Ramazan'da Kullanabileceğiniz En İyi 8 iOS Uygulaması

Ramazan ayında kullanabileceğiniz en iyi iOS uygulamalarını yazımızda bulabilirsiniz.

Ramazan'da Kullanabileceğiniz En İyi 8 iOS Uygulaması

Öncelikle Tamindir ekibi olarak siz değerli ziyaretçilerimize ve tüm müslüman alemine hayırlı bir Ramazan diliyoruz.

İslam alemi için en önemli dönemlerden bir tanesi olan Ramazan ayına az bir süre kala, iOS kullanıcıları için Ramazan ayında kullaanbilecekleri uygulamaları inceleme ve daha rahat ulaşabilmeleri için bu yazıda derlemeye karar verdik. Umarız ki listemizde yer verdiğimiz uygulamalar günlük hayatınızda ve Ramazan boyunca yapmayı planladığını aktivitelerinizde size yardımcı olur.

Dilerseniz hemen ilk uygulamamız ile başlayalım;

1- Nefis Yemek Tarifleri

Birbirinden lezzetli yemeklerin hazırlandığı sofralarda dostlarla ve aile bireyleriyle keyifli sohbetler yapmak Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında. Dolayısıyla açılışımızı mutfakta işinizi kolaylaştıracak ve farklı lezzetler deneyimlemenize fırsat veren bir uygulama ile yapmak istedik.

Nefis Yemek Tarifleri birbirinden lezzetli yemekleri resimler eşliğinde sunan ve kullanıcıların mutfaktaki yegane yardımcısı olmaya aday bir uygulama. Nefis Yemek Tarifleri, özel günlerde ve durumlarda uygulayabileceğiniz binlerce farklı yemek tarifine sahip.

2- BiTaksi

Akşam ziyaretlerinden sonra vasıta bulmak zaman zaman zor olabiliyor. Fakat BiTaksi bu konuda kullanıcılara yardımcı olarak diledikleri zamanda ve yerde taksi çağırmalarına imkan veriyor.

Şoför ve araç bilgilerini de sunan BiTaksi, harita desteği sayesinde yolculuğunuzun ne kadar süreceğini ve nerede olduğunuzu da takip etmenize imkan sağlıyor. Uygulamanın tamamen ücretsiz olarak sunulduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

3- Yemeksepeti

İş dolayısıyla veya özel sebeplerden dolayı yemek yapmaya fırsatı olmayanlara hitap eden Yemeksepeti sayesinde arzu ettiğiniz yemeği mobil cihazınız üzerinden sipariş verebilirsiniz. Geniş bir restoran yelpazesine sahip olan Yemeksepeti'nde her damağa hitap edecek bir restoran var.

Mobil cihazlarımıza tamamen ücretsiz olarak indirebileceğimiz Yemeksepeti sayesinde iftar için eve giderken yolda sipariş verebilir ve vakit kaybetmeden orucumuzu açabiliriz.

4- Sygic

Kapsamlı bir navigasyon uygulaması arayan kullanıcıların mutlaka denemesi gereken bir seçenek. Sygic sayesinde gitmek istediğimiz yerin konum bilgilerini uygulamaya girmemiz yeterli oluyor. Bu aşamadan sonra üç boyutlu haritalar eşliğinde uygulama bize en uygun rotayı çıkartıyor.

Sesli komut desteği de sunan uygulama bu sayede dikkatimizi yoldan ayırmadan yolculuk edebilmemize imkan sağlıyor. Ramazan ayında sık sık seyahat etmeyi planlıyorsanız Sygic'i mutlaka indirmelisiniz. Belirtmeden geçmeyelim; uygulamayı Türkiye'de kullanacaksanız Türkiye harita paketini indirmeniz gerekiyor.

5- Turkish Airlines

Turkish Airlines tüm uçuş işlemlerinizi tek bir yerden yönetebilmenize imkan veren fonksiyonel ve pratik bir uygulama. Tamamen ücretsiz olarak sunulan Türk Hava Yolları uygulaması bilet alma, check-in yapma, koltuk seçme gibi onlarca farklı işlemi yapmamıza imkan veriyor.

Ramazan'ın hemen ardından yurtiçi veya yurtışı seyahatler yapmayı planlıyorsanız Turkish Airlines'ı kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

6- Namaz Hocası

Namaz Hocası, kullanıcılara namaz hakkında kapsamlı bilgiler sunan mükemmel bir uygulama. Hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap ettiğinin altını çizmemiz gerek. Açıkçası bu uygulama namazı layıkıyla kılmak isteyen herkes tarafından mutlaka edinilmeli.

Namaz kılmak isteyen fakat bu konuda bilgi eksikliği çeken kullanıcılar bu uygulama sayesinde akıllarındaki soru işaretlerini giderebilirler. Abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır, hangi dua nerede okunur gibi konularda bilgi eksikliğini varsa Namaz Rehberi bu konuda size epey yardımcı olacaktır.

7- Zomato

Restoran bulma uygulaması olarak öne çıkan Zomato sayesinde 100.000'den fazla restoranı mobil cihazımızdan takip edebiliyoruz.

Ramazan ayı esnasında ara sıra dışarıda yemek yemek isterseniz Zomato size bu konuda rehberlik edecektir. Gelişmiş filtreleme özellikleriyle beğeninize hitap eden yemekleri seçebilir ve hatta diğer kullanıcılardan yardım alarak en doğru tercihi yapabilirsiniz.

8- Markafoni

Bildiğiniz gibi Ramazan ayından hemen sonra güzel bir bayram tatili bizleri bekliyor. Hem akraba ziyaretleri hem de keyifli tatiller ile renkli geçen bu bayram için kendinize güzel bir alışveriş yapmak istiyorsanız Markafoni'ye mutlaka göz atmalısınız.

Markafoni üzerinden yüzlerce farklı markaya ve ürünlerine göz atabilir, beğendiklerinizi satın alabilirsiniz. Uygulamada yer alan ürünlerde aksesuar, kıyafet ve pek çok farklı kategoride toplanmış ürün mevcut. Özellikle aradığınız bir şey varsa arama butonu yardımıyla kolayca bulabilirsiniz.

Samsung Galaxy S6 ve HTC One M9 Karşılaştırması

Windows 10 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?

Android Cihazınızla Yapabileceğiniz 10 Yaratıcı Şey

Sony Xperia Z4 ve HTC One M9 Karşılaştırması

YORUMLAR