Türkiye'de Açılan Her Yeni İnternet Sitesinin Mutlaka Karşılaştığı Yaşam Evreleri

Bir anlık gaza gelmeyle internet sitesi açan gençlerin hangi evrelerden geçtiğini bu blog yazımızda listeledik. Sizin de ilk site tecrübeniz böyle miydi yoksa?

Türkiye'de Açılan Her Yeni İnternet Sitesinin Mutlaka Karşılaştığı Yaşam Evreleri

Dünya üzerinde binlerce adet kayıtlı internet sitesi bulunuyor. Aklına esen her insan oturup rahatlıkla internet sitesi oluşturabildiği için bu rakam epey fazla. Türkiye'de de artık klasikleşmiş olan ve 14 evreden oluşan bir internet macerası bulunuyor. Aslında bu işlemler daha uzun ama biz kısaltmak zorunda kaldık. Sizler için bu blog yazımızda bir anlık gaza gelmeyle insanların oluşturduğu internet sitelerinin hangi adımlardan geçtiğini anlatacağız. Tabii tüm internet sitesi girişimlerinin sonu hüsran

1) Bir arkadaşından veya izlediği videolardan etkilenen genç arkadaşımız kendine özgü bir internet sitesi açmak ister. 

2) "Nasıl internet sitesi açılır?" Sorgusunu Google'da aratarak internet siteleri hakkında bilgi edinir.

3) Profesyonel bir internet sitesi açabilmek için alan adı ve sunucu gerekli olduğunu anlar. Ama bu işe para vermek istemez. Aksine onun niyeti para kazanmaktadır.

4) Bu yüzden Blogger gibi ücretsiz servislere yönelir.

5) İlk başta her şey yolundadır. Hevesten gelen güç sayesinde siteye deli gibi yazı yazmaya başlar.

6) Yeni açtın biraz bekle, hey kime diyoruz! Dinlemedi tabii baksanıza hemen arkadaşlarına sitesinin linkini göndermiş. Klasik olarak "Yahu sen benim sitemi görmüş müydün?" Mesajı gönderilir. Tabi bu rastgele kişilere gönderilmiş olacaktır. Hey dursana son mesaj gönderdiğin kişiyi tanımıyorsun bile.

7) Bir süre sonra sitenizin ziyaret edildiğini görmek hoşunuza gider. Bu sizi daha fazla motive eder. Yazmaya devam.

8) Tamam artık yeterince yazı yazıldı. Şimdi siteyi açamanızdaki asıl amaca gelelim. Bir an önce para kazanmak istiyorsunuz.

9) Sitenize reklam alabilmek için herkese mail atar ve ismi duyulmuş zenginleri ararsınız. Sitenize kocaman reklam alanları eklemiş olduğunu biz söylemeyelim. Haydi siz itiraf edin.

10) Herkese mail atmanızın sonunda sitenize reklam vermek isteyen bazı kişiler çıkar. Bu ilk deneyimizin olduğu için yok parasına reklam alanlarınızı kiralarsınız. Ama sitenizden kazandığınız ilk para sizi sevinçten havalara uçurur.

11) İlk kazandığınız para size her ne kadar umut vadetse de bu iş size göre değildir. Evet bunun farkına varırsınız. Ama bir yandan da para kazanmak istiyorsunuzdur. Ne yapacaksınız peki? Hadi kolaya kaçıp copy-paste yapmaya şimdiden başlayın!

12) Tabii bu yolla başkalarının yazısını izinsiz olarak kullandığınız için reklam veren şirketler sizden uzak durmaya başlar. Ziyaretçinin gözünde küçük düşersiniz. Yavaş yavaş işler kötüye gider.

13) Ve beklenen son. Site hayaliniz burada sona erer. Artık size göre boş olan bu işlerle uğraşmamalısınız. Para kazanmak istiyorsunuz ama çalışmak istemiyorsunuz. Size kolay yoldan para kazandıracak bir yol lazım. Umarım bu maddeden sonra korsan program işine girmezsiniz. ( Bak aklında fikirler oluşmaya başladı bile.)

14) İnternet sitesi açmak kolaydır elbette. Ama internet sitesi açtığınızda direkt para kazanamazsınız. Aslında kolay yoldan emek vermeden para kazananı da görmedim. İnternet sitenizi açtıktan sonra onu sabırla geliştirmelisiniz. Her şeyin en iyi olması için gereken tek şey SABIRDIR. Halkımızın genellikle internet sektöründe başarısızlığa uğramasının nedeni aceleci olmalarıdır. Gerekirse 1 yıl boyunca sabırlı olacaksınız ve özgün içerik gireceksiniz. Ama 1 yıl boyunca bekledikten sonra mutlaka sitenizin meyvelerini almaya başlarsınız. İşinizde çok iyi olursanız belki de ilerde zengin bile olabilirsiniz.

Blog Sitesi Açmak İsteyenlere Tavsiyeler

Bir Web Sitesinin Kime Ait Olduğunu Nasıl Bulursunuz?

Wordpress Sitenizi İki Adımlı Doğrulama ile Koruyun!

YORUMLAR