir. Bu denetim sayesinde çocukların konsol üzerindeki faaliyetleri sınırlandırılır. Bunun için kullanıcı profilleri birleştirilir.

PS5 ebeveyn kontrol ayarları ile çocuklar oyun içi harcama, oynama süresi gibi birçok konuda sınırlandırılır. Ebeveyn denetimlerinin çoğunluğu PlayStation’ın haricinde web üzerinden de yönetilir. Fakat yeni çocuk hesapları sadece webden oluşturulabiliyor.

PlayStation 5 Ebeveyn Denetimi İçin Çocuk Hesabı Ekleme

PlayStation 5 çocuk hesabı üzerinden çocuklar oyunlarını oynayıp tercihlerini kaydedebiliyor. Aynı zamanda bu hesapta ebeveyn kontrol ayarları da buradan yapılabiliyor. PS5 çocuk hesabı ekleme işlemi için şu adımlar takip edilmelidir;

teknoloji

PS5 Slim Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

PS5 Çocuk Hesabı Ebeveyn Denetimi Nasıl Çalışır?

PlayStation 5 ebeveyn denetimi kapsamında çocuklar kendilerine açılan hesap üzerinden “Ayarlar” kısmına girebilirler. Ancak buradan sadece ne kadar oyun süresi kaldığını öğrenirler. Ebeveynler çocuk hesabındaki kontrollere şöyle erişebilir;

Çocukların oturum açıp ebeveyn denetimlerini kapatmaması için PS5 hesabı PIN koduyla korunmalıdır. PIN koduyla koruma içinde PS5 Ayarlar ekranı üzerinden şu adımlar takip edilmelidir: “Kullanıcılar ve Hesaplar > Oturum Açma Ayarları > PS5 Oturum Açma Parolası Gerektir”

Web Üzerinden PlayStation 5 Ebeveyn Denetimi

PlayStation 5 ebeveyn denetimi için web üzerinden ayarlamalar yapılabilir. Ancak ayarlamalara geçilmeden önce mutlaka Sony’ye aile üyeleri tanıtılmalıdır. PlayStation Network hesabı üzerinden şu adımlar izlenmelidir:

Yukarıdaki adımların ardından çocuğun PS5 konsolunda ulaşabileceği oyunlar, web sitelerini nasıl kullanacağı vb. birçok ebeveyn denetim ayarları ekrana gelir.

PlayStation 5 oyunlarının uygun olduğu yaş seviyeleri doğum tarihi hesaplanarak belirleniyor. Bu ayar için “yaş seviyesi” seçeneğine tıklanmalıdır.

Çocuğun ebeveynden izinsiz web’de gezinmesini engellemek içinde bir seçenek vardır. “Web’de Gezinme” ve “Kısıtla” seçeneklerine tıklanmalıdır.

PlayStation 5 ebeveyn denetimi kapsamında çocukların PS VR2 ve PS VR kullanımı da kolayca kısıtlanabilir. PS VR2 ve PS VR erişiminin engellenmesi için “Kısıtla” butonuna tıklanmalıdır.

PS5 ebeveyn denetimi kurulumu için aşağıdaki ayarlarda yapılandırılmalıdır;

Oyun

PlayStation 5 İçin En İyi Aksesuar Önerileri

Yukarıdaki ayarların ayarlanmasının ardından saat dilimi ayarlanmalıdır. Çocukların ne kadar süre ve hangi saat dilimlerinde PS5’i kullanacağı belirlenir.

Saat diliminin de ayarlanmasının ardından en son aşamada “Onayla ve Kabul Et” seçeneğine tıklanarak PS5 ebeveyn denetim kurulumu tamamlanmış olur.

Benzer İçerikler

YORUMLAR