Turkcell 3G Çalışmıyor, Ne Yapabilirim?

Eğer 3G bağlantınız çalışmıyorsa yazımıza bir göz atın

Turkcell 3G Çalışmıyor, Ne Yapabilirim?

Merhaba Tamindir takipçileri. Ülkemizin en yaygın kullanılan GSM operatörlerinden olan Turkcell mobil cihazlarımız için sunduğu 3G mobil internet hizmetiyle birçok ihtiyacımızı karşılamakta. Mobil internet hayatımıza ilk olarak WAP servisiyle girdi. Oldukça basit olan bu sistem teknolojik gelişmeler doğrultusunda yerini 3G teknolojisine bıraktı. Fakat zaman zaman her teknolojide olduğu gibi 3G teknolojisinde de pürüzler ortaya çıkabiliyor.

Turkcell bir süre önce 15 Nisan 2015 tarihinde bu eski WAP hizmetini durduracağını kullanıcılara kısa mesaj yoluyla duyurmuştu. Bu hizmet ilk bakışta zaten kullanılmıyor gibi görünse de bazı mobil cihazlarda bu ağ adı varsayılan olarak tercih ediliyor. 15 Nisan 2015 tarihinde Turkcell WAP servisi sonlandırıldığında da bu mobil cihazlardan internete 3G veya 2G aracılığıyla bağlanmak mümkün olmuyor. Bu Turkcell 3G problemi durumdan haberdar olmayan veya cihaz ayarlarını detaylı olarak bilmeyen kullanıcılar için büyük sıkıntı yaratabiliyor. İşte siz de 15 Nisan 2015 tarihinden itibaren "Turkcell 3G çalışmıyor" diye çözüm arayan Turkcell kullanıcılarındansanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda bu problemi Android cihazlarınızda nasıl çözebileceğinizi resimli olarak anlatacağız.

İlk olarak Android cihazınızın ayarlar bölümüne gidin. Ayarlar menüsü altından Kablosuz ve Ağlar bölümüne gideceğiz. Burada mobil ağ ayarlarına erişeceğiz; eğer bu ayarlar listede görünmüyorsa "Diğer..." seçeneğini seçin:

"Diğer..." kısayoluna dokunduktan sonra açılan menüden "Mobil ağlar" seçeneğünü seçin:

Mobil ağlar menüsü açıldıktan sonra "Erişim Noktası Adları" alt menüsüne giriş yapıyoruz:

Açılan sayfada Turkcell HTTP (wap) yerine Turkcell Internet (internet) seçeneğini seçtiğinizde problem çözülecektir:

Umarız yazımız işinize yaramıştır, bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

İnternetin Ne Kadarı Gerçek, Ne Kadarı Yalan?

YORUMLAR