WHEA Düzeltilemez Hatası Nedir ve Nasıl Düzeltilir? (Windows 10/11)

Bilgisayarınızda 'WHEA Düzeltilemez' hatası alıyorsanız paniğe kapılmayın. Adım adım bu sorunu nasıl çözebileceğinizi anlatıyoruz. İşte, WHEA hatasının çözümü!

İmge Kaplan -

Bilgisayar kullanıcılarının sık karşılaştığı sorunlardan birisi WHEA hatası olarak biliniyor. Bu hatanın diğer adı ise halk arasında daha fazla kullanılıyor. ‘Mavi ekran’ tabirini mutlaka daha önce duymuşsunuzdur. İşte, WHEA hatası dediğimiz şey aslında tam olarak bu.

Peki bu hata tam olarak ne anlama geliyor? Neden oluşuyor? Windows 10’da ve 11’de WHEA hatasını düzeltmenin yolları neler? Gelin, birlikte bakalım.

nasıl yapılır

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?

WHEA Düzeltilemez Hatası Nedir?

Bilgisayarınızı başlatırken karşınıza çıkabilecek olan bu hata oturumunuzu açmanızı engeller. Donanımla ilgili problemleri ortadan kaldırmadan bilgisayarınız düzgün bir şekilde çalışmaz. 

Bu hatanın nedenlerine bakacak olursak WHEA düzeltilemez hatasının oluşmasına neden olan bazı sebepleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Peki, bu sorundan nasıl kurtuluruz? Sıraladığımız adımları izleyerek mavi ekran oluşmasına sebep olan WHEA hatasını gidermeyi deneyebilirsiniz.

WHEA Hatası Nasıl Düzeltilir? (Windows 10/11)

Bu işlemler ve mavi ekran hatası (WHEA hatası) verilerinizin kaybolmasına neden olabileceği için öncesinde veri yedekleme işlemini mutlaka yapmış olmalısınız. 

Bazen bilgisayarın aşırı ısınması gibi basit sebepler de bu hatanın oluşmasına neden olabilir. Böyle anlarda paniğe kapılmadan gerekli kontrolleri sağlayarak ilerleyebilirsiniz.

Yazılım

iPhone 5S'te Mavi Ekran Hatası

Eğer bilgisayar konusunda yeterince donanımlı değilseniz işi uzmanına bırakmanızda ve teknik destek talep etmenizde fayda var. Aksi halde WHEA hatası ile çıktığınız bu yolculuğun sonunda bilgisayarınızda kalıcı bir hasara neden olabilirsiniz.

Benzer İçerikler

YORUMLAR