Web Sitenizin Trafiği mi Düşük? İşte Nedenleri

Web sitesi kurarken belirli standartları tutturamazsanız tüm çalışmalarınız boşa gidebiliyor.

Web Sitenizin Trafiği mi Düşük? İşte Nedenleri

İnternet üzerinde ister alışveriş, ister bilgi toplamak amaçlı dolaşırken rastladığınız bazı web sitelerinden hemen ayrıldığınız oluyor mu? Bunu tamamen bir refleks olarak yapıyor olsanız da aslında sebepleri var. Aynı sebepler sizin kurduğunuz web sitesi için de geçerli.

UXD yani User Experience Desingn ya da Türkçe adıyla kullanıcı deneyimi tasarımı web sitelerinin en çok özen göstermesi gereken konulardan bir tanesi. Ne kadar muazzam içerikler koyarsanız koyun, web sitenizde bunları kullanıcıya belirli standartlarda sunamazsanız çalışmalarınız boşa gidiyor. 

Bilgi formlarını abartmayın

Üyelikler yaratmak için kullanıcılara sunduğunuz formlar kısa ve öz olmalı. Sayfalarca bilgi talep etmeyin. Facebook ya da Twitter gibi dev sosyal ağ sayfalarına bir bakın, ne kadar sade ve hızlı bir form yönetimi yapıyorlar. Girişi hızlı olan üyelik sistemleri her zaman takdir görür. Çok bilgiye ihtiyacınız varsa, bunu kullanıcı bir kez üye olduktan sonra adım adım sorgulayabilirsiniz.

 

Çok fazla yazı

Bilgi aktarmanın çeşitli yolları var. Bunlardan web için hiç de iyi fikir olmayanı tonlarca yazı yazmak. Her hangi bir konuda sayfalarca yazıyı web üzerinde kimse okumuyor. Çünkü seçenekleri çok fazla. Hemen sitenizden ayrılarak o konuyla ilgili daha az ve öz bilgiler bulmaya çalışacaklardır. 

Uzun süren yükleme aşaması

Web üzerinde zamana karşı yarışıyoruz. Aradığımızı hemen bulmak, bilgiye ulaşmak ya da alışverişimizi anında tamamlamak istiyoruz. Bu yüzden birkaç dakika boyunca bir türlü görüntülenemeyen sayfalarla işimiz olmuyor, hemen geçiyoruz. Sitenizin yükleme sürelerini devamlı kontrol edin. Araştırmalar 3 saniye içinde yüklenmeyen sitenin çok kan kaybettiğin, kullanıcıların yüzde 40’nın bu siteleri hemen terk ettiğini ortaya koyuyor.

Platformlar arası geçiş

Artık sadece PC’lerden intermete girilmiyor. Dünya nüfusunun yüzde 50'si internete girerken bu kullanıcı sayısının yarısı da mobil internet kullanıyor. Web sitenizi PC’ye mahküm etmeyin, artık kimse PC’ye mahküm değil çünkü. Tabletler ve akıllı telefonlarla barışık bir tasarım seçmeniz faydalı olacaktır. 

Çok fazla pop-up

Her köşeden birden bire beliren pop-up reklamlar ve duyurular neredeyse tarih olmak üzere. Siz de kullanmayın. Siteyi takip ederken bu tür rahatsız edici uyarılardan, siz nasıl rahatsız oluyorsanız takipçileriniz de rahatsız olur. Araştırmalar internet kullanıcılarının yüzde 95’nin pop-up duyurulardan nefret ettiğini ortaya koymuş.

İzinsiz video oynatımını durdurun

Sitenize koyduğunuz videolar sayfa açılır açılmaz oynamaya başlamasın. Bu hatayı Facebook bir kez yaptı. Aldığı tepkiyi hatırlayın. İzinsiz başlayan videolar, kullanıcının sayfaya olan ilgi ve odağını kaybetmesine sebep olurlar. Kullanıcı videoyu kapatmak için uğraşmak zorunda kalmasın. 

Sizinle kolay iletişim kurabilsinler

Web sitenizin içeriği ne olursa olsun, kullanıcıların sormak, eklemek ya da tavsiyede bulunmak için iletişim bilgilerinize ihtiyacı var. Bu bilgiler kullanıcılarla aranızdaki tek köprü. Anlık mesaj kutusu, e-posta adresi, telefon ya da sosyal ağ yönlendirmesi gibi bağlantılar, sitenizin yorum ve geliştirmeye açık olduğunun işareti olarak algılanır. Son derece de samimi bir duruş sergilediğiniz kanıtı olarak kabul görür. 

Unutmayın siz de bir internet kullanıcısısınız, sizin sevmediğiniz pek çok durumu kendi web sitenizde uygulamamalısınız. Web sitesi kurarken empati kurmak da önemli. 

Opera Coast Web Tarayıcısı Ekran Görüntüleri

Şirket Kuracaklara İsim Öneren Web Sitesi

YORUMLAR