Duvara Fırlatsanız Dahi Hiçbir Şey Olmayacak En Sağlam Telefon Modelleri

Kırılan ekranlardan, çizilen telefon kasalarından bıktınız mı? O zaman duvara fırlatsanız dahi tek parça kurtulacak en sağlam telefonlar lsitemize göz atın

Samet Dönmez -

Telefonu yere düşürüp paramparça olan ekranını görmek, her kullanıcının korkulu rüyalarından biri. Peki, ya hiç böyle bir endişeniz olmasın ister miydiniz? Sizin için bu yazımızda dünyanın en sağlam telefon modelleri listesi oluşturduk. Sinirini telefondan çıkaranlardansanız, buyrun yazımıza!

Sağlam Telefon Nasıl Olur?

Bir telefonun sağlamlığı, birçok etmene bağlıdır. Fakat en temelde sağlam telefonlar söz konusu olduğunda darbelere karşı dayanıklı cam ve kasa tasarımı, toza ve suya karşı dayanıklılık sertifikaları ve uzun süreli kullanım gibi özellikler öne çıkar.

Sağlam telefonlar, genellikle son kullanıcıya ulaşma konusunda günümüzde birçoğumuzun kullandığı telefonlara kıyasla daha zayıf kalsa da kendi kapsamlarında dünya çapında alıcılara sahiptir. En sağlam telefonlar için alıcı portfolyosu, genellikle ekstrem sporcular, zorlu koşullarda çalışanlar ve askerlerden oluşur. Ayrıca kamp ve tırmanış ile ilgilenen kişilerin de sıklıkla sağlam telefon modelleri tercih ettiği görülür.

Bir telefonun sağlamlığını değerlendirmek için sıkça üzerinde durulan IP sertifikaları, çeşitli kurum Uluslararası Elektroteknik Komisyonu tarafından verilir. Markalar, ürünlerini sahip olduğu IP ve benzeri sertifikaları göstererek pazarlar.

Mobil

IP Sertifikası Nedir? Ne Anlama Gelir?

En Sağlam Telefon Modelleri Hangileri?

Söz konusu dünyanın en sağlam telefonu olduğunda, daha önce hiç duymadığınız marka ve modellere rastlamanız oldukça olası. Çünkü telefon piyasasının büyük oyuncuları, hem oldukça dar bir kitleye hitap etmesi hem de maliyetleri yüzünden sağlam telefonlar tercih etmemektedir. Telefon sağlamlığı konusunda uzmanlaşan markalar, yıllar boyunca güvenle kullanılabilecek ürünler ortaya koyar.

AGM Glory G1 Pro

AGM tarafından geliştirilen ve 5G bağlantıyı destekleyen Glory G1 Pro, soğuğa karşı dayanıklı bataryasıyla dikkat çekiyor. Buzullarda dahi çalışmaya devam eden 48 MP termal kamerası, zor durumlarda oldukça işlevsel olabiliyor. Ayrıca telefonda acil durumlarda kullanılabilecek 109 dB ses üretebilen güçlü bir hopörlör bulunuyor. 

Doogee S96 GT

Sağlam telefon markaları içerisinde kendinisi kanıtlamış üreticilerden olan Doogee, S96 GT modeliyle hem sağlamlık hem de kabiliyet açısından gelişmiş bir telefon üretilebileceğini kanıtladı. Günümüzdeki orta segment Android telefonlarla yarışır donanımlara sahip olan telefon, 1.8 metreye kadar olan düşürme testinden başarıyla ayrılıyor.

Motorola Defy

Sağlam telefon markaları arasında uygun fiyatlı bir ürün çıkararak son kullanıcı noktasında da satış yapmayı hedefleyen Motorola’nın Defy modeli, Victus Gorilla Glass ekran korumasına sahip.
48 megapiksellik kamera ve kayış geçirme noktası gibi ekstra özelliklerle donatılan Defy, listemizdeki diğer telefonlara göre çok daha uygun bir fiyata sahip.

Ulefone Armor 11T 5G

Son seviye sağlamlık arayanların tercihlerinden biri olabilecek Ulefone Armor 11T 5G, yüksek bağlantı hızı sağlamasının yanında zorlu koşullar için kurtarıcı nitelikteki MSX termal kamerası ile dikkat çekiyor. 

Sağlam telefon listelerinde sürekli olarak kendine yer bulmayı başaran model, 1.2 metreye kadar düşme testinden başarıyla ayrılıyor.

Doogee S98 Pro

Sağlam telefon önerileri listemizin son sırasında Doogee S98 Pro yer alıyor. Çoğu akıllı telefona kıyasla daha ağır olsa da gece görüş özellikli termal kamerası, çok uzun süreler boyunca dayanabilen güçlü bataryası ve düşme testlerindeki başarısıyla en sağlam telefonlardan biri olduğu kuşkusuz!

Mobil

En İyi Kameraya Sahip Telefonlar Belli Oldu: Huawei, Zirveye Oturdu!

Benzer İçerikler

YORUMLAR