Ünlü CEO'ların Sosyal Medya Hesaplarını Hackleyen OurMine Kimdir?

Ünlü CEO'ların hesaplarını hackleyen OurMine kimdir? Blogun devamını okumak için tıklayın!

Ünlü CEO'ların Sosyal Medya Hesaplarını Hackleyen OurMine Kimdir?

Son zamanlarda çıkan teknoloji haberlerine göz gezdirdiyseniz mutlaka denk gelmişsinizdir, gizemini koruyan OurMine adında bir hacking takımı var ve teknoloji şirketlerinin başındaki ünlü CEO'ların sosyal medya hesaplarını ele geçirerek isimlerini duyurmaya çalışıyorlar. Bu grupla ilgili çıkan haber sayısı artınca haklarındaki bilgileri toplayalım ve sizlerle paylaşalım istedik.

Pek gündeme gelmedi ama her şey Amerikalı ödüllü blogger Ree Drummond'un Twitter hesabının hacklenmesiyle başladı. Daha öncesinde neler yaptıklarını bilmiyoruz. OurMine'ın resmi blogunda ilk yazı 20 Haziran'da yazılmış ve ertesi günlerde de eylemler ardı ardına sıralanmış. İlk sırada az önce adı geçen Ree Drummond vardı. Hesabında ise şu uyarı yer alıyordu:

"Sadece senin güvenliğini test ediyoruz. Lütfen güvenliğinizi güçlendirmek için sitemizi ziyaret edin."

Ardından Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in sosyal medya hesapları hacklendi. Nerede olduğu bilinmeyen grup aynı mesajları onun hesabında da paylaşmıştı. Sitelerinde yaptıkları duyurularda hep aynı mesajı veriyorlardı: "Şifresi gerçekten çok kolaydı." Öyle ki Mark Zuckerberg'in kardeşi Randi'nin Twitter hesabı hacklendiğinde şifresi "superstar" imiş.

Eylemlerine aktör Channing Tatum'un hesaplarına ulaşarak devam eden grup, sıra Spotify CEO'su Daniel Ek'e geldiğinde adını çoktan duyurmuştu. İsimlerini duyurmak için ünlülerin hesabını hacklediklerini gizlemeyen OurMine'ın amacı ise iki paragraf öncesinde gizli. Hackledikleri hesaplarda geçen iletide: "...sitemizi ziyaret edin." Bu konuya biraz sonra tekrar değineceğim.

Son olarak pek çok otoriteye göre teknoloji sektörünün lideri Google'ın CEO'su Sundar Pichai'nin Quora hesabının hacklenmesiyle gündeme gelen OurMine, akıllara önemli bir soruyu getirdi:

Dünya devi şirketlerin CEO'larının bile hesabı hackleniyor, biz ne kadar güvendeyiz?

Bu sorunun cevabı OurMine'ın ne yapmak istediğinde saklı. Bize verdikleri mesaj da aslında çok açık. Statüsü ne olursa olsun kimsenin hesabının güvenli olmadığını net bir şekilde ifade ediyorlar. Bunun için de kendi sitelerine insanları yönlendirip sosyal medya hesapları, web siteleri ve kullanılan web siteleri hesaplarına güvenlik hizmeti satıyorlar. Şimdiye kadar 16.500 dolarlık bir hizmet alımı yaptıklarını açıklayan grup amacına çoktan ulaşmış gibi görünüyor. Şifrelerimizi güçlü tutmaksa tamamen bizim elimizde.

Hesaplarınızı Başkasına Kaptırmayın, İşte Brute Force Saldırılarından Korunma Rehberi

Kişisel Güvenlik İçin Herkesin Uygulaması Gereken 10 İpucu

Güvenlik Uzmanlarından Hayat Kurtaran 5 Tavsiye

YORUMLAR