Windows Phone için En İyi Fotoğrafçılık Uygulamaları

Piyasa bulunan birçok uygulama telefonunuzun kamerasından istifade edip size daha iyi fotoğraflar sunabilmek adına filtreleme, odaklanma ve benzeri fonksiyonları kullanımıza açma yarışına giriyor. Windows Phone işletim sistemini kullanıyorsanız mağazanızd

Windows Phone için En İyi Fotoğrafçılık Uygulamaları

Eski telefonların birçoğunda kamera yoktu ve böyle bir alışkanlık da hayatımıza girmemişti. Şimdi neredeyse standart haline gelen kameralar bir yana dursun Lumia 1020 gibi bir model 41 megapiksellik bir kamerayla da karşımıza çıkıp algılarımızı ters düz ediyor. Bugün genelde ön ve arka kamera olmak üzere iki kameralı cihazlar modern yaklaşımı simgelerken yeni fotoğraf çekim alışkanlıkları da türüyor. Bunlardan bir tanesi de ön kamerayla çekilen Selife fotoğrafları. Bazı profesyonel fotoğrafçılar veya sinemacılar bile çalışmaları için mobil kameralarından yararlanabiliyorlar.

Piyasa bulunan birçok uygulama telefonunuzun kamerasından istifade edip size daha iyi fotoğraflar sunabilmek adına filtreleme, odaklanma ve benzeri fonksiyonları kullanımıza açma yarışına giriyor. Windows Phone işletim sistemini kullanıyorsanız mağazanızda bu seçenekleri size vaadeden birçok uygulamanın önünüze dizildiğine tanık olacaksınız. Ve fotoğrafçıların merakın giderecek birçok yeniliğin de bu kocaman havuzun içinde olduğunu da belirtmekte fayda var. Siz seçim yaparken vakit kaybetmeyin diye bizler sizin için en beğendiğimiz uygulamaları bu yazının içersinde topladık. Tanıtmış olduğumuz uygulamaların hemen altlarında indirme linklerine ulaşabilirsiniz.

500px

500px kullanmamış olanlara öncelikle bu uygulamanın sosyal bir kitleyle iletişim kurmanızı sağladığını belirtelim. Profesyonel fotoğrafçıların eserlerini paylaştığı bir alan olan 500px, Instagram benzeri bir profilinizin olduğu, resimlerin paylaşılıp beğenildiği veya altlarına yorumların yazıldığı bir sosyal ağ. Windows Phone kilit ekranıyla uyumlu olan bu uygulama ile 500px takip listenizde çıkan son fotoğrafların ekranınızda gerçek zamanlı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Profesyonel fotoğrafçı veya hobi olarak resim çeken biri olmanız fark etmiyor. İyi fotoğraflardan keyif alan herkesin buluşma noktası burası.

Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express, Windows Phone üzerindeki fotoğraflarınızı kolayca düzenlemenizi sağlıyor. Fotoğrafları kesebildiğiniz, düzenleyebildiğiniz, çerçeve eklediğiniz ve kırmı gözleri ortadan kaldırabildiğiniz bu uygulama oldukça geniş yelpazeli filtre seçenekleri sunuyor. Ücretsiz seçenekler sizin için yeterli değilse kullanabileceğiniz ekstra efektleri veya filtreleri parayla satın alıp daha da kapsamlı bir uygulama kullanma şansınız mevcut.

InstaSign

Oldukça yalın bir uygulama olan InstaSign, kendi fotoğrafınıza imzanızı eklemenize olanak tanıyor. Eklemek istediğiniz herhangi bir yazıyı temiz bir kağıda yazın ve bu uygulama ile fotoğrafını çekin. Çekmiş olduğunuz fotoğraftan ayıklanan yazıyı envanterinizdeki örneklerin arasına eklemeniz de mümkün. Böylece ihtiyac anında bu yazı her an yanınızda olacak. Sadece özel bir yazı değil, bir nevi kendi watermark efektinizi ekleyebileceğiniz bu uygulama sayesinde dijital fotoğraflarınıza dilediğiniz notu eklemeniz mümkün.

OneShot

OneShot, ihtiyaç duyabileceğiniz birçok şeyi aynı paketin içinde sunan bir uygulama. Filtrelere mi ihtiyacınız var? Bu uygulama filtre seçenekleriyle dolu. Üstelik bu filtreleri daha fotoğrafları çekmeden kullanmanız bile mümkün. Ses kontrolü sayesinde içinde ses kayıtları olan fotoğraflar da yaratmanız mümkün. Üstüne üstlük uygulamayı kurcaladıkça keşfedebileceğiniz daha bir sürü ufak özellik de sizin OneShot'u keşfetmenizi bekliyor. Kelimenin tam anlamıyla fotoğraflarınızın her yanını düzenleyebileceğiniz bu uygulama ile tanışmanızın vakti geldi.

Camera360

Camera360 öyle bir uygulama ki, onu kullanırken kendinizi gerçekten profesyonelmiş gibi hissedebilirsiniz. OneShot ile benzer bir şekilde birçok özelliği içerisinde barındıran bu uygulama ile istemediğiniz kadar özel efekt ve filtre, kamera modları, uygulama içi fotoğraf düzenleme ve sosyal paylaşım imkanı mevcut. Camera360, Windows 8.1 güncellemesiyle birlikte birçok cihaza yüklenirken siz bu uygulamayı kullanmıyorsanız göz atmanızı fazlasıyla öneriyorum.

Nokia Panorama

Adından da anlaşılacağı gibi Nokia Panorama, Windows Phone cihazıızla panoramik fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Uygulamayı kullanmak son derece kolay. Yapmanız gereken tek şey birkaç fotoğraf çekmek ve uygulama bu fotoğrafların hepsini bir araya getirip tek bir fotoğraf dosyası oluşturuyor. Paylaş butonu sayesinde de uluşturduğunuz panoramik fotoğrafları popüler sosyal medya sitelerinde paylaşmanız mümkün.

Photosynth

Photosynth, Microsoft mutfağından çıkan yerel bir uygulama. Uygulamanın size vaadettiği şey panoramik bir fotoğraf ancak Nokia Panorama'nın aksine düz bir panorama yerinde 360 derecelik panoramik çekimler yapmanız mükün. Oldukça etkileyici bir uygulama olan Photosynth, aklınızda kalacak güzel manzaraları sanal bir deneyime çeviriyor.

Blink

Blink, birçok uygulamadan farklı bir hizmet sunarak çekimin başlamadan önceki son andan bittiği süreye kadar birçok örnek çıkartıyor ve sizin bu örnekler arasından en iyi olanı seçmenizi sağlıyor. Sadece seçenekler arasındaki fotoğrafı seçme opsiyonuyla da kalmayan Blink, çekilen sıralı resimlerden hareketli animasyonlar da yaratmanıza olanak tanıyor.

DualShot

Telefonunuzda iki tane kameranız varsa ikisini aynı anda kullanmanız mümkün. Ama bunun için DualShot isimli bu uygulamayı kullanmanız gerekiyor. Fotoğraf çekiminde her iki kameradan eş zamanlı yararlanan DualShot ile aynı zamanda hem Selfie fotoğrafınızı çekebilirsiniz, hem de diğer tarafınızda yer alan manzarayı da kareleyebilirsiniz. Bilemediniz, sofranızdaki yemek olsun. Yapabilecekleriniz tamamen yaratıcılığınızla sınırlı.

LazyLens

LazyLens sizi kesinlikle mutlu edeceğinden emin olduğumuz bir uygulama. Bu uygulama içersinde hızlı düzenleme yapmanızı sağlayacak 23 tane özel seçenek, birçok filtre, zemin ve çerçeve barındırıyor. LazyLens öte yandan da tek bir sürüklemeyle bu seçenekleri ayarlayabileceğiniz bir kontrol imkanı sunuyor. Eğer uygulamanın yapabildikleri hala sizi mutlu etmediyse parlaklık, renk doygunluğu ve kontrastı da manüel olarak ayarlayabileceğinizi de eklemekte fayda var.

Windows Phone kullanıp fotoğrafçılığa merak saran herkes için seçtiğimiz 10 tane olmazsa olmaz uygulamayı bu şekilde sıraladık. Sizin adını anmamızı istediğiniz ve yeni kullanmaya başlayıp beğendiğiniz farklı uygulamalar varsa yorum kutusunda bildiklerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR