WhatsApp Şifremi Unuttum Sorunu ve Çözümü

WhatsApp'a girerken kullandığınız şifreyi unuttuysanız korkmayın, çünkü bunun bir çözümü var. İşte, WhatsApp şifremi unuttum sorunu ve çözümü!

İmge Kaplan -

WhatsApp kullanıcıları konuşmalarının güvenliğini arttırmak için Face ID, parmak izi sensörü ve iki adımlı doğrulama yöntemlerini kullanıyor. İki adımlı doğrulamayı tercih ettiğinizde belirlediğiniz şifreyi unutmak uygulamaya girmenize engel oluyor.

Siz de bu sorunu yaşıyorsanız izlemeniz gereken adımları bu yazıda bulabilirsiniz. İşte, WhatsApp şifre unutma sorunu ve çözümü!

Mobil

WhatsApp Şifre Koyma (Şifreleme) Nasıl Yapılır?

WhatsApp İki Adımlı Doğrulamada Şifre Sıfırlama

WhatsApp’ta konuşmalarınızın güvenliğini arttırmak için iki adımlı doğrulama anahtarından yararlanabilirsiniz. Böylece e-mail adresiniz ile WhatsApp şifresini unuttuğunuzda herhangi bir sorun yaşamadan kolayca yeni bir şifre oluşturabilir, sohbetlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 

Peki, iki adımlı doğrulamada şifrenizi unutursanız uygulamaya tekrar girmek için nasıl bir yol izlemelisiniz? Adım adım anlatıyoruz.

WhatsApp Gizlilik Anahtarı Nasıl Oluşturulur?

WhatsApp konuşmalarında iki adımlı doğrulama haricinde Face ID özelliğinden de yararlanabilirsiniz. Bunun için Ayarlar’dan ‘Hesap’ sekmesine gidip ‘gizlilik’ menüsünde bulunan ‘ekran kilidi’ seçeneğine tıklamalısınız.

Önceden cihazınız için bir Face ID belirlemediyseniz bu seçenek tıklanabilir formatta gözükmeyecektir. Eğer belirlenmiş bir Face ID’ye sahipseniz ‘ekran kilidi’ menüsünden ‘Face ID İste’ seçeneğine ulaşarak parola girmeden konuşmalarınızı şifreleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

Uygulamanın cihazınızda yüklü olan sürümüne göre bazı seçeneklerin yerleri farklılık gösterebilir. WhatsApp ekran kilidi için Touch ID ve Face ID seçenekleri bir arada sunulabilir. 

Ek olarak WhatsApp uygulamasında sohbetlerinizi farklı bir şifreleme işlemine tabi tutmak istiyorsanız güvenilir üçüncü parti yazılımlardan yararlanabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR