Windows 10 Güvenli Önyükleme Nasıl Başlatılır?

Windows 10 ile yaşadığınız sıkıntıları Güvenli Mod’da açarak çözebilirsiniz, işte Windows 10 Güvenli Mod kulanım kılavuzu.

Windows 10 Güvenli Önyükleme Nasıl Başlatılır?

Windows 10 ile ilgili bazı sıkıntıları çözmek için tıpkı tüm Windows sürümlerinde olduğu gibi Güvenli Önyükleme (Safe Mod) kullanılabiliyor. Ancak Windows 10 bu noktada ezber bozuyor, çünkü daha önceden PC açılmadan önce kullandığımız klavye kombinasyonları bir işe yaramıyor. "Peki, Windows 10'da Güvenli Mod nasıl çalışacak o zaman" diye soruyorsanız, doğru sayfayı okuyorsunuz. İşte yöntemi.

Windows 10 ile yaşadığınız sıkıntıları PC'nizi Güvenli Önyükleme ile açarak çözeceğinize inanıyorsanız bunun kolay yolu Sistem Yapılandırması seçeneğini kullanmak. Windows 10’u çalıştırdığınızda doğrudan Arama yaparak Sistem Yapılandırmasını bulabilirsiniz.

Windows 10’un açılırken nasıl bir yol izlemesi gerektiğini buradan kontrol etmeniz mümkün. Açılan pencerede Önyükleme sekmesini tıklayarak işletim sisteminizin açılış davranışını buradan değiştirebilirsiniz. Bu pencerede göreceğiniz Önyükleme seçeneklerinde Güvenli Önyükleme kutusunun boş olması gerekiyor, bunu seçerek hemen altındaki “En Az” seçeneğini aktif ederek bunu işaretleyin.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra "Uygula" düğmesiyle onay verin. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda Windows 10 Güvenli Mod’da başlayacak ve size ne yapmak istediğinize dair seçenekler sunacak. Bu noktadan itibaren istediğiniz düzenlemeleri yapmanız mümkün.

Öte yandan Windows 10 sıkıntılarınızı bu yöntemle çözemediyseniz. Hızlı İşlem Merkezi / Tüm Ayarlar / Güncelleştirme ve Güvenlik yolunu izleyerek, bilgisayarınızı yeniden yapılandırabileceğiniz seçeneklere de ulaşabilirsiniz. Bu bilgisayarı sıfırla seçeneği size neler yapmak istediğiniz sorarak ve seçeneklerinizi kontrol etmenize fırsat verecek bir şekilde yeniden yapılanmayı sağlayabiliyor.

Öte yandan bir önceki işletim sistemine geri dönmek ya da USB ve DVD kullanarak sistemi yeniden yapılandırmak ta bu pencerede yer alan seçenekler de yer alıyorlar.

Yine de bu işlemler sırasında size Windows 10’un yönelteceği seçenekleri dikkatli okuyun. Windows 10 Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey Burada! Blog yazımızı da takip etmeyi unutmayın. Tüm sorularınızın cevaplarını Tamindir sayfalarında bulabilirsiniz.

Windows 10 Etkinleştirme Sırasında Karşılaşabileceğiniz Hatalar

Windows 10'u Kurduktan Sonra Yapmanız Gereken 5 Ayar

Windows 10'dan Tekrar Windows 8.1 ya da Windows 7'ye Nasıl Geri Dönüş Yapılır

YORUMLAR