Readability ile Chrome’da Daha Okunaklı Web Sayfaları

Reklamlardan kurtulmak için Readabilty son derece kullanışlı bir Google Chrome eklentisi.

Readability ile Chrome’da Daha Okunaklı Web Sayfaları

Bir web sitesine girdiğiniz andan itibaren etrafta uçan kaçan reklamlardan kurtulmak için Readability son derece kullanışlı bir Google Chrome eklentisi. Aslında reklamlar birçok içeriği ücretsiz olarak izlememizi sağlayan, web sitesinin giderlerinin karşılanmasında önemli rol oynayan olgular. Ancak onlardan kurtulmak hepimizin ortak amacı.

İçerikleri izleyebilmek daha temiz ve sade sayfalar üzerinden makaleleri takip etmek isterseniz Readability son derece basit ve faydalı bir eklenti. Reklamları engellemek için Adblock gibi ön belleği zorlayan uygulamalara karşı da bir alternatif oluşturuyor. Readability sayfadaki her türlü fazlalık oluşturan yapıyı temizleyerek size son derece sade resim ve metinlerden oluşan bir sayfa filtreleyerek sunuyor. 

Chrome tarayıcınızın sağ üst köşesinde hemen adres çubuğunun yanına yerleşen Readability, son derece kullanışlı komutlarıyla istediğiniz sayfayı tertemiz hale getirebiliyor. Reklamlarla ve hareket eden birçok görsel ile dolu sayfa, bir anda sade bir tarza bürünüyor. 

Örneğin bu gazete sayfası Readability kullanıldığı zaman aşağıdaki kadar sade bir hale dönüşebiliyor

Gazete sayfasındaki reklamlar, görsel taşıyıcı alt yapı, sağa ve sola kayan spot sütunları kaliteli bir okuma ortamı yaratmıyor. Oysa Readability kullanılınca bakın sayfa ne kadar sadeleşiyor. 

Readability size dönüştürdüğü sayfanın tarzını belirlemek için seçenekler de sunuyor. Karakterlerin tipini, rengini, büyüklük ve küçüklüğünü sol tarafta bulunan ikon menüden ayarlayabiliyorsunuz. Burada size uygun görüntüye ulaşana kadar sınırsız denemeler yapmanız mümkün. 

Readability sadeleştirdiği sayfadaki resimleri eğer hareketli bir galeri yazılımı kullanılıyorsa, görselleri bunun içinden çekiyor ve alt alta dizerek kolayca ulaşılmasını sağlıyor. Aynı şekilde videolarında boyutlarını bozmadan rahatça izlemenizi sağlıyor.

 

Chrome tarayıcı üzerinde her hangi bir sayfada Readability kullanmak için, sağ üst köşedeki ikona tıklamak zorunda değilsiniz. Farenizin sağ tuşuyla sayfada her hangi bir yere tıklarsanız, açılan menüden Readability sekmesini seçerek aynı işlemleri fare ile de yapabiliyorsunuz. 

YORUMLAR