Xbox One Kinect ve Arayüz Özellikleri

Xbox One için Microsoft'un sunumunda yeni detaylar ortaya çıktı. Bunlara Kinect, ve TV özellikleri de dahil!

Xbox One Kinect ve Arayüz Özellikleri

Not: Tüm haberleri tek başlıkta görmek için Xbox One Özellikleri ve Detayları Açıklandı yazısına bakabilirsiniz.

Xbox One için Microsoft "her şey tek bir cihazda" yorumunda bulunuyor. Yani Xbox One, size yeni nesil bir oyun deneyimi yaşatırken, aynı anda müzik dinleyebileceğiniz, film izleyebileceğiniz bir sistem sunuyor. Hatta televizyonunuzu bile konsolunuza taşıyor. Üstelik bunu inanılmaz bir hızda başarıyor.

Microsoft'un Xbox One'ı tanıtırken ilk olarak TV özelliklerinden bahsetmesi belki pek çok oyuncuyu üzmüştür. Ancak Microsoft, Xbox One'la beraber bir oyun konsolundan çok daha fazlasını yapmak istediğini açık açık belli etti. Peki nedir bu Xbox'ın fazlalıkları?

Birincisi inanılmaz hızlı ve akıcı yeni bir Kinect sistemine sahip olması. Sadece "Xbox On" ("Xbox Açıl") demenizle beraber saniyeler içinde Xbox'ınız açılıyor. (Tabii bunun Türkçe desteği olacak mı henüz bilmiyoruz.) Konsol açıldıktan sonra karşınıza gelen ekran Xbox 360 arayüzünden aşina olduğumuz ekrana benziyor. Burada bir ana menümüz var. Bu menüde Xbox One, en son neye bakıyorsanız onu karşınıza getiriyor. Üst sekmelerde oyunlar, müzikler, filmler gibi eskiden hatırladığımız seçenekler dururken "Trending" isminde Twitter'dan esinlenerek konulduğunu düşündüğüm yeni bir seçenek de bizleri karşılıyor. Burada arkadaşlarınız ve Xbox Live camiasında en popüler olan içerikler karşınıza geliyor.

Tabii Xbox One bunula da yetinmiyor. Konsolun en önemli özelliği bu içerikler arasında hızlıca geçiş yapabilmesi. Yani istediğiniz anda Kincet'in sesli komut özelliğini kullanarak TV'nizi hemen açabilirsiniz. TV'deyken tek bir ses komutuyla oyununuza kaldığınız yerden devam edebilir, aynı şekilde film ve müzik ekranlarına da hızlıca geçebilirsiniz. Bununla beraber Kinect sayesinde el hareketlerinizle o anda açık olan şeyi kapatibiliyor ve ana menüye dönebiliyorsunuz. Anlaşılan Microsoft, hız konusuna oldukça önem vermiş.

TV konusunda dünyanın önde gelen kanallarından ESPN'le anlaşılmış. Herhangi bir spor müsabakasında, örneğin basketbolda (sunumda o gösterildi) izlediğiniz müsabakayla alakalı istatistikleri ya da o anki lig tablosunu görebiliyorsunuz. Bu noktada ufak bir "fantazi ligi" de eklenmiş. Maç esnasında göreceğiniz bu ekstra bilgiler içerisinde telefonunuzu kullanarak gezebiliyorsunuz. Hatırlarsanız telefonunuzu aktif olarak pek çok şeyde kullanmanıza yarayan Smartglass özelliği Xbox 360'ın son dönemlerinde bizlere sunulmuştu. Xbox One'daysa bu özellik konsolun bir parçası gibi. Yani Xbox One'la ilgili hemen hemen her şeyi Smartglass sayesinde telefonunuz üzerinden kontrol edebileceksiniz.

Kinect'le ilgili saydığım özelliklerinden ne kadar hassas bir algılamaya sahip olduğunu anlamışsınızdır. Kinect'in yeni versiyonu seslere ve en ufak hareketlere karşı oldukça duyarlı olacak.

Xbox One'la beraber Skype'ta konsolunuzun önemli bir parçası haline geliyor. Kinect'in kamerasını kullanarak Skype üzerinden sesli ve görüntülü konuşmaları rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Not: Tüm haberleri tek başlıkta görmek için Xbox One Özellikleri ve Detayları Açıklandı yazısına bakabilirsiniz.

YORUMLAR