Snapdragon Sound Nedir? Özellikleri Neler?

Qualcomm'un üstün ses deneyimi sunan yeni ses teknolojisi Snapdragon Sound nedir? Destekleyen cihazlar hangileridir? Tüm soruların cevabı burada!

İmge Kaplan -

Yonge seti sektöründe zirveye oynayan Qualcomm geçtiğimiz yıl yeni bir ses teknolojisini tanıttı. Özellikle mobil oyunlar için kullanışlılık sağlayan bu teknoloji hem oyunda hem de diğer kullanım alanlarında ses deneyiminizi üst seviyelere taşıyor. 

Kesintisiz ve sürükleyici bir performans için özel olarak geliştirilen Snapdragon Sound, gecikme süresini minimuma indirerek oyun esnasında tam zamanında gereken hamleleri yapmanıza imkân tanıyor.

Snapdragon Sound hakkında hazırladığımız bu rehber sayesinde konuyla ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz!

teknoloji

En İyi Gürültü Önleyici Kulaklık Modelleri ve Fiyatları

Snapdragon Sound Nedir?

Qualcomm’un ürettiği bir ses teknolojisi olarak tanımlayabileceğimiz Snapdragon Sound, hem kablolu hem de kablosuz kulaklıklarda yüksek ve dakik bir ses akışı sunuyor.

Qualcomm’un henüz tanıtmış olduğu Snapdragon S7 ve S7 Pro Gen 1 Sound platformlarının ardından Snapdragon Sound teknolojisinin sunduğu olanaklar daha fazla merak ediliyor. B platformlara ilişkin öne çıkan özellikler ise şu şekilde sıralanıyor:

Snapdragon Sound’un genel anlamda sunduğu avantajlar ve hangi cihazlarda kullanılabilir olduğunu merak ediyorsanız, gelin birlikte bakalım.

Snapdragon Sound Neler Sunar?

Qualcomm’un yenilikçi ses teknolojisinin sahip olduğu özelliklere ve sağladığı avantajlara baktığımızda şöyle bir listeleme yapmak mümkün:

Snapdragon Sound Hangi Cihazlarda Bulunur?

Qualcomm’un geliştirdiği Snapdragon Sound bazı akıllı telefonlarda, kablolu ve kablosuz kulaklıklarda, akıllı hoparlör sistemlerinde kullanılabiliyor.

Qualcomm işlemcili bu cihazlar arasında Boss, Anker, Nura, Sennheiser, Jabra gibi ünlü markalara ait ürünler yer alıyor. Bose’un 2023 itibariyle tüm kulaklıklarında Snapdragon Sound’un desteklendiği biliniyor. 

Hali hazırda bu teknolojiyi destekleyen 120 civarında farklı cihaz mevcut. Ancak, her cihazda son sürüm özellikler kullanılmıyor. 120 adet cihazın yer aldığı liste ise şu şekilde:

Akıllı Telefonlar:

Tabletler:

Kulaklıklar:

Truly Wireless Kulaklıklar:

teknoloji

Suya Dayanıklı Kablosuz Kulaklık Modelleri ve Fiyatları - 2024

Ek olarak transmitter kategorisinde ise Nura bluetooth 5.4 Audio Transmitter bu teknolojiyi kullanabiliyor.

Benzer İçerikler

YORUMLAR