Samsung Galaxy S6 Edge Plus'da Yaşanan 6 Potansiyel Sorun ve Çözümleri

Forumlarda rastladığımız Samsung Galaxy S6 Edge Plus sorunları ve çözümleri hakkında küçük ipuçları derledik.

Kaan Ezgimen -

Samsung Galaxy S6 Edge cihazları gördüğünüzde “keşke bunun ekranı ve bataryası biraz daha büyük olsaymış” diyenlerimiz olmuştur. Aslında S6 Edge Plus tam da bu noktada bu “dilekleri” yerine getiren bir telefon olarak karşımıza çıktı. Samsung Galaxy S6 Edge Plus 5.7 inçlik AMOLED ekranı, 4GB RAM’i, 2.1GHz hızda çalışan Cortex A57 ve 1.5GHz hızda çalışan Cortex A53 çekirdekten oluşan Exynos 7420 işlemcisi ile "rüya" gibi bir cihazdı.

Ancak bazı Samsung Galaxy S6 Edge Plus kullanıcıları zaman içinde çeşitli sıkıntılar yaşamaya başladılar. Bu sorunlar her Samsung Galaxy S6 Edge Plus’da görünmese de, hatırı sayılır derecede fazla ve Samsung Forumlarında sıklıkla dillendiriliyorlar. Lafı fazla uzatmadan Samsung Galaxy S6 Edge Plus kullanıcılarının yaşadığı 6 önemli problemi masaya yatıralım istedik. 

Samsung Galaxy S6 Edge Plus menü butonu çalışmıyor

Samsung Galaxy S6 Edge Plus ile beraber gelen stok uygulamalar, menü butonuna tepki vermeyebiliyorlar. Çünkü Samsung Galaxy S6 Edge Plus  uygulamaların içinde sağ üst köşede bulunan menü seçeneğinin işlevlerini fiziksel menü tuşuna aktarıyor. Ancak buna itiraz eden bazı uygulamalar hem dahili menü seçeneğinden oluyorlar, hem de fiziksel menü tuşuna tepki vermeyebiliyor.

Potansiyel çözümler:

Samsung Galaxy S6 Edge Plus hızlı ayar sorunu

Bu sorun Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge cihazlarda da gözlemlenmişti. Galaxy S6 Edge Plus‘da da hızlı ayarlar menüsü seçildiğinde, bazı seçenekler arada bir eksik çıkıyorlar.

Potansiyel çözümler:

Samsung Galaxy S6 Plus hızlı şarj çalışmıyor

Galaxy S6 Edge Plus Hızlı Şarj teknolojisi normal şartlarda cihazı 90 dakika içinde tamamen şarj ediyor. Ancak bazı şikayetlere göre bu durum aslında tam da böyle değil.

Potansiyel Çözümler:

Hayalet bildirimler ve titreşimler

Bazı kullanıcılar Galaxy S6 Edge Plus’un arada bir kafasına göre bildirim sinyali verdiğinden ve titreşim gönderdiğinden şikayetçi. Bu durum bazen birkaç dakikada bir, bazen de birkaç saatte bir olabiliyor.

Potansiyel Çözümler:

Samsung Galaxy S6 Edge Plus kapanıyor, donuyor

Galaxy S6 Edge Plus’un arada bir ekranının tepki vermediği, kapandığı ya da yeniden başladığı şikayetleri de var. ekrana dokunulduğunda cihaz komutları almayabiliyor.

Potansiyel çözümler:

Samsung Galaxy S6 Edge Plus internete bağlanmıyor

Galaxy S6 Edge Plus kullanırken Wi-Fi bağlantısında bazen kopmalar yaşanabiliyor. Özellikle bağlandıktan bir süre sonra (genellikle ilk 15 dakika) yaşanan bu sıkıntının Bluetooth cihazlarda da yaşandığı gözlemlenmiş.

Potansiyel çözümler:

Samsung Galaxy S6 Edge Plus sahibiyseniz mutlaka bu sorunları yaşayacaksınız demiyoruz. Bunlar, bazı cihazlarda karşılaşılan nadir sıkıntılar. Yine de bir sorun olduğpunda cihazınızın kullanım kılavuzunu mutlaka yanınızda bulundurun. 

Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge Plus Tanıtıldı. İşte Detaylar!

Benzer İçerikler

YORUMLAR