Uzayın Derinliklerini Kendi Başımıza Keşfedebileceğimiz 7 Muhteşem Uygulama

Galaksi'de neler olup bittiğine dair uygulamaları indirebilir ve bu güncel uygulamaları yükleyerek uzayı keşfedebilirsiniz.

Uzayın Derinliklerini Kendi Başımıza Keşfedebileceğimiz 7 Muhteşem Uygulama

NASA’nın keşiflerini merakla izliyoruz, hatta bunlardan bazıları son derece heyecan verici oluyor. Uzayın derinlikleri, günlük hayatımızın kargaşası içerisinde çok aklımıza gelmese de, bazı flaş haberler oldukça dikkat çekebiliyor. Geçtiğimiz ay Plüton gezegeni haberleri hem sosyal medyada, hem de gündemde oldukça ilgi çekmiş, küçük uzak gezegen kendinden oldukça bahsettirmişti.

NASA elindeki olanakları sonuna kadar kullanadursun, aslında biz de kendi çapımızda biraz uzay ve güneş sistemi keşfi yapabiliriz. Bunun için son derece tatmin edici bazı uygulamalar var.

Güneş sistemimizden başlayalım mı?

Eğitici ve zevkli bir uygulama olan 3D Solar System, Güneş sistemini 3 boyutlu olarak gezerken çeşitli bilgiler alabileceğimiz bir uygulama. Özellikle son günlerin popüler gezegeni Plüton hakkında da değerli bilgiler almak ve ufkumuzu genişletmek mümkün.

Telefonu gökyüzüne çevirin, işte Planets

Gezegenlerle ilgili bilgilerimizi artırmak için akıllı telefonumuzu gökyüzüne çevirerek de gezegenler hakkında bilgiler toplayabileceğinizi biliyor muydunuz? Planet uygulaması iOS için yazılmış bir uygulama ve iPad – iPhone cihazlarda ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Uygulamayı gökyüzüne tuttuğunuzda gezegenlerden,  takımyıldızlara kadar tüm uzay cisimleri hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Planets uygulamasının içerisindeki 2 boyutlu harita sayesinde bulunduğunuz yerden cihazınızı gökyüzüne tutmadan da tepenizdeki gök cisimlerini öğrenebiliyorsunuz.

Yıldız haritanız, Star Chart

Astronomi ilginizi çekiyorsa bu iş haritasız olmuyor, onu hemen söyleyelim. Bu yüzden Star Chart gibi bir uygulamaya ihtiyacınız olabilir. Star Chart'ı kullanarak gök cisimlerine, yıldızlara, uydulara, gezegenlere ve diğer konulara dair tüm bilgileri canlı olarak görebilirsiniz.  Takım yıldızları bulabilir onların hakkında istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

Dev bir teleskopunuz olsun, WorldWide Telescope

Microsoft firmasının geliştirdiği WorldWide Telescope, tüm uzay meraklılarının gökyüzünü bilgisayarlarından dolaşmalarını sağlıyor. Bu uygulamayla NASA’nın bilimsel teleskopları olan Hubble ve Spitzer teleskoplarıyla beraber Chandra X ışını gözlemevinden elde edilmiş görüntüleri takip edebiliyorsunuz. Uygulama Windows 7/8/8.1 sürümleri için kullanılabiliyor.

Biraz da aya gezinti yapalım, Moon Tours

Moon Tours, bugüne kadar Dünya’nın uydusu Ay ile ilgili birikmiş tüm verileri barındıran ve bu verileri Ay üzerinde sizi dolaştırarak sunabilen bir uygulama. Bu gezintiyi de, bundan keyiflisi olamaz dedirtecek kadar özel bir rota üzerinden yapmanızı sağlıyor. Moon Tours ile Ay'ın kraterleri, 3 boyutlu Ay yüzeyi haritaları, Ay'ın mineral haritaları, çeşitli analiz araçlarına ulaşabiliyorsunuz.

NASA Uygulaması

Uzayı cep telefonunuzda taşımak istiyorsanız işte size mükemmel bir uygulama daha. Dünya ve evrene ait çarpıcı görsellerin, videoların bulunduğu bu uygulama ile NASA'nın şimdiye kadar gerçekleştirdiği görevlere en güncel şekilde tanıklık edebilmek bu uygulamayla mümkün olabiliyor.

Sky Map ile gökyüzünün haritasını çıkarın

Google tarafından sürekli güncellenen Sky Map uygulaması sayesinde Samanyolu Galaksisi cebinize giriyor. Sky Map bulunduğunuz konuma göre gökyüzü haritası çıkarabiliyor, böylelikle daha net Samanyolu Galaksi bilgilerine sahip olma şansınızı artırıyor. Sky Map uygulamasının zaman tüneli özelliği, Samanyolu Galaksisindeki tüm cisimlerin hareketlerini saniyelik, dakikalık, saatlik ve haftalık olarak izleyebilmenize olanak tanıyor.

Herkese bol bilgi dolu keşifler dileriz.

NASA Yaşanabilir Yeni Bir Dünya Keşfetti

NASA Kamerasıyla Göktaşı Yağmurları

NASA Güneş Patlamalarını 5 Yıl Boyunca Kaydetti

YORUMLAR