Snapchat Sınırsız Fotoğraf ve Silgi Özelliği Nasıl Kullanılır

Snapchat, Facebook ve Instagram çapraz ateşinde hayatta kalmaya çalışıyor. Son gelen haberlere göre Instagram Hikayeleri artık resmen Snap’lerden daha popüler. Elinde kalan kullanıcılarını oyalayacak bir dizi güncelleme paylaşan sarı hayalet, ne yapsın d

Snapchat Sınırsız Fotoğraf ve Silgi Özelliği Nasıl Kullanılır

Snapchat, Facebook ve Instagram çapraz ateşinde hayatta kalmaya çalışıyor. Son gelen haberlere göre Instagram Hikayeleri artık resmen Snap’lerden daha popüler. Elinde kalan kullanıcılarını oyalayacak bir dizi güncelleme paylaşan sarı hayalet, ne yapsın daha? Taş mı yesin?

Neymiş bu güncellemeler, nasıl ve nerede kullanılırmış, bir göz atalım:

Sonsuz Fotoğraflar

Snapchat’e karakteristik özelliğini veren, bazı gıcık dostlarımızın 1 saniyelik fotoğraflarla bizleri sinir krizlerine sürüklemelerine sebep olan, zaman özelliği artık yok! Yani dilerseniz, fotoğrafınızı karşı tarafın ‘sonsuza’ kadar görmesine olanak sağlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken, fotoğrafınızı çektikten sonra zaman ayarını en altta eklenen ‘sınırsız’ kısıtına getirmeniz yeterli.

Yok canım, karşı taraf ekrana tıkladığında fotoğraf yine ‘sonsuz’a kadar yok oluyor. ‘Tekrar izle’ özelliği de tıpkı eskisi gibi yalnızca 1 kez kullanılabiliyor.

Snap Silgisi

Kuşkusuz en dikkat çekici ve eğlenceli bu yeni özellikle, çektiğiniz fotoğraflardan dilediğiniz kısmı ‘yok’ edebilirsiniz. Bunun için sadece ekranın sağ yanına alınan araçlar bölümünden ‘makas’ figürüne, ardından 4 yıldızın bir arada durduğu küçük sembole dokunmanız yeterli. İstediğiniz kısmın çevresini işaretleyin ve görüntüden ‘yok’ edin!

Snap Makası

Silgi, kalem olur da makas olmaz mı? "Nedir bu makas, silgiden farkı nedir" diye merak ettiğinizi hisseder gibiyim. Zaten merak etmeseniz burda işiniz ne?

Fotoğraf ve videolarınızdan dilediğiniz kısmı keserek, çıkartma olarak kullanabilmenizi sağlayan bu özellik için, (tıpkı silgiyi kullanır gibi) makas seçeneğini seçip dilediğiniz kısmı işaretlemeniz yeterli. Üstelik, kestiğiniz çıkartmaları o günden itibaren her gönderinizde de kullanabilirsiniz.

Döngü Video

Sonsuza kadar izlenebilen fotoğraflar olur da, sonsuz döngüde çalışan videolar eksik kalır mı? Yeni güncellemeyle, dilerseniz videolarınızı gönderdiğiniz kişi kapatana kadar izleme lüksüne sahip olabiliyor. Malum ‘tekrar izle’ özelliğinin yetersiz kalacağı belirsiz videolar çekmeyi seven dostlarımız da mevcut. Kendilerine bu yeni özelliği şiddetle tavsiye ediyorum!

Yalnızca yapmanız gereken, videonuzu göndermeden önce ‘bir kere oynat’ ayarını ‘döngüye al’ olarak değiştirmek.

Etkili Sosyal Medya Profili İçin Doğru Fotoğraf Nasıl Olmalı?

Snapchat, Hikaye Arama Özelliğine Kavuştu

YORUMLAR