Telefonlarını Gerektiği Kadar Kullananlar Daha Mutlu Bir Hayat Sürüyor Olabilir mi?

Telefonuyla zaman geçirmeyen insanların neden hayatlarını daha verimli geçirdiklerini merak ettiniz mi?

Telefonlarını Gerektiği Kadar Kullananlar Daha Mutlu Bir Hayat Sürüyor Olabilir mi?

Kendinizi biraz yoklayın, bakalım akıllı telefonlarınızla hayatınız ne derece iç içe? Sanırım teknolojik yeniliklerin getirdiği kolaylıklara o kadar bağlanıyoruz ki, bu yenilikler zaman içinde birer alışkanlıktan öte tutkuya dönüşüyor.

Dünya da çeşitli tiryakilikler var. Gelin ölçelim, bakalım bir cep telefonu tiryakisi misiniz? Aşağıdaki testi bir gözden geçirin, kendinizi bir ölçümleyin. Sonra size telefonuyla fazla zaman geçirmeyen insanların neden hayatlarını daha verimli geçirdiklerini anlatacağım.

Akıllı telefonlarını gerektiği kadar kullanan hatta sadece gerektiği zaman açan insanları akıllı telefonlarına yapışmış insanlara nazaran çok farklı karakterleri var.

Dingin ruhlu insanlar

Zihinleri akıllı telefonlara yapışmamış olan insanlar her şeye hemen konsantre olabiliyorlar. Mesela bir şelaleyi büyük bir dinginlikle seyredebilirler, akılları telefonlarını çıkarıp şelaleyi hangi açıdan nasıl görüntülesem gibi bir sıkıntı yaşamaz. O anın büyüsünü sindirirler. Bundan dolayı dingin kişilikli inşalar olarak tanınırlar.

Gerçek diyalogun anlamını bilirler

Gözlerin için bakarak konuşmayı severler. Kendilerini ifade etme özgürlüğüne ve geniş sözcük dağarcığına sahip insanlardır. Kısa ve anlamsız mesajlardaki yanlış anlamaları hayatlarına dahil etmez ve doğrudan konuşarak iletişim kurmayı seçerler.

Tatilin tadını çıkarırlar

Tatile gitmenin anlamını iyi bilirler. Onun için yanlarına telefon falan almazlar. Bu tip karakterler gerçekten endişe duymadan eğlenebilirler. Hele kendileri gibi 3-5 kişi bulduklarında onları kıskanırsınız bile. Tatilleriyle aralarına akıllı cihazların girmesini engelleyerek anlamlı bir tatil yapabilirler.

Sinirleri alınmış insanlar

Gerekli ve yeterli iletişim temeline oturttukları yaşantıları, bu tutumlarından olayı stresle dolu olmaz. Hafta sonları iş konuşmazlar, sosyal hayatı birebir yaşarlar ve sosyal medya da çok az yer alırlar. Facebook paylaşımları neredeyse ayda bir bile olmaz. Doğal olarak bu durumda stres de yaşamazlar.

Akıllı Telefon Kullanmak Beynimizi Değiştirdi

Akıllı Telefon Kullanımının Geleceğini Değiştirecek 6 Teknoloji

YORUMLAR