Üçüncü Taraf Uygulamaların Google ile Bağlantısı Nasıl Kesilir?

Google hesabınızla bağlantı kuran üçüncü taraf uygulamaların bağlantısını keserek hesabınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz. İşte, yapmanız gerekenler!

İmge Kaplan -

Google’ı bir süredir aktif olarak kullanıyorsanız veya pasif olsa da bir köşede duran bir hesabınız varsa, muhtemelen zaman içinde pek çok üçüncü taraf uygulamanın hesabınızla bağlantı kurmasına izin vermişsinizdir.

Farkında olsanız da olmasanız da bir siteye giriş yaparken sizden istenen izinler, oturum açtığınız WEB sitesi ve uygulamalar üçüncü taraf uygulamaların hesabınızla bağlantı kurmasına neden olur. Bu bağlantıların bazıları zararsız ve işlevsel olsa da çok sayıda uygulamanın hesabınıza bağlanmasına izin vermek bazı güvenlik açıklarına neden olabilir.  

Hesabınızın daha az uygulama ile bağlantıda kalmasını sağlayıp, güvenlik önlemlerini artırmak amacıyla üçüncü taraf uygulamaların hesabınızla ilişkisini kesebilirsiniz. Bu işlemi birkaç basit adımda gerçekleştirmeniz mümkün.

Google Hesabınızla Bağlantı Kuran Üçüncü Taraf Uygulamaların Listesi Nasıl Görülür?

Öncelikle Google hesabınıza bağlanan uygulama ve hizmetleri bulmanız gerekiyor. Google hesabınıza bağlanan bu yazılımların listesini görmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

Üçüncü Taraf Uygulamaların Google Hesabınızla Bağlantısı Nasıl Yönetilir?

Söz konusu uygulamaların yapabileceği işlemlere verilen izinleri bir önceki adımda açmış olduğunuz listeden yönetme imkânınız bulunuyor. Her bir uygulamanın hangi işlemleri gerçekleştirebileceği bu uygulamalara tıkladığınızda görülebiliyor. Bağlantıları kesmek için ise yapmanız gerekenler şu şekilde:

1. Bilgisayarda Yapmanız Gerekenler

2. Android Cihazlarda Yapmanız Gerekenler

3. iOS Cihazlarda Yapmanız Gerekenler

nasıl yapılır

Google Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Benzer İçerikler

YORUMLAR