WhatsApp'ta Otomatik İndirmeler Nasıl Kapatılır? iOS ve Android

WhatsApp'ta otomatik indirmeler sizi rahatsız ediyorsa, iOS ve Android cihazlarda bunu nasıl kapatacağınızın yollarını yazımızda anlattık!

Doğukan Dere -

Dünyada milyonlarca kişinin kullandığı WhatsApp uygulamasında paylaşılan fotoğraflar ve videolar cep telefonlarında oldukça fazla yer kaplıyor. Bu da telefonlarda yavaşlama ve fazla veri kullanımı gibi bazı istenmeyen durumlara sebep olabiliyor.

Peki, bu otomatik indirme özelliğini kapatmanın bir yolu var mı? İşte, bunun için aşağıdaki yazımızdaki yöntemleri adım adım uygulayabilirsiniz.

nasıl yapılır

WhatsApp’ta Otomatik Mesaj Özelliği Nasıl Kullanılır?

iOS’ta WhatsApp Otomatik İndirme Kapatma

İlk olarak, iOS'da otomatik indirime kapatmayı göstereceğiz. WhatsApp ayarlar menüsünden değişiklik yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.

iOS Film Rulosuna Kaydetmeyi Kapatma

iPhone için WhatsApp'ta medyanın otomatik olarak indirilmesini zaten devre dışı bıraktınız. Ancak yine de WhatsApp'ta bir fotoğraf veya video indirmeye çalıştığınızda, uygulama bunları otomatik olarak iPhone'daki film rulosuna kaydedecektir.

İPhone'unuzda iCloud yüklemeyi etkinleştirdiyseniz, WhatsApp'taki gereksiz fotoğraf ve videoların da iCloud sunucularına yüklendiğini göreceksiniz. Bunu kapatmak için aşağıdaki adımların izleyin:

Android’de WhatsApp Otomatik İndirme Kapatma

Android’de WhatsApp otomatik indirme kapatmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

Android Galeriye İndirmeyi Kapatma

iPhone'da yaptığımıza benzer şekilde, indirilen medyanın telefonunuzun galerisine kaydedilmesini kapatma seçeneğiniz vardır.

Artık fotoğraf veya videoyu telefonun galerisine sadece manuel olarak kaydedebileceksiniz.

Mobil

Android'de Otomatik Metin Düzeltme Nasıl Kapatılır?

Yukarıdaki yazımızda, iOS ve Android için WhatsApp uygulamasında otomatik indirme kapatmanın yöntemlerini sizler için paylaştık. Sırasıyla uygulayarak kolayca otomatik indirmeyi kapatabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR