TeamViewer Kurulumu ve Kullanımı

TeamViewer yükleme işlemini tamamladıktan sonra Teamviewer nasıl kullanılır sorusunun yanıtını arayan kullanıcılar için oldukça detaylı bir rehber hazırladık.

TeamViewer yükleme işlemini gerçekleştiren kullanıcıların büyük bir kısmı, TeamViewer nasıl kullanılır sorusunun yanıtını merak ediyor. Bu yazıda dünyanın en başarılı ve en kapsamlı uzak masaüstü paylaşım programı olan TeamViewer'a dair merak edilen soruları yanıtlayacağız. Hazırladığımız rehbere göz atarak programın nasıl yükleneceği ve kullanılacağı konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

TeamViewer ile Bilgisayardan Telefona Bağlanma
NASIL YAPILIR

TeamViewer ile Bilgisayardan Telefona Bağlanma

TeamViewer ile bilgisayardan telefona bağlanma nasıl yapılır? Uzaktan erişim söz konusu olduğunda akıllara gelen TeamViewer'ı kullanarak PC'den telefona bağlanma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini ayrıntılı bir şekilde açıkladık.

Yıllar önce sunulan TeamViewer, kullanıcıların hayatını önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyan program, diğer bilgisayarlara bağlanabilmenize ve kontrol edebilmenize olanak tanır. Böylelikle herhangi bir problem ile karşılaşan bilgisayarlara uzaktan müdahale edebilir ve sorunu çözebilirsiniz.

TeamViewer Nedir?

TeamViewer, ücretsiz ve alanında ki en başarılı uzak masaüstü paylaşım programıdır. TeamViewer sayesinde sadece internet bağlantısı aracılığı ile TeamViewer ID ve Şifresine sahip olduğunuz herhangi bir bilgisayara bağlanabilir ve o bilgisayarı uzaktan kendi bilgisayarınız üzerinden kontrol edebilir ve dosya aktarımı yapabilirsiniz.

TeamViewer Yükleme Adımları Neler?

  • Aşağıda bulunan bağlantıya tıklayın.
  • Açılan sayfadaki "İndir" butonuna basın.
  • Bilgisayarınıza inen kurulum dosyasına çift tıklayın.
  • "Kur" seçeneğini seçin.
  • "İleri" butonuna basın.
  • "Kişisel/ticari olmayan kullanım" seçeneğini seçin.
  • "İleri" butonuna tıklayın.
  • Sözleşmeyi kabul edin.
  • "İleri" butonuna basın.
  • Kurulum tipi bölümünde "Hayır (varsayılan)" seçeneğini seçin.
  • "Bitir" butonuna tıklayın.

Programın indirme dosyasını sisteminize uygun olan yukarıdaki seçeneklerden birisiyle indirerek dosyaya çift tıkladığınızda karşınıza kurulum için aşağıdaki ekran gelecektir.

Bu ekranda "Kur" seçeneğini seçtikten sonra "İleri" butonuna basarak devam etmemiz gerekiyor. Her ne kadar kurulum yapmadan da programı "Çalıştır" diyerek açmak mümkün olsa da düzenli olarak kullanmak istiyorsanız kuruluma devam etmenizi öneriyorum.

"İleri" dediğinizde aşağıdaki menüyle karşılaşıyorsunuz.

Eğer programı evinizde yani ticari amaç gütmeden kullanmak istiyorsanız TeamViewer'ı ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Bu nedenle "kişisel/ticari olmayan kullanım" seçeneğini seçerek "İleri" butonuna tıklamanız gerekli. Bu adımı da geçtiğinizde karşınıza "lisans sözleşmesi" gelecektir.

Sözleşmeyi kabul ederek kurulumun son adımına doğru "İleri" butonu ile devam ediyoruz.

TeamViewer'ı daha kontrollü kullanabilmek için bu sayfada "Hayır (varsayılan)" seçeneği ile devam etmeniz yararınıza olacaktır. Evet seçeneği ile devam ederseniz bilgisayarınız her defasında dışarıdan bağlantılara açık olacağından dolayı potansiyel tehlikeler barındırabilir. Bu adımı da geçtiğinizde tek yapmanız gereken kurulum işleminin tamamlanmasını beklemek ve hemen ardından açılan programı kullanmak.

Kurulumu bitirdiğimize göre şimdi yazımızın ikinci bölümü ile devam ediyoruz.

TeamViewer Nasıl Kullanılır?

  • Programı açın.
  • "Karşıdaki Kişi ID" kısmına diğer PC'deki ID'yi yazın.
  • "Uzaktan Kontrol" seçeneğini seçin.
  • "Karşıdaki kişi ile bağlantı kur" butonuna basın.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan program çok kolay bir kullanıma sahip. Bu sayede programı kullanırken herhangi bir zorluk yaşamazsınız. Başarılı bir arayüze sahip olan program sayesinde diğer bilgisayarlara bağlanabilir ya da diğer kişiler sizin bilgisayarınıza bağlanabilir.

TeamViewer’ı Tamindir üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. TeamViewer’ı indirip bilgisayarımıza kurduktan sonra açıyoruz ve karşımıza basit bir kullanıcı arayüzü geliyor. İki bölümden oluşan bu arayüzde "Uzaktan Kontrole İzin Ver" ve "Uzaktaki Bilgisayarı Kontrol Et" bölümleri dikkat çekiyor.

Bu yazıda Uzaktaki Bilgisayarı Kontrol Et bölümünü ele alıyoruz ve onun anlatımını yapıyoruz, eğer siz başka bir kullanıcının bilgisayarınızı kontrol etmesini isterseniz ID ve Şifrenizi o kullanıcıya vererek uzak bağlantı yapmasını sağlayabilirsiniz.

NOT: Tanımadığınız kişiler bu bilgilerinizi vermeyiniz.

Karşı tarafa bağlanacağımız zaman ID’yi girdikten sonra uzaktan kontrol seçeneğinin seçili olmasına dikkat ediyoruz. Bu bizim karşı bilgisayarı kontrol etmemiz için gerekli seçenek, diğer dosya aktarımı seçeneği ise dosya aktarımında kullanılmakta.

Bağlantı kuracağımız kişiden ID ve şifresini altıktan sonra bilgileri yerlerine yazıyor ve yazdıktan sonra “ Karşıdaki Kişi ile Bağlantı Kur “ butonuna tıklıyoruz.  Ardından küçük bir pencerede TeamViewer bizden şifreyi isteyecektir şifremizide girdikten sonra karşı bilgisayara başarıyla bağlanmış oluyoruz.

TeamViewer ile zor gibi görünen bu işlemi alternatiflerinin aksine çok basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek ve dosya paylaşımı sağlayabileceksiniz.

Bu yazıda dünya genelinde çok fazla sayıda kişi tarafından kullanılan ve büyük bir kolaylık sağlayan Teamviewer yükleme işleminin nasıl yapılacağını açıkladık. Hazırladığımız rehberde ayrıca Teamviewer nasıl kullanılır sorusunu da yanıtladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR