Tam Kapanma Tedbirleri: Kimler Çıkabilecek? Nereler Açık?

Bir aya yakın bir süre uygulanacak olan tam kapanma tedbirleri neler? Yasaktan muaf olanlar kimler? Nereler açık olacak? Seyahat koşulları neler?

Berk Demirci -

Son aylarda hızlı bir artış ivmesi yakalayan Covid-19 vaka sayıları nedeni ile 29 Nisan 2021 Perşembe ila 17 Mayıs 2021 Pazartesi tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanma tedbirleri neler? Yasaktan muaf olanlar kimler? Nereler açık olacak? Seyahat koşulları neler?

Tam Kapanma Tedbirleri Neler?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan E-89780865-153 sayılı genelgeye göre, 29 Nisan 2021 Perşembe tarihinde başlayacak ve 17 Mayıs 2021 Pazartesi tarihinde bitecek olan tam kapanma kararlarının detaylarını sizler için bir araya getirdik. Peki alınan kararlar neler?

Sokağa Çıkma Kısıtlaması

Tam Kapanma Ne Zaman Başlayacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre tam kapanma kararları, 29 Nisan 2021 Perşembe 19:00 itibarıyla yürürlüğe girecek. Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı olarak başlayacak olan tam kapanmanın ardından, alınan kararlar geçerli olacak.

Tam Kapanma Ne Zaman Sona Erecek?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre tam kapanma kararları, 17 Mayıs 2021 Pazartesi 05:00 itibarıyla sona erecek. Öte taraftan alınacak ek kararlarla birlikte bu takvimin öne çekilmesi ya da ertelenmesi mümkün olabilir gibi gözüküyor.

Tam Kapanma Hangi Şehirlerde Uygulanacak?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre tam kapanma kararları, Türkiye'nin dört bir yanındaki her şehirde uygulanacak. Yani kararlar 81 ilin tamamında geçerli olup, tam kapanma kararlarından muaf olan herhangi bir şehir bulunmuyor.

Tam Kapanmada Markete, Bakkala, Manava Gidebilir miyim?

Evet, tam kapanma yasakları sırasında 10:00 ila 17:00 saatleri arasında ikametinize en yakın bakkala, markete, manava, kasapa, kuruyemişçiye ve tatlıcıya gidebilirsiniz. Engelli vatandaşlar hariç olmak üzere bu yerlere giderken araç kullanmak ise yasaklanmış durumda. Ayrıca zincir marketler, pazar günü faaliyet gösteremeyecekler.

Tam Kapanmada Restoranlar Açık Olacak mı?

Evet, yeme - içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane vb.) Ramazan ayının sonuna dank gelen 13 Mayıs 2021 tarihine kadar 24 saat paket servis yapabilecekler. Ramazan ayından sonraki döneme denk gelen 13 Mayıs 2021 ila 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında saat 01:00'e kadar paket servis yapabilecekler.

Tam Kapanmada Otel Rezervasyonları Muafiyet Sağlıyor mu?

Hayır, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan dönemde konaklama tesislerinde rezervasyonun bulunması, sokağa çıkma ya da şehirlerarası seyahat kısıtlaması için muafiyet sağlamayacaktır.

Şehirlerarası Seyahat Yasaklaması

Şehirlerarası Seyahat Kısıtlaması Zorunlu Haller Nelerdir?

Sokağa Çıkma Yasağından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan tüm listeye ulaşmak için bağlantıyı kontrol edebilir ve muaf yerler ile kişilerin tam listesine ulaşabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR