Web'deki Başarınızı MobileTaşımak İçin Önemli 4 İpucu

Web üzernde başarıyı yakalamış bir web siteniz varsa, bu başarıyı mobile taşımak için ipuçları.

Web'deki Başarınızı MobileTaşımak İçin Önemli 4 İpucu

Küçük ya da büyük, ticari ya da hobi olarak yarattığınız bir web sitesinin başarılı olduğunu görmek güzel. Bu başarıyı ‘artık mobil mecraya da taşımanın zamanı geldi’ diye düşünüyorsanız, bir uygulama tasarlamanızın da vakti gelmiş demektir. Unutmayın, 2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre kullanıcılar mobil cihazlarda geçirdikleri zamanın yüzde 80’ini uygulamalara harcıyor.Tasarlayacağınız mobil uygulamayı bir reklam olarak düşünün, web sitenizle alakalı yaratıcı ve mobil ortama uygun bir uygulama web sayfalarımızdaki başarıyı sürdürülebilir kılacağı gibi daha çok ziyaretçi de alabileceksiniz. 

Tanıtım için tüm kanallar üzerinde çalışın

Bir uygulamanın başarısı, onu mobil cihazına indiren kullanıcı sayısıyla belirlenir. Hedef kitleye ulaşmak ve daha çok kullanıcının uygulamayı indirmesini sağlamak için uygulamanın tanıtılması da gerekir.

Uygulamanın sadece mobil cihazlara yönelik olması, tanıtım çalışmaları için sadece mobile odaklanmak gerektiği anlamına gelmemeli. Özellikle sosyal ağlarda yer almak son derece faydalı. Web siteniz popülerse web sitenizden artık mobil olduğunuza dair küçük hatırlatmalar yapabilir ve kitlenizi uygulamanıza yönlendirebilirsiniz. 

Kullanıcılarınız mutlaka haberdar edin

Uygulama hazırlandı ve kullanıcılara ulaştı. Her şey bununla bitmiyor. Takipçilerinizin uygulamayı kullanmaya devam etmesini de sağlamak gerekiyor. Çünkü mobil mecra webden daha kaygan bir zeminde yer alıyor. Uygulamalardan hemen vaz geçilebiliyor. Takipçilerin ve uygulamanızı indirenlerin bunu kullanmaya devam etmesi ürünü sürekli hatırlatmak gerekebilir. Bu anlamda anlık bildirimleri kullanmak, web sitesindeki güncellemeleri uygulamaya da yansıtmak ve bildirimler yoluyla mobil takipçilerinizi haberdar etmek gerekiyor.

Geleceği düşünün

Dikkat etmeniz gereken en önemli durumlardan bir tanesi, teknolojinin her gün bir adım daha ileri gitmesiyle beraber kullanıcı ihtiyaçlarının da değişiyor olması. Bu nedenle tasarlayacağınız uygulamanın amacını ve hedef kitlesini belirledikten sonra, gelecekte ne gibi ihtiyaçlara cevap vermesi gerektiğini de düşünmek son derece doğru bir strateji. Bu tarz bir stratejiyle uygulamanızın güncellemelerini zamanında gerçekleştirerek kullanıcıların beklentilerini karşılayabilir, sürdürülebilir bir uygulamayla hem web sitenizi hem de mobil varlığınızı geleceğe taşımış olursunuz. 

Paranızın Hakkını Veren 5 Mobil Uygulama

Mobil Alemden 2014 Manzaraları

Anne ve Babaların Gözü Uygulama Marketlerinin Üzerinde

YORUMLAR