Samsung Galaxy S22 Su Geçirir mi? Suya Dayanıklı mı?

IP68 Sertifikalı Samsung Galaxy S22 serisinin suya ne kadar dayanıklı olduğunu inceledik. S22 serisi su geçirir mi? Suya dayanıklı mı? cevabı bu yazımızda!

İmge Kaplan -

Samsung Galaxy S22 serisi üç farklı modelden oluşuyor. S22, S22+ ve S22 Ultra olmak üzere kullanıcılarına üç alternatif sunan Samsung, IP68 sertifikası ile ürünlerini toza ve suya karşı koruma altına aldığını gösteriyor. Ancak, S21 serisinde de bulunan bu sertifikanın anlamını doğru yorumlamakta fayda var.

Suya dayanıklılık ile su geçirmez kavramları birbirinden ayrılıyor. IP68 sertifikası, Samsung S21 ve S22 serilerinde suya karşı dayanıklılığı kanıtlasa da %100 su geçirmezlik gibi bir durum söz konusu değil.

S22 serisinin suya ne ölçüde dayanıklı olduğunu belirten açıklamalar mevcut. Bu açıklamalar ışığında S22 serisi suya dayanıklı mı? Ne kadar dayanıklı? IP68 sertifikası ne ifade ediyor? gibi soruların cevaplarına birlikte bakalım.

Samsung Galaxy S22 Suya Dayanıklı mı?

IP68 sertifikasında bulunan rakamsal ifadeler toza ve suya karşı dayanıklılığı ölçüyor. I ve P harflerinden sonra gelen ilk rakam toza karşı dayanıklılık seviyesini gösterirken, yanındaki rakam ise suya karşı dayanıklılığın ölçütü olarak karşımıza çıkıyor.

Toza karşı dayanıklılık ölçümünde minimum değer 0, maksimum değer ise 6 olarak biliniyor. Yani IP68 sertifikasında IP’den sonra 6 geliyor olması bu cihazların toza karşı maksimum dayanıklılığa sahip olduğunu gösteriyor. Suya dayanıklılık kısmında ise minimum değer 0 maksimum değer 8 olarak belirtiliyor. Yani yine IP68 sertifikasına baktığımızda suya karşı da maksimum dayanıklılık söz konusu olduğu görülüyor. 

Bazı durumlarda sayının yanında X harfini görebilirsiniz. Bu harf cihazın henüz test edilmediğini gösteriyor. Samsung S22 serisi ise bu testlerden geçmeyi başarmış ve IP68 sertifikasına sahip ürünlerden oluşuyor. 

8 olarak belirtilen su geçirmezlik seviyesi ne ifade ediyor derseniz; bu değer, cihazın 1.5 metre derinlikte 30 dakika boyunca suyun içinde kalabileceği anlamına geliyor. 

Samsung Galaxy S22 Su Geçirir mi?

IP68 sertifikasının anlamına baktığımızda Samsung Galaxy S22’nin suya dayanıklı olduğundan emin olabiliriz. Ancak şu noktalara dikkat etmenizde fayda var:

Samsung Galaxy S22 5G 128 GB cep telefonuna sahip olmak istiyorsanız, buradaki linke tıklayarak uygun fiyata ulaşabilirsiniz.

Samsung Galaxy S22 Serisinin Diğer Özellikleri

Serinin en konuşulan özelliği suya ve toza dayanıklılığı olsa da başta kamera özellikleri olmak üzere Samsung’un bu seride öne çıkardığı detaylardan da söz etmekte fayda var.

Teknik özelliklerine baktığımızda serinin en basic telefonu olan Samsung S22’nin herkes tarafından bilinmeyen bazı özellikleri kullanım sırasında önemli avantajlar sağlıyor. Samsung Galaxy S22’nin hem teknik hem de kullanışlılık anlamında önem taşıyan ve dikkat çeken özellikleri şu şekilde sıralanıyor:

Mobil

Samsung Galaxy S22 Özellikleri ve Fiyatı

Benzer İçerikler

YORUMLAR