World of Tanks İncelemesi

Uzun yıllar boyunca oynanan ve bir klasik haline gelen World of Tanks incelemesiyle karşınızdayız.

world-of-tanks-incelemesi

World of Tanks, 2010 yılında Wargaming isimli bir firma tarafından piyasaya sürüldü. Online tank savaşı oyunu olan World of Tanks, çıktığı günden bugüne kadar popülaritesini artırarak ilerlemiş ve dünyaca meşhur bir oyun haline gelmiştir. 2021 yılına kadar kendi istemcisi üzerinden hizmet veren ve milyonlarca oyuncusu kendisine hayran bırakan oyun 29 Nisan 2021 tarihinde Steam’e geldi ve artık Steam üzerinden de oynanabilir durumda. 1 yılı aşkın bir süredir Steam’de de bulunan World of Tanks genel olarak kullanıcılardan olumlu yorumlar alıyor. En iyi ücretsiz Steam oyunlarından biri olan World of Tanks, her geçen gün güncellenmeye ve gelişmeye devam ediyor.

Giriş

World of Tanks, 2. Dünya Savaşı döneminde geçen online bir tank savaşı oyunudur. Pek çok 2. Dünya Savaşı temalı oyun görsek de World of Tanks, sadece tanklara odaklanmış bir savaş oyunu. Simülasyona yakın bir oynanış sunan World of Tanks, öğrenmesi ve uzmanlaşması oldukça zor bir oyun. Tanklara odaklanmış oyunların sayısı epey az olduğu ve 2. Dünya Savaşı dönemindeki tanklara yoğun ilgi olduğu için World of Tanks çok kısa bir süre içerisinde pek çok başarıyı elde etti. 

Grafikler

world-of-tanks-incelemesi1

World of Tanks eski diyebileceğimiz bir oyun. 10 yıldan fazla bir süredir piyasada olan World of Tanks’ın grafikleri dönemine göre iyi olsa da günümüz standartlarını maalesef karşılayamayacak düzeydedir. Oyundan keyif almak için son derece yeterli görselliğe sahip olsa da modern oyunların kaplama kalitesi ile yarışamayacak kadar eski bir oyun. 

Dönemine göre oldukça yeterli grafiklere sahip olan oyuna kendinizi savaş alanında hissetmeniz oldukça olası. Heyecanlı maçlara tanıklık edebileceğiniz bu oyunun grafikleri sizi moda sokmak için son derece yeterli. Daha iyi ve detaylı grafik kaplamaları bu tarz çevrimiçi rekabetçi oyunlarda performans problemleri de yaratabileceğinden ötürü grafiklerin bu düzeyde kalması oldukça mantıklı.

Oynanış

world-of-tanks-incelemesi2

World of Tanks’ın oldukça kompleks ve detaylı bir oynanışı bulunmaktadır. Simülasyona yakın oynanış tarzı World of Tanks’ı son derece gerçekçi bir oyun haline getiriyor. %100 simülasyon dersek yanlış olur ancak hedef almayı, gelen atışlardan kaçınmayı, doğru pozisyonu almayı,mermi tiplerini, tank çeşitlerini ve oyun içerisinde kullanacağınız pek çok stratejiyi öğrenmeniz gerek. Hal böyle olduğu için oyunu öğrenmek ve ustalaşmak sabır ve yetenek işi diyebilirz.

World of Tanks Geliştiricisi Wargaming, Belarus ve Rusya'dan Ayrılacağını Duyurdu
OYUN

World of Tanks Geliştiricisi Wargaming, Belarus ve Rusya'dan Ayrılacağını Duyurdu

World of Tanks geliştiricisi Wargaming, Belarus ve Rusya'dan ayrılacağını yapmış olduğu basın açıklamasıyla duyurdu. Belaruslu video oyunu geliştiricisi, bugünün erken saatlerinde her iki ülkeden de derhâl yürürlüğe girecek şekilde ayrılacaklarını duyurdu.

Oyunda hafif, orta, ağır tankların yanı sıra; Tank Avcısı ve Kundağı Motorlu Top olmak üzere toplam 5 çeşit sınıf vardır. Oynanış, seçeceğiniz sınıfa ve o sına ait tanka göre oldukça değişkenlik göstermektedir. Hızlı ve manevra kabiliyeti yüksek bir tank seçecek olursanız amacınız düşman tanklarını avlamantan ziyade onları tespit etmek ve takım arkadaşlarınız için işaretlemek birincil göreviniz olacaktır. Bu işlemi yaparken de kıvrak bir şekilde düşman mermilerinden kaçınmanız gerekecektir. Nişan becerilerine güvenen tecrübeli bir oyuncuysanız, özellikle de iyi bir tankınız varsa rakibinizin tanklarını bir bir avlamak sizin göreviniz. Dengeli ve orta yollu bir tanka sahipseniz takımınıza puan kazandırmak için görevi yapmanız, doğru pozisyonlar alarak düşmanı şaşırtmanız ve oyunu kazandıracak stratejik bazı rolleri üstlenmeniz gerekebilir. 

Kısacası World of Tanks’ı nasıl oynayacağınız, seçeceğiniz tanka ve sınıfına göre büyük ölçüde değişiklik göstermektedir. Kendi tarzınıza ve elinizdeki tanklara göre bir oynanış oluşturabilirsiniz.

Ses ve Atmosfer

world-of-tanks-incelemesi0

Oyunun iyi olduğu alanlardan birisi de atmosferi. Oyundaki sesler sizi gerçekten savaş alanı atmosferine sokmak konusunda oldukça iyi. Mermilerin tankın zırhı üzerinde çıkardığı sesler, hareket halindeki tankların sesi, ortam sesleri, yıkılma ve çarpma sesleri sizi gerçekten etkileyecek cinsten. Oyunun Türkçe dil desteğine sahip olması ve oyun içerisindeki anonsların Türkçe olması da oldukça önemli bir detay. Oyundaki her bir ses sizi savaş atmosferinin içerisine çekiyor ve oyundan aldığınız keyfi maksimuma çıkarıyor.

World of Tanks Pay to Win (P2W) mi?

world-of-tanks-incelemesi3

Maalesef ki oyuncuların pek çoğunun en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi de oyunun P2W oluşu. Oyundaki pek çok şey gerçek para ile satın alınabiliyor. Öyle ki bazı etkili mermiler ve premium tanklar para ile oyunun mağazasında satışta. Bunlara sahip olan bir oyuncu, oyuna para vermeden oynayan bir oyuncuya göre büyük ölçüde avantaj elde etmiş oluyor. Siz yetenekleriniz ve oyun tecrübeniz ile bir yere kadar mücadele edebilseniz de parayı veren düdüğü çalıyor diyebiliriz.

World of Tanks Kaç GB?

World of Tanks’ın Steam sürümü yaklaşık olarak 70 GB yer kaplamaktadır. 2010’dan beri sürekli güncellenen ve genişleyen bir oyun olduğu için günümüzde 70 GB yer kaplaması son derece normal. İçerisinde bulundurduğu tank sayısıyla oyun severlere çeşitli bir oynanış sunan World of Tanks için bilgisayarınızda biraz yer ayırmanız gerekecek. 2010’da çıkan bir oyun için 70 GB fazla gibi gözükse de oyunun içine girdiğiniz zaman neden bu kadar çok yer kapladığını daha iyi anlayacaksınız.

World of Tanks Sistem Gereksinimleri Nedir?

World of Tanks Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 / 8 / 10 / 11 – 64-bit
  • İşlemci: Intel Pentium E2180 / AMD Athlon 64 X2 4200+
  • Bellek: 3 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 8600 / ATI Radeon HD 4550
  • DirectX: Sürüm 10
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 70 GB kullanılabilir alan

World of Tanks Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows 7 / 8 / 10 / 11 – 64-bit
  • İşlemci: Intel Core i5 (Masaüstü)
  • Bellek: 6 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 660 (2 GB) / Radeon HD 7850 (2 GB)
  • DirectX: Sürüm 10
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 70 GB kullanılabilir alan

World of Tanks incelememiz bu kadardı. Umuyoruz ki oyuna yeni başlayacak kişiler için faydalı bir inceleme olmuştur. Bunun gibi oyun incelemelerine, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında erişmek için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR