Sonbaharda Oyuncuları Daha Fazla Heyecanlandırması Gereken 5 Oyun

Sonbahar aylarında çıkacak gözde kaçmış 5 muhteşem oyunu derledik. İşte o oyunlar:

Sonbaharda Oyuncuları Daha Fazla Heyecanlandırması Gereken 5 Oyun

Eylül ayına girdiğimiz hatta bitirmek üzere olduğumuz şu günlerde, artık yazın o tuzlu deniz kokusu geride kalırken, sararmış yapraklar ve uyurken üzerimize çektiğimiz yorganlar bizleri karşılamaya başladı. Buna rağmen sonbahar ayları her zaman bir başka eğlenceyi yanında getirir: Üst üste çıkan video oyunları. Biz de bu yazımızda sonbahar aylarında daha fazla hype yaratması gereken 5 oyunu derledik.

Günümüzde herhangi bir medya ürünü için yeteri kadar reklam bütçesi ayırırsanız, en çok beklenilenler listesinde onu zirveye taşıyabilirsiniz. Bu sebeple birçok oyun, film ya da kitap gözümüzden kaçar ve bazen asla çıktığını öğrenemeyiz. Listemizde ise sonbahar aylarında çıkacak oyunlar arasında bu makus talihe uğramamasını istediğimiz oyunları alt alta sıraladık. İşte o 5 oyun:

1- Shadow Warrior 2

Birinci kişi görüş açısıyla oynadığımız ninja oyunu (şu açıklama bile oyunun güzelliğini anlatmaya yeter) 2013 yılında yayınlanan ilk oyunun devamı niteliğinde olacak. Aslında serinin kökleri 1997 yılına kadar dayanıyor. Duke Nukem serisiyle ünlenen 3D Realms tarafından geliştirilen ilk Shadow Warriror oyunu, çıktığı yıllarda büyük beğeni kazanmış ve senelerce oynanmıştı. 2012 yılında Polonyalı oyun geliştiricisi Flying Wild Hog, seriyi günümüze taşıyacağını açıklamıştı. Geliştirme sürecinin ardından karşımıza çıkan ilk oyun, köklerine sadık kalan ve o atmosferi korumayı başaran bir oyundu. Şimdi ise Shadow Warriror 2 ile o işlerinin çok üzerine koymayı amaçlıyorlar.

Shadow Warrior 2, 13 Ekim tarihinde PC, PS4 ve Xbox One platformları için yayınlanacak.

2- ReCore

Çok iyi gözükmesine rağmen geri plana atılan oyunların başında ReCore geliyor. Bugün kült oyunlar arasında rahatlıkla sayılabilecek ve günümüz FPS oyunlarının temellerini atmayı başaran Metroid Prime'ın yapımcısı Keiji Inafune, yeni oyunu ReCore ile yine aynı etkiyi yaratmaya çalışacak. Oyun kendine has evreni içerisinde, karakterimizin uzunca macerasını anlatacak. Şimdilik neden olduğunu bilemediğimiz şekilde, ana karakterimiz kendisine düşman olan robotların arasına düşüyor ve hayatta kalmaya çalışıyor. Oyun da tam olarak bu hikayeyi bizlere sunuyor.

ReCore, 13 Eylül tarihinde Windows 10 ve Xbox One için yayınlanacak. 

3- The Tomorrow Children

Anlatması en zor oyunların başında The Tomorrow Children geliyor. Kendisi Minecraft vari bir sandbox oyunu; ancak ondan tamamen farklı şekilde işliyor. Temelde bir şeyler inşa etmeye dayalı olan oyun, bize Sovyetler tarzı hayali bir ülkede, çılgın bir bilimadamının hayallerini gerçeğe dönüştüren bir takım işçiyi kontrol ettiriyor. İşçiler olarak oyunda sürekli bir yerleri kazıyor, bir şeyler inşa ediyor ve inşa ettiklerimizi korumaya çalışıyoruz. Kendine has yapısıyla dikkatleri şimdiden çekmeyi başaran oyun, geri planda kalsa da böylesine oyunların sevenler için biçilmiş kaftan.

The Tomorrow Children, 6 Eylülde Playstation 4 üzerinden açık betaya girecek.

4- Werewolves Within

VR teknolojisine dair onlarca yeni oyun görüyoruz. Bunların arasında Ubisoft tarafından geliştirilen Werewolves Within, biraz geri planda kalmasına rağmen en eğlenceli olanlardan bir tanesi. Oyun, çokça oynanan masa üstü oyunlarını gerçek hayata taşıyor. Bir köyde yaşayan insanların gözünden oynadığımız yapımda amacımız köylüler arasına gizlenmiş kurt adamı bulmak. Bunun için yuvarlak şekilde sıralanıyorlar ve kendi aralarında gerçek kurt adamın kim olduğunu bulmaya çalışıyorlar. Online oynanabildiği gibi arkadaşlarınızla da oynayabileceğiniz Werewolves Within, alınası oyunlardan bir tanesi.

Werewolves Within, 6 Aralıkta Oculus Rift, HTC Vive ve PlaystationVR için piyasada olacak.

5- Steep

E3 fuarlarının vazgeçilmez katılımcısı Ubisoft, ilk katıldığı günden bugüne kadar her fuarda daha önce görmediğimiz bir oyun duyurmayı başardı. Bu oyunlar genellikle farklı ve çoklu oyunlar olma özelliklerini de koruyorlardı. Bu sene biraz yavaş geçen Ubisoft E3 konferansının sürpriz oyunu ise Steep'di. Ekstrem sporlar temasındaki Steep, her ne kadar beklediğimiz o yüksek kaliteli oyun olmasa bile sonuna kadar eğlenceli bir yapım olmayı başarıyor. 2 Aralıkta piyasaya çıkacak oyuna mutlaka göz atmalısınız. 

Shadow Warrior Duyuruldu

Ubisoft Bu Ay The Crew'i Ücretsiz Dağıtıyor!

YORUMLAR