Windows 10'da Başlat Menüsünü Hızlandırmanın 3 Kolay Yolu

Windows 10'da başlat menüsünü hızlandırmanın 3 kolay yolunu anlattık. Blog yazımızı okumak için tıklayın.

Windows 10'da Başlat Menüsünü Hızlandırmanın 3 Kolay Yolu

Başlat menüsü Windows 10 ile birlikte tamamen yeni bir görünüm ile geliyor ve Microsoft başlat menüsünün eskisi kadar iyi olması için baya emek harcadı. Windows 8'den görmeye alışık olduğumuz metro dizayndan kırpıp, bildiğimiz başlangıç menüsüne entegre ederek kullanıcı deneyimini artırmayı amaçlayan şirket şimdilik öngörülerinde başarılı olsa da sorunlar da yok değil. Bu blogda başlat menüsünü hızlandırmanın basit ve etkili yollarından bahsedeceğim.

Windows 10 başlangıç menüsünü hızlandırmak sandığımızdan daha kolay yöntemlerle gerçekleştirilebiliyor. Bunun için benim bildiğim 3 farklı basit yol var. Çok vakit kaybetmeden kısa sürede yapabileceğiniz işlemlere geçelim:

1- Başlat Menüsü Animasyonlarını Devre Dışı Bırakın

Birincisi ve en önemlisi bu. Öncelikle Windows 10'da tanıtılan animasyonların başlat menüsünü yavaşlattığını bilmemiz gerekiyor. Neden? Çünkü başlat menüsü açılışında işletim sisteminin bu animasyonları render etmesi gerekiyor ve bu da bariz bir yavaşlık oluşturuyor.

Nasıl kaldıracağımıza gelince, sırasıyla aşağıdaki bölgeye erişim sağlıyoruz;

Ayarlar > Erişim Kolaylığı > Diğer Seçenekler
Daha sonra buradan 'Windows'da animasyonları oynat' seçeneğini Off konumuna getiriyoruz.

2- Başlat Menüsündeki Web Aramalarını Devre Dışı Bırakın.

Başlat menüsünün yanındaki arama butonunu biliyorsunuz. Windows 10, tıpkı abisi Windows 8.1 gibi oraya bir şey yazmaya başladığımızda hem online hem de offline olarak arama yapıyor. Açıkçası bu durum oldukça kullanışlı görünüyor fakat başlat menüsünün hızını birkaç saniye etkilemesi nedeniyle kapalı tutmak tamamen size kalmış. Ayrıca Windows'u Türkçe kullanıyorsanız hali hazırda Off durumunda olduğunu da belirtelim. Her an gelecek güncellemeyle etkinleşebilir ve sizler aşağıdaki görseldeki ayarın aynısını yaparak başlat menünüzün hızını etkilemesini engelleyebilirsiniz:

3- Dizine Eklenen Konumları Değiştirin

Arama özelliği bilgisayarımızdaki tüm dosyalara entegre olarak geliyor ve bir arama gerçekleştirdiğimizde bütün bilgisayar baştan aşağı taranıyor. Eğer PC'nizde belirli klasörleri veya sürücüleri aramaya dahil etmek istemiyorsanız 'dizine eklenen konumları' değiştirebilirsiniz.

Bunu yapmak için öncelikle başlat menüsüne sağ tıklayarak Denetim Masası'na gidiyoruz. Daha sonra arama kısmına 'dizin' yazdığınızda ilk sırada karşınıza 'Dizin oluşturma seçenekleri' gelecek. Buraya tıklayarak aşağıdaki görselden istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

Windows 10'un En Önemli Sorunları, Eksikleri ve Hataları

Windows 10 Oyunlarda Kasma - Düşük FPS Sorunu Çözümü

YORUMLAR