Twitter'ı Nasıl Daha Verimli Kullanırsınız?

Twitter, hemen hemen internet erişimi olan herkesin kullandığı bir sosyal ağ ve takip uygulaması haline geldi. Hepimizin bir şekilde nasıl kullanılacağını çözdüğü Twitter'ı daha verimli kullanmak için bu ipuçlarına göz atın.

Twitter'ı Nasıl Daha Verimli Kullanırsınız?

Twitter, hemen hemen internet erişimi olan herkesin kullandığı bir sosyal ağ ve takip uygulaması haline geldi. Hepimizin bir şekilde nasıl kullanılacağını çözdüğü Twitter'ı daha verimli kullanmak için bu ipuçlarına göz atın.

Twitter, eğer hakkını vererek kullanırsanız gündemi ve arkadaşlarınızı takip etmenin en kolay yolu olabilir. Ama Twitter'ın sunduğu hizmetleri gereğince kullanmıyorsanız, her açtığınızda o an rastgele paylaşımlardan oluşan bir anasayfa ve çorba gibi bir profilden ötesine sahip olamazsınız. Hayatınızı kolaylaştıracak ve Twitter deneyiminizi iyileştirecek düzenlemeler inanın zaman ayırmaya değer.

Twitter'da Listeler Oluşturun

Twitter'da takip ettiğiniz yüzlerce kişinin paylaşımlarını kaçırmamak için bütün gün başından kalkmamanız gerekir. Takip ettikleriniz arasında tıpkı bende olduğu gibi işinizin parçası olan hesaplar varsa, günlük hayatınızı kolaylaştıran hesapları kaçırmak istemiyorsanız, bazı politikacıları yakından takip etmek istiyorsanız fakat bütün bunları bütün takip listenizin arasından bulup çıkarmaya çalışıyorsanız, gerek yok! Twitter profilinize girdiğinizde sekmelerin en sonunda yer alan “Daha Fazla” sekmesi, Listeler bölümünü içeriyor. Bu bölümde takip ettiğiniz hesapları kategorilerine göre ayırmanız mümkün. Böylece ne zaman hangi içeriği görmek isterseniz listelerinize başvurmanız yeterli.

Listelerinizi isterseniz herkese açık isterseniz sadece kendi kullanımınıza özel oluşturabiliyorsunuz. Bu sekmede kendi oluşturduğunuz listelerin yanında, sizi listelerine kimler eklemiş bilgisini de alabiliyorsunuz.

İpucu: Retweetlerini beğendiğiniz kişiler varsa, onların oluşturduğu herkese açık listelere abone olarak zaman kazanabilirsiniz.

Hashtag Kullanın

“Aylardır Twitter kullanıyorum, kimse yazdıklarımın farkında değil!” diyorsanız, Tweetlerinizin düz yazıdan oluşması bunun sebebi olabilir. Hashtag kullanımını abartan Instagram kullanıcılarından olun demiyoruz elbette; hashtag kullanmak da bir bilinç ister. Kurduğunuz cümleyi boşluksuz yazıp başına # işaretini koymak ya da cümlenin her kelimesinin başına yine # işaretini koymak, sadece bu işi hiç bilmediğinizi gösterir. Hashtag kullanımının amacı, aynı konseptteki paylaşımların bulunmasını sağlamak. Dolayısıyla #bugünnekadardamutluyumsabahlarolmasın yazarsanız büyük olasılıkla bunu yazan tek kişi olacaksınız ve kimse böyle bir paylaşımı aramayacak. Onun yerine sadece #mutluluk gibi kısa bir hashtag yazıp arkasına yorum cümlenizi normal yazsanız, paylaşımınızın bulunma olasılığı çok daha artmış oluyor.

İpucu: Profil bilginize ekleyeceğiniz özelliklerinize hashtag eklmeniz bulunmanızı kolaylaştıracak, takipçi sayınızın artmasına katkı sağlayacaktır.

Tweet İçin Doğru Zamanı Yakalayın

Gece uykusu kaçıp Tweet atmanızı anlayabiliyoruz; ancak ilgi görmesini beklediğiniz paylaşımınızı  gece ayakta kalan birkaç arkadaşınız ve kullandığınız hashtag'i aratan Amerikalı kullanıcılar hariç gören pek olmayacak, sabah yeni gelen içeriklerle birlikte Twitter'ın akan sütununda derinliklere gömülecektir. Bunun için tüm dünya araştırma yaparken kullanmamak olmaz değil mi? Araştırmalar Tweet paylaşımlarınız için en uygun saatlerin bölgelere göre değişebileceğini, ancak dünya genelinde sabah 9 ile 11, öğleden sonra 1 ile 3 arasında atılan Tweetlerin daha çok görünür ve paylaşılır olduğunu söylüyor. Bu saatlerde paylaşım yapacak zamanınız yoksa, ya da gece yaşıyorsanız zamanlayarak Tweet atabileceğiniz uygulamaları kullanmanızı tavsiye ederiz.

Gelişmiş Arama Özelliğini Kullanın

Twitter paylaşım yapmak kadar araştırmak için de güzel bir platform. Yeter ki nasıl araştırma yapacağınızı bilin. Anasayfadaki arama kutusuna bir şeyler yazıp aradığınızı bulamıyorsanız, bir de Gelişmiş Arama özelliğini deneyin. Kelime kısıtlayabildiğiniz, bazı hashtagleri içeren, istediğiniz dilde, hesapta paylaşılan, dünya üzerindeki belirli bir bölgede ve zamanda paylaşılan olumlu veya olumsuz Tweetleri bulmanızı sağlayan Gelişmiş Arama, Twitter kaynakçanızı epey genişletiyor.

Keşfet Sekmesini Kullanın

Twitter doğru kullanılmazsa çok kısır bir döngüye girebiliyor, sizi küçük dünyanızla başbaşa bırakabiliyor. Yeni bakış açılarını yakalamak adına #Discover sekmesini daha sık ziyaret etmenizi öneririz. Takip ettiğiniz kişilere, aramalara, anahtar kelimelere göre ilginizi çekebilecek kişi ve paylaşımları ekranınıza getiren Keşfet özelliği, her an güncellenerek olan biteni yakından takip etmenizi sağlıyor.

Kısayolları Kullanın

Twitter kısayolları, (Tamindir araştırmacılarına göre) uygulamayı yüzde 50 daha hızlı kullanmanızı sağlayabiliyor. Tek ihtiyacınız temel İngilizce bilgisi.

Kısayol komutları g (Go) tuşuyla başlıyor, arkasından gitmek istediğiniz bölümün baş harfine bastığınızda kendinizi orada buluyorsunuz. Örneğin:

gh = Go Home (Anasayfaya gider)

gf = Go Favorites (Favorilere gider)

Listenin tamamı ise şöyle:

İpucu: Twitter'ı İngilizce kullanmak komutları daha hızlı hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

Gördüğünüz gibi Twitter aslında kullanması çok daha basit bir uygulama. O kadar uğraşıp ekledikleri bu özellikleri biz kullanmazsak yazık olur diye düşünüyoruz. Sizin deneyiminizi kolaylaştıran özellikler varsa bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

PowerPoint ile Mükemmel Sunumlar Hazırlama Rehberi

Gmail için Faydalı Klavye Kısayolları

YORUMLAR