Twitter "SMS" Doğrulama Kodu Gelmiyor Sorunu ve Çözümü

Twitter giriş SMS doğrulama kodu gelmiyor! sorunu çözümü blog yazımızda.

Twitter sms doğrulama kodu gelmiyor!” sorununa çözüm Twitter’dan geldi. Twitter’ın iki adımlı doğrulama sistemi, artık SMS dışında üçüncü parti iki aşamalı doğrulama uygulamalarıyla da çalışıyor. Bu blog yazımızda bunun nasıl yapıldığını adım adım gösteriyoruz.

"Twitter SMS Doğrulama Kodu Gelmiyor!" Diye Sinirlenmeyin:

Twitter da diğer sosyal ağlar gibi kullanıcıların hesaplarını güvende tutmalarını sağlayan iki adımlı doğrulama sistemini kullanıyor. Hem mobil hem de masaüstü için bu güvenlik sistemi uzun süredir kullanılıyor. Ancak iki aşamalı doğrulama sistemi SMS tabanlı çalıştığından zaman zaman sorunlar olabiliyor ki Google’da “Twitter doğrulama kodu gelmiyor”, “Twitter kodu gelmiyor”, “Twitter giriş doğrulama kodu gelmiyor”, “Twitter SMS doğrulama kodu gelmiyor” gibi doğrulama kodunun gelmemesi yüzünden şikayetçi kullanıcıların arama sorgularından bunu anlayabiliyoruz. Neyse ki; bu sorunun çözümü geç de olsa geldi.

Twitter Doğrulama Kodu Gelmiyor! Sorunu Çözüm Adımları:

Twitter hesabınızın hack’lenmemesi için iki adımlı doğrulama sistemini kullanıyorsanız, SMS dışında bir seçeneğiniz var. Telefonunuzda o anda sms alıp göndermede sıkıntı yaşıyorsanız veya SIM kartın aktif olmadığı bir telefondan hesabınıza erişmeye çalışıyorsanız hesabınıza erişmek için Google Authenticator, Authy, 1Password, LastPass AuthenticatorMicrosoft Authenticator gibi iki aşamalı doğrulama uygulamalarının oluşturduğu kodları kullanabilirsiniz. Bu uygulamaların ürettiği kodlar 30 saniyede bir yenilendiğinden SMS’den çok daha güvenli olacaktır.

Peki, ayarlamayı nasıl yapacaksınız?

  • Web tarayıcınızdan Twitter.com'a girin.
  • Üst menüde profil fotoğrafınıza ve ardından Ayarlar ve Gizlilik’e tıklayın.

  • Hesap - Güvenlik - Giriş Doğrulaması alanında “Giriş onaylama yöntemlerini gözden geçir”e tıklayın ve şifrenizi girin.

  • Giriş doğrulaması sayfasında “Mobil güvenlik uygulaması” yanındaki Ayarla’ya tıklayın.

  • Güvenlik uygulaması açılır penceresinde Başla’ya tıklayın.

  • Mobil cihazınızda yüklü iki adımlı doğrulama uygulamasını açın ve çıkan barkodu okutun. (Barkodu okutamazsanız hemen alttaki Kodu tarayamadın mı? bağlantısına tıklayıp gösterilen anahtarı girin.)

  • Telefonunuzdaki iki adımlı doğrulama uygulamasıyla oluşturulan kodu ilgili kutucuğa girerek "Onayla" ile işlemi tamamlayın.

Microsoft Hesabınızla İki Adımlı Doğrulamayı Nasıl Kullanırsınız?
NASIL YAPILIR

Microsoft Hesabınızla İki Adımlı Doğrulamayı Nasıl Kullanırsınız?

{mediaId=411650}Microsoft, iki adımlı doğrulama sistemini aktifleştirdi. Microsoft hesabı olanlar artık bu işlemi kullanarak hesaplarının güvenliğini artırabilecek.

Google İki Adımlı Doğrulama Sürecini Güçlendiriyor
GÜVENLİK

Google İki Adımlı Doğrulama Sürecini Güçlendiriyor

Hesap güvenliği konusunda iki adımlı doğrulama hizmetini geliştirmek isteyen Google, bu amaçla iki adımlı doğrulama sürecini kolaylaştırırken, aynı zamanda güçlendiren bir uygulamayı yürürlüğe koyuyor.

Whatsapp İki Adımlı Doğrulama Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Whatsapp İki Adımlı Doğrulama Nasıl Yapılır?

Whatsapp, iki adımlı doğrulama özelliğinin kullanılabilmesine olanak tanıyor. Peki, popüler anlık mesajlaşma uygulamasının güvenliği üst düzeye çıkaran özelliğini aktif hâle getirebilmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor.

YORUMLAR