WhatsApp'ı Daha Verimli Kullanabileceğiniz 15 İpucu

WhatsApp’ı daha verimli kullanabilmeniz için hazırladığımız makalemizde, işinize yarayabilecek 15 ipucunu listeledik.

WhatsApp'ı Daha Verimli Kullanabileceğiniz 15 İpucu

800 milyonu aşkın kullanıcıya sahip olan WhatsApp, mesajlaşma uygulamaları arasında en çok kullanılan platformların başında geliyor. Hem mobil hem de masaüstü platformlarında kullanılabilen WhatsApp’ı daha verimli kullanabilmeniz için hazırladığımız makalemizde, işinize yarayabilecek 15 ipucunu listeledik.

1. Grup Sohbetlerini ve Bildirimleri Susturun

Grup sohbetlerinde gelen bildirimlerden rahatsız oluyorsanız, bunu önlemenin kolay bir yolu bulunuyor.

Android için grup sohbetini açın ve yukarıdaki menü tuşuna basın. Bunun ardından Sessiz’i seçerek ne kadar süreliğine sessize almak istediğinizi seçebilirsiniz.

iOS’ta ise grup sohbetine giriş yaptıktan sonra yukarıdan grup ismine tıklayın. Bunun ardından sessize al seçeneğine dokunarak süreyi seçebilirsiniz.

2. Mesajınızı Kimler Gördü?

Mesaj attıktan sonra cevap alamıyorsanız ve mesajınızın kimin okuduğunu merak ediyorsanız hem Android’de hem de iOS’ta gönderdiğiniz mesajın üzerine basılı tutarak Bilgi butonuna tıklayabilirsiniz.

3. Otomatik Medya İndirmeyi Devre Dışı Bırakın

Arkadaşlarınızdan gelen medya dosyaları, özellikle grup konuşmalarından gelen medyalar telefonlarımızda çok gereksiz yer kaplayabiliyor. Sadece istediğiniz dosyaları indirmek istiyorsanız otomatik medya indirme seçeneğini devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Android’de Ayarlar > Sohbetler ve aramalar > Medyayı otomatik indir adımlarını izleyebilirsiniz.

iOS’ta ise Ayarlar > Veri Kullanımı altında bu seçeneğe ulaşabiliyorsunuz.

4. Son Görülme ve Okundu İşaretini Devre Dışı Bırakın

Son görülme zamanınızı ve okuduğunuz mesajların belli olmamasını istiyorsanız devre dışı bırakabilirsiniz.

Android platformunda Ayarlar > Hesap > Gizlilik adımlarını izleyerek bu özellikleri devre dışı bırakabilirsiniz. iOS platformunda da aynı adımları izleyerek ilgili özellikleri devre dışı bırakabilirsiniz.

5. Toplu Mesaj Gönderme

Eskiden bayramlarda ve diğer özel günlerde listemizdekilere toplu SMS gönderirdik. Şimdi ise SMS’in eski popülerliğinin kalmamasıyla birlikte bu işlem WhatsApp uygulamasına doğru kaydı diyebilirim. WhatsApp’a giriş yaptıktan sonra menü butonuna tıklayıp Yeni Toplu Mesaj seçeneğine girebilirsiniz. Mesaj göndermek istediğiniz kişileri seçtikten sonra mesajınızla birlikte gönderebilirsiniz.

6. Numaranızı Değiştirin

Numaranızı değiştirdiyseniz WhatsApp otomatik olarak bunu algılamayacaktır. Her iki platformda da Ayarlar > Hesap > Numara Değiştir adımlarınız izlemeniz yeterli olacaktır.

7. Arkaplan Resmini Değiştirin

Arkaplan resmini değiştirerek daha hoş bir görünüm elde etmek istiyor olabilirsiniz. Bunu yapmak için her iki platformda da Ayarlar > Sohbetler ve aramalar > Duvar kağıdı adımlarını izlemeniz yeterli olacaktır.

8. Kişileri Engelleyin

İstemediğiniz kişileri engelleyerek sizinle iletişime geçmelerini önleyebilirsiniz.  Ayarlar > Hesap > Gizlilik adımlarını izledikten sonra Engellenmiş kişiler bölümüne girerek artı simgesiyle engellemek istediğiniz kişiyi seçebilirsiniz.

9. Kişi Kısayolları Oluşturun

Android platformunda sık sık görüştüğünüz kişilere daha kolay ulaşabilmek için kişi kısayolları oluşturabilirsiniz. Sohbetler sekmesinden kısayolunu oluşturmak istediğiniz kişinin üzerine basılı tutarak Sohbet kısayolu ekle butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

10. Dosya Gönderin

WhatsApp’taki arkadaşlarınıza kişi, fotoğraf, video, ses gibi medya dosyaları gönderebilirsiniz. Tek seferde maksimum 16 MB’lık dosya gönderebileceğiniz menüye sohbet ekranının üst menüsünden ulaşabilirsiniz.

11. Listenize Uluslararası Numaralar Ekleyin

Yurtdışında yaşayan arkadaşlarınız varsa WhatsApp aracılığıyla hem sesli hem de yazılı olarak görüşebilirsiniz. Bunun için listenize numara kaydederken, karşıdaki kişinin yaşadığı ülkenin kodunu da eklemeniz yeterli olacaktır.

12. Kişilerinizin Profil Fotoğraflarına Ulaşın

Android platformunda kullanabileceğiniz bu özellik ile rehberinizdeki kişilerin profil fotoğraflarına dosyalarınız arasından ulaşabilirsiniz. WhatsApp’ın kurulu olduğu depolama alanına girdikten sonra WhatsApp > Profile Pictures adımlarını izlemeniz yeterli olacaktır. Fotoğrafları tam boyutlu olarak görüntüleyebilirsiniz.

13. Çevrenizdeki Konumları Keşfedin

Arkadaşlarınızla sohbet ettiğiniz ekranda medya gönderme butonuna tıkladıktan sonra Konum seçeneğine tıkladığınızda, etrafınızdaki mekanları kolayca görüntüleyebilirsiniz.

14. Görüşmelerinizi E-Posta ile Gönderin

Arkadaşlarınızla yaptığınız görüşmeleri e-posta ile paylaşabilmeniz mümkün. Bunun için sohbete basılı tuttuktan sonra Sohbeti e-postala seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.

15. WhatsApp Mesajlarınızı Yedekleyin veya Yedekten Geri Yükleyin

WhatsApp’ta belirlediğiniz periyotlarda sohbetlerinizin yedeklenmesini sağlayabilirsiniz. Ayarlar > Sohbetler ve aramalar > Sohbet yedeği adımlarını izleyerek ulaşabileceğiniz menüden yedekleme sıklığı ve yedekleme işlemini başlat seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

WhatsApp'ta Karşı Taraftan Habersiz Mesaj Okumanın 3 Yolu

WhatsApp Konuşmalarınızı Android'den iPhone'a Nasıl Aktarırsınız?

YORUMLAR