Razer Phone’un Sahip Olduğu 5 Önemli Özellik

Razer'ın geçtiğimiz haftalarda satışa sunduğu ilk akıllı telefonu Razer Phone ile ilgili 5 önemli donanım özelliğini sizlerle paylaşıyoruz.

Razer Phone

Razer’ın oyunculara yönelik olarak geliştirdiği yeni akıllı telefonu Razer Phone 17 Kasım tarihinden beri ABD ve Avrupa’da satılmakta. Biz de ülkemizde henüz pek bilinmeyen ve satılmayan bu oyuncu akıllı telefonuyla ilgil 5 önemli özelliği sizlerle paylaşacağız. İşte Razer Phone özellikleri:

Ekranı

Razer Phone Ekranı

Razer Phone’un 5.7 inç boyutunda 2560x1440p çözünürlüklü bir ekranı bulunuyor. Bu çözünürlük günümüz oyuncu monitörlerinin birçoğunun kullandığı bir çözünürlük ve akıllı telefon ekranına sığdırıldığı için yüksek piksel yoğunluğundan dolayı oldukça keskin bir görüntü sağlıyor. Fakat Razer Phone’un ekranını en özel kılan özelliği değişken yenileme hızı oluyor. 120Hz’e kadar değerlere yükselebilen ekran aynı oyun monitörlerinde gördüğümüz Nvidia G-Sync veya AMD Freesync özellikleri gibi çalışıyor. Diğer birçok akıllı telefonda bu yenileme hızı 60Hz’e sabitlenmiş durumda.

Razer Phone’un ekranının sahip olduğu bu avantajlar bazı dezavantajları da beraberinde getiriyor. Bunlardan birisi telefonun ekranının OLED panelli olmaması. Birçok rakibi OLED panelli ekranlar kullanırken Razer Phone’da IPS LCD bir panel kullanılmış. Bu da gerçek siyah renkler konusunda eksiklik yaratıyor. Fakat bu durum birçok oyuncu için çok da önemli olmayabilir.

Donanımı

Razer Phone Donanımları

Razer Phone, Android işletim sistemli akıllı telefonların kullanabileceği en üst düzey donanımları içeriyor. İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 835 SOC’sini bulunduran cihazda 8GB da RAM bulunuyor. Bu RAM miktarı da rakibi olan akıllı telefonların birçoğunu ikiye katlıyor. Hatta günümüzde birçok bilgisayarda bile hala 8GB RAM göremeyebiliyoruz. 

Razer Phone’un bataryası da oldukça büyük. 4.000mAh kapasiteli batarya en yoğun kullanımlarda bile sahibini 1 gün boyunca rahatça idare edebilecek düzeyde görünüyor. Dahili hafızası 64GB olan cihazın depolama alanı microSD kart yoluyla 2 TB (Terabayt) boyutuna kadar yükseltilebiliyor. Yine bu değer de birçok bilgisayarda bile göremediğimiz bir depolama alanına denk geliyor.


Kamerası

Razer Phone Kamerası


Razer Phone 8 megapiksellik f/2.0 diyafram açıklığında bir ön kameraya sahip. Arka tarafta ise 2 adet kamera bulunduruyor. Arkadaki kameralardan birisi 12 megapiksellik f.175 geniş açı kamerası iken diğeri de 12 megapiksellik f.26 zoom kamerası olarak görev yapıyor. 

Sayılara bakıldığı zaman iyi gibi görünen bu kameralar ne yazık ki beklendiği kadar iyi performans sergileyemiyorlar. Keskinlik ve netlik konusunda beklentileri karşılayamayan görüntüler çeken Razer Phone kameralarındaki bu sıkıntıların yine de akıllı telefona gelecek olan güncellemeler ile giderilme ihtimalleri de var.


Hoparlörleri

Razer Phone Hoparlörleri


Razer Phone ön yüzünün üstünde ve altında %50-%50 şeklinde eşit olarak konumlandırılmış hoparlörlere sahip. Bu hoparlörler tasarım anlamında telefonun üstten ve alttan kalın kenarlı olmasına yol açsa bile muhteşem performans sergiledikleri için tasarım kaygılarını bir tarafa bırakmamızı sağlıyorlar. Hatta birçok inceleme sonucuna göre Razer Phone’un hoparlörleri an itibariyle akıllı telefon piyasasındaki en iyi hoparlörler olarak değerlendiriliyorlar. 


İşletim Sistemi

Razer Phone İşletim Sistemi


Razer Phone, Android Nougat 7.1.1 işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Aynı zamanda Razer’ın tasarladığı çeşitli temaları da indirip kullanma imkanınız bulunuyor. Bunun yanı sıra Razer batarya ömrü, performans gibi birçok konuda kendi ayarlarınızı yapmanıza da olanak tanıyor. Ayrıca önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Razer Phone’a Android 8.0 Oreo işletim sistemi güncellemesi geleceği de biliniyor.

Razer Phone Teknik Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
MOBİL

Razer Phone Teknik Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Razer, Londra’da düzenlediği etkinlikte ilk Android akıllı telefonunu tanıttı. Dünyanın ilk 120Hz “Ultramotion” ekranına sahip olan ve Qualcomm’un QuickCharge 4+ kullanan ilk telefonu olma özelliğini taşıyan Razer Phone’un teknik özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatı haberimizde.

Razer Yayıncılar İçin Webcam ve Mikrofonunu Tanıttı
TEKNOLOJİ

Razer Yayıncılar İçin Webcam ve Mikrofonunu Tanıttı

ABD merkezli Razer şirketi, yayıncı odaklı iki yeni ürününü bugün tanıttı. LED ışık tasarımıyla dikkat çeken web kamera ve mikrofon ile yayıncılara hitap edecek olan Razer, kısa süre içerisinde bu ürünleri kullanıcılarla buluşturacak.

Razer, Yeni Kulaklığı Hammerhead USB-C'yi Tanıttı
MOBİL

Razer, Yeni Kulaklığı Hammerhead USB-C'yi Tanıttı

Akıllı telefon üreticisi Nextbit'i satın alarak mobil dünyaya adım atan Razer, geçtiğimiz günlerde oyuncular için özel olarak ürettiği Razer Phone'u ABD'de satışa sunmuştu.

YORUMLAR