Twitter'da Veri Tasarrufu Nasıl Etkinleştirilir?

Twitter uygulamasında çok zaman geçiriyorsanız ve internet paketiniz çabuk bitiyorsa, bu rehberimize göz atabilirsiniz.

Twitter'da Veri Tasarrufu Nasıl Etkinleştirilir?

Popüler sosyal medya platformu Twitter, bilgiye ulaşma konusunda hızlı ve pratik bir çözüm olarak yayın hayatını sürdürmeye devam ediyor. Gün içinde Twitter uygulamasında çok uzun zaman geçiriyorsanız ve bu sebeple mobil veri paketinizi de kısa sürede tüketiyorsanız, bu rehberimizde Twitter’da veri tasarrufu özelliği nasıl etkinleştirilir? Sizlere anlatacağız.

Twitter platformu, 140 karakterden oluşan kısa mesajlar yazabileceğiniz bir sosyal medya platformu olarak öne çıkmıştı. O sıralarda, Twitter’ı mobil internet paketiniz ile kullanmak çok fazla veri tüketimi sağlamıyordu. Ancak, yıllar içinde değişen Twitter’da artık tweet’ler 280 karaktere yükseldi ve bunun yanında fotoğraflar, videolar, GIF’ler paylaşılabildiği gibi canlı yayınlar da yapılabilir hale geldi. Bu değişim de doğal olarak uygulamanın çok fazla veri tüketmesine neden oldu. Bu durumdan siz de şikayetçiyseniz, veri tüketimini kontrol altında tutabilmeniz mümkün. Veri tasarrufu özelliği ile videoların ve fotoğrafların düşük kalitede yüklenebilmesini ve videoların otomatik olarak oynatılmamasını sağlayabiliyorsunuz. Twitter’da veri tasarrufunu etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

twitter ayarları

Twitter uygulamasının son sürüme güncellendiğinden emin olduktan sonra uygulamayı başlatıyoruz. Sol üst köşede profil fotoğrafımızın olduğu menüye tıklıyoruz. Açılan menüde Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine tıklıyoruz.

twitter veri tasarrufu

Genel sekmesi altındaki Veri Kullanımı butonuna tıklıyoruz. Veri kullanımı menüsünü açtığınızda en üstteki Veri Tasarrufu seçeneğine dikkat edebilirsiniz. Bu özelliği aktif hale getirdikten sonra artık videolar otomatik olarak oynatılmayacak, resimler ise daha düşük kaliteli şekilde yüklenecektir.

twitter medya yüklenme tercihleri

Veri tasarrufu özelliğini etkinleştirmeden, kişisel tercihlerinize bağlı olarak da düzenlemeler yapabilirsiniz. Veri tasarrufu butonunun hemen altında bulunan seçeneklere göz attığınızda, yüksek kaliteli resimler, yüksek kaliteli video ve videoyu otomatik oynat seçeneklerini görebilirsiniz. Bu seçeneklerin her birine dokunduğunuzda Hücresel veride veya Wi-Fi bağlantısında, Yalnızca Wi-Fi bağlantısında veya Hiçbir zaman seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Twitter'ın Tasarruflu Sürümü 'Twitter Lite' Duyuruldu
SOSYAL MEDYA

Twitter'ın Tasarruflu Sürümü 'Twitter Lite' Duyuruldu

Önemli sosyal platformlar artık farklı internet hizmet paketlerini de düşünüyorlar. Önce Facebook Lite ardından dün açıklanan


Android İçin En İyi Twitter Uygulamaları
MOBİL

Android İçin En İyi Twitter Uygulamaları

Twitter, günümüzde en önemli sosyal medya araçlarından bir tanesi. Aynı anda hem dünyanın her yerinden insanların ne düşündüğünü ve ne yaptığını görebildiğiniz hem de kendi dünyanızı başkalarıyla paylaşabildiğiniz bir platform.

YORUMLAR