TikTok Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

TikTok hesap silme işlemi nasıl yapılır? Hazırladığımız rehberde popüler sosyal medya uygulamasında bulunan hesabınızı nasıl silebileceğinizi açıkladık.

TikTok, hesap silme işleminin kolay bir şekilde gerçekleştirilmesine imkân tanıyor. Bu yazıda dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya platformunda yer alan hesabı silmek için hangi adımların uygulanması gerektiğini açıkladık.

ByteDance tarafından geliştirilen TikTok, 2016 yılının eylül ayında kullanıma sunuldu. Kısa süre içerisinde tüm dünyada oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya platformu, gün içerisinde en fazla zaman geçirilen uygulamalar arasında yer alıyor.

En Popüler TikTok Fenomenleri - 2024
SOSYAL MEDYA

En Popüler TikTok Fenomenleri - 2024

Kullanıcıların kısa videolar paylaşabilmesine imkân tanıyan TikTok isimli sosyal medya hizmetinde çok fazla sayıda içerik üreticisi bulunuyor.

Android ve iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için geliştirilen uygulamayı kullanabilmek için bir hesap oluşturmak gerekiyor. Bu kadar büyük popülerliğe sahip olan uygulamanın nasıl olduğunu merak eden pek çok kullanıcı, bir süre sonra platformu kullanmak istemeyebilir.

Popüler sosyal medya hizmetini kullanmak istemeyen kişilerin kafasında TikTok hesabı nasıl silinir sorusu oluşabilir. Hazırladığımız rehberde TikTok hesabı silme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini detaylı bir şekilde açıkladık.

TikTok Hesap Silme Nasıl Yapılır?

  • Uygulamayı açın.
  • Profilinizi görüntüleyin.
  • Ayarlar sayfasına girin.
  • "Hesabımı Yönet" kategorisini açın.
  • "Hesabımı Sil" butonuna basın.
  • SMS veya E-posta aracılığıyla doğrulama kodu gelecek.
  • Doğrulama kodunu girin.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya uygulamasında yer alan hesabınızı çok kolay bir şekilde silebilirsiniz. Platformda yer alan hesabınızı silebilmek için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Bu işlem için uygulamaya ihtiyaç duyacaksınız.

Milyonlarca kişi tarafından gün içerisinde yoğun bir şekilde kullanılan sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olan TikTok’ta bulunan hesabınızı silebilmeniz için ilk olarak uygulamayı açmanız gerekiyor.

Uygulamayı açtıktan sonra hesabınız açık değilse üyelik bilgilerinizi yazın ve hemen ardından oturum açma işlemini uygulayın. Bu işlem, çok kısa süre içerisinde gerçekleşecektir. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra uygulamanın ana sayfasına erişeceksiniz.

Öne çıkan videonun yer aldığı ana sayfanın alt kısmında bir araç çubuğu göreceksiniz. Araç çubuğunun sağ kısmında profil simgesi bulunuyor. Bu simgenin üzerine dokunarak profil sayfanızı görüntüleyin. Profil sayfasında daha önce yapılan paylaşımlar, profil fotoğrafı, takip edilen kişi sayısı, takipçi sayısı dahil olmak üzere birçok bilgi bulunur.

Söz konusu bilgilerin yanı sıra ekranın üst kısmında üç nokta simgesi yer alır. Üç nokta simgesinin üzerine dokunun. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde yeni bir sayfa açılacaktır. Açılan sayfa üzerinden ayarlar sayfasını görüntülemeniz gerekiyor.

Ayarlar sayfasında Gizlilik ve Güvenlik, Hesabımı Yönet, Dil, Erişilebilirlik, Profili Paylaş dahil olmak üzere pek çok kategori yer alır. Bu kategoriler içerisinden Hesabımı Yönet kategorisine girmelisiniz. Söz konusu kategoriyi açtıktan sonra telefon numarası, e-posta dahil olmak üzere hesabınıza dair birçok bilgi ile karşılaşacaksınız.

Hesabımı Yönet kategorisinin alt kısmında yer alan "Hesabımı Sil" butonuna basın. Bu butona basmanız hâlinde hesabınıza kayıtlı olan telefon numarasına ya da e-postaya bir doğrulama kodu gönderilecektir. Doğrulama kodunu girdiğiniz takdirde hesabınız silinecektir. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

TikTok hesabını silmek oldukça basit. Hesabınızı silmek için öncelikle profilinize gelin. Profilinizden ayarlar sekmesine geçiş yapın. Ayarlar sekmesinden hesabımı yönet kısmına gelin.

Hesabımı yönet kısmından en alta inin ve en altta hesabımı sil seçeneğine basın.

Hesabımı sil seçeneğine bastığınızda SMS veya mail yolu ile size bir doğrulama kodu gönderilecek. Doğrulama kodunu girdikten sonra tüm bilgileriniz TikTok sunucularından kaldırılacak. TikTok hesabınızı sildikten sonra geri almanız imkansız. Yeni bir hesap açmanız gerekiyor.

TikTok her geçen saniye yeni bir kullanıcı kazanmakta. Türkiye ve Hindistan başta olmak üzere TikTok tüm dünya genelinde çok yaygın bir şekilde kullanılmakta. TikTok şu anda kaç kullanıcısı olduğunu resmi olarak açıklamadı. TikTok'un 1.5 milyarın üzerinde kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor.

Bu yazıda TikTok hesabı nasıl silinir sorusunu yanıtladık. Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından gün içerisinde yoğun bir şekilde kullanılan popüler sosyal medya uygulaması ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR