Windows 8 Neden Farklı? - Microsoft Lansmanından Öğrendiklerimiz

Microsoft bugün gerçekleştirdiği Windows 8 lansmanında Windows 8'in en çok dikkat çeken özelliklerinden bizlere bahsetti. Bu bilgileri sakın kaçırmayın!

Windows 8 Neden Farklı? - Microsoft Lansmanından Öğrendiklerimiz

Bugün Tamindir canlı yayını ile sizlere aktardığımız Windows 8 lansmanı oldukça renkli ve iddialı açıklamalara sahne oldu. Lansmanı yeniden izlemek isterseniz Microsoft Windows 8 Lansmanı 25 Ekim Tamindir Canlı Yayını yazımıza geçiş yapabilirsiniz. Yahut bu yazımızı okumaya devam ederek yaşananların kısa bir özetini elde edebilirsiniz.

Lansman süresince ilk olarak Microsoft Windows ve Windows Live departmanlarının başkanı olan Steve Sinofsky sahneye çıktı ve Windows 8'in şimdiye kadar yaratılan en iyi işletim sistemi olduğunu ve farklı cihazlar arasında ne kadar uyumlu bir ekosistem oluşturduğunu anlattı. Özellikle lansmana ilgi edinilen fotoğraflardan öğrendiğimize göre oldukça yüksekti.

Sinofsky sunumu süresince Windows 8 sahibi olan PC'lerin şimdiye dek yaratılmış en iyi bilgisayar olduklarından sıklıkla dem vurarak izleyicilere farklı cihazlar üzerinde çalışan Windows 8'lere dair görüntüleri canlı olarak aktardı. Özellikle Microsoft Surface ve diğer taşınabilir notebook ve ultrabooklar üzerinde çalışan Windows 8'in hızı ve kalitesinden bahseden Sinofsky bütün bu cihazlarda Windows 8'in en iyi uyumlulukla çalışacağını herkese göstermiş oldu.

Windows Store yani Windows içerisinde yer alacak olan uygulama marketinin kalitesi sayesinde uygulamaların çok hızlı bir şekilde kurulabileceği, kaldırılabileceği ve bu uygulamaların gizliliğe çok büyük önem vereceğine dair Microsoft taahhütleri izleyicileri oldukça etkiledi. Özellikle Android ekosisteminde yaşanan güvenlik sorunlarının Microsoft Windows içerisinde yer almayacağına dair işaretler yeterince umut verici.

Daha sonra sahnedeki yerini alan Microsoft CEO'su Steve Ballmer Windows 8 kullanarak hem PC'ler hem de diğer cihazların birlikte hiç bir zaman bu kadar uyumlu şekilde çalışmamış olduklarını anlattı. Bu kadar büyük iddialara sahip olan Steve Ballmer aynı zamanda Windows 8'li PC'lerin yaratılan en iyi PC'ler olduklarını da yeniden üzerine basarak belirtti.

Diğer donanım partnerlerini üzmeyen ve onların desteğini de Windows 8 lansmanında arkasında yer alan görsellerle göz önüne koyan Steve Ballmer Windows 8'in bu gece saat 12.00'dan itibaren satışa sunulacağını ve kullanımına başlanacağını duyurdu. Windows 7 yüklü PC'lerden sadece 39.99 dolar fiyatla yükseltmenin mümkün olduğu Windows 8'in 670 milyon PC'de yükseltilmesi ve her yıl 400 milyon yeni PC'de yüklü gelmesi de bekleniyor.

YORUMLAR