Topluluk Oluşturmak İçin Markanızın İzleyebileceği 5 Örnek

Markanız iletişim stratejisini çeşitlendirmek istiyorsa sanal bir topluluk oluşturabilirsiniz. Dijital ortamlardaki başarılı topluluklardan güçlü bir topluluk oluşturmak için 5 strateji örneğini incelemenizi öneriyoruz.

Dijital atılımlar, markanızın kullanıcılarla doğrudan iletişim kurmasını giderek daha kolay bir hâle getiriyor. Birçok marka, iki yönlü iletişimi teşvik etmek için doğrudan kullanıcılarla konuşmak için sosyal medyaya başvuruyor.

Markanız iletişim stratejisini çeşitlendirmek istiyorsa sanal bir topluluk oluşturabilirsiniz. Bu yazıda, dijital ortamlardaki başarılı topluluklardan güçlü bir topluluk oluşturmak için 5 strateji örneğini incelemenizi öneriyoruz. İşte topluluk oluşturmak için markanızın izleyebileceği 5 örnek!

1. Reddit

Reddit, internetin en büyük topluluklarından biridir. Kullanıcılara topluluk oluşturma ve yönetme imkânı sunar. Platforma dâhil olan ve kuralları izleyen kişiler, topluluk yönünden gücünü artırabilir. Reddit, çok sayıda kullanıcı tarafından yönetilen yaklaşık 7.500 alt kategorisi bulunan mükemmel bir sitedir.

2. Doug

İnsanlar doğaları gereği rekabetçidir, harcadıkları zamanı ve sarf ettikleri çabaları sonucunda tanınmak isterler. Doug bunu bildiği için markalar hakkında yorum yapmaları için kullanıcıları teşvik eder. Kullanıcılara içerik gönderme, yorum yapma ve paylaşma başına puanlar verilir.

Doug, kullanıcıları kazandıkları katılım puanlarına göre sıralamak için bir liste kullanır. Kullanıcılar yarışmalara katılabilir, ödüller ve çeşitli rozetler kazanabilir.

3. Fark

Çevrimiçi bir topluluk oluştururken en zor görevlerden biri, verilmek istenen mesajı markanızın sesi ile uyumlu tutmaktır. Büyük, etkileşimli bir topluluk oluşturmak harika olsa da, markanın sesi ile uyumlu kalmazsanız muhtemelen kimse sizi fark etmeyecektir. Fark, uyumlu kimliğini daima korumaya devam ettiğinden bir topluluğa harika bir örnek olmuştur.

4. ChaCha

Başarılı topluluklar iki yönlü etkileşimlere dayanır. Bunu başarmanın en iyi yollarından biri açık bir forum ya da soru - cevap yöntemini kullanmaktır. Soru ve cevap için kullanıcılara fırsat tanınması, markanın güvenirliğini artıracaktır.

5. Buzzfeed

Buzzfeed, kullanıcıların ürettikleri içeriklere dayanan bir topluluktur. Kullanıcıların markanın orijinal içeriklerine katkıda bulunmalarına izin vermek, Buzzfeed’in içerik oluşturmak için harcadığı zamanı ve parayı en aza indirir.

İnsanlar oluşturdukları şeyleri önemserler. Bu basit bir yazı bile olabilir. Kendi emeklerinin bir başkası tarafından takdir edilmesi, onlar için paha biçilmezdir. Buzzfeed, bu yazılan içerikleri binlerce insana gösterdiği için insanlar bu kadar çok içerik oluşturuyor.

YORUMLAR