Twitter Sessize Alma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Twitter'da diğer kullanıcıları sessize alarak onların tweetlerinin görünmesini engellemek isterseniz rehberimize buyurun.

Twitter Sessize Alma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Twitter bildiğiniz gibi kısa bir süre önce takip ettiğiniz kişileri sessize alma yani mute özelliğini devreye sokmuştu. Özellikten faydalanarak takibi bırakmak istemediğiniz ancak tweetlerini de görmek istemediğiniz kişileri tweet akışınızdan kaldırmak mümkün hale geliyor. Böylece ayıp olmasın diye takip ettiğiniz kişilerin hiç bir tweetini görmeden rahatça sosyal ağı kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Sizin için hazırladığımız bu blog yazımızda sessize alma özelliğinin nasıl aktif hale getirileceğine veya kapatılacağına değineceğiz.

Twitter'da Kişileri Sessize Alma

Twitter'da takip ettiğimiz kişileri sessize almak için iki yöntem bulunuyor. Bunlardan birincisi, o kişinin tweetinin hemen sağ köşesinde bulunan üç nokta işaretine tıklamak ve daha sonra "@kullaniciadi adlı kişiyi sessize al" linkine tıklayarak işlemi gerçekleştirmek. Bu işlemi yaptığınızda artık o kullanıcının hiç bir tweetini görmeyeceksiniz.

İkinci yöntem ise kullanıcının Twitter profiline girerek uygulanıyor. Profile girdiğinizde "Takip ediliyor" butonunun hemen solunda yer alan çarka tıklıyor, ardından "@kullaniciadi adlı kişiyi sessize al" linkiyle devam ediyorsunuz.

İki yöntem de aynı şekilde işlediği için aralarında bir fark yok. Fakat sessize aldığımız kişileri yeniden seslendirmek ve böylece tweetlerini görmek de mümkün. Bu nedenle kişileri Twitter'da sessize alırken korkak davranmanıza gerek yok.

Twitter'da Kişileri Sessize Al Özelliğini Kapatma

Önceden sessiz hale getirdiğimiz kullanıcıların profillerine girdiğimizde, "Takip ediliyor" butonunun hemen iki solunda, yani çark işaretinin yanında bir ses kısma logosu görünüyor. Bu butona tıklayarak direkt olarak sessiz özelliğini kapatabiliriz.

Maalesef Twitter toplu olarak kimlerin sesini kıstığımızı bizlere göstermiyor ve bu yüzden kimler üzerinde işlem yaptığınızı kenara not etmenizi öneriyorum. Aksi taktirde bilhassa çok kişiyi takip eden kullanıcılar yeniden aynı kullanıcıları bulmakta büyük sıkıntı yaşayacaklardır.

Twitter Android ve iOS uygulamalarını da cihazlarınızda yüklü değilse kullanmayı unutmayın.

YORUMLAR