Twitter'da Telefonla Güvenlik Kodu İşlemi Nasıl İptal Edilir?

Twitter bir süre önce SMS kodu ile güvenlik özelliğini tanıtmıştı. Herkes gibi ben de bu özelliği merak edip denedim, fakat güvenlik mesajı bir türlü telefonuma gelmedi. Bu nedenle bilgisayar üzerinde twitter hesabıma giriş bile yapamadım. Sonunda bir ka

Twitter'da Telefonla Güvenlik Kodu İşlemi Nasıl İptal Edilir?

Twitter bir süre önce SMS kodu ile güvenlik özelliğini tanıtmıştı. Herkes gibi ben de bu özelliği merak edip denedim, fakat güvenlik mesajı bir türlü telefonuma gelmedi. Bu nedenle bilgisayar üzerinde twitter hesabıma giriş bile yapamadım. Sonunda bir kaç basit adımla bu sorunu çözmeyi başardım. Bu blogun ilerleyen kısımlarında size bu sorunu nasıl çözeceğinizi aşama aşama anlatacağım.

Öncelikle bu sorunu düzeltmek istiyorsanız twitterda kayıtlı olan telefon numaranızın doğru olması gerekiyor. Eğer telefon numaranız yanlış olduğu için şifre size ulaşmıyorsa bunun çözümü çok daha komplike adımları içeriyor. Bu çözüm yolu operatörlerle ilgili olan hatanın çözümü için kullanılıyor.

Twitterda kayıtlı telefon numaranızın hangi operatörde kayıtlı olduğu önemli bir konu. Zira mesaj atmanız gereken telefon numarası operatörlere göre farklılık gösteriyor.

Turkcell için 2555, Avea ve Vodafone için 2444 numaralı telefonlara mesaj atacaksınız. Mesaj atmamız gereken numarayı belirledikten sonra yapmanız gereken kısa mesaja twitterı kullandığınız dilde DUR yazıp göndermeniz gerekiyor. Örneğin ingilizce kullanıyorsanız STOP yazmanız gerekiyor.

Aslında bu numaraların esas kullanım amacı SMS ile Tweet atmak ama bahsettiğimiz gibi bir durumlar için de kullanılabiliyorlar. Yukarıda yazan işlemi gerçekleştirdiğinizde cep telefonunuz ile Twitter arasındaki bağı kestiğiniz için artık doğrulama kodu sormayacak ve hesabınıza giriş yapabileceksiniz.

YORUMLAR