Yapışkan Tuşlar Nasıl Kapatılır? (Windows 7-10-11)

Windows'ta aniden aktifleşen yapışkan tuşlardan nasıl kurtulursunuz? İşte, farklı Windows sürümleri için yapışkan tuşları kapatma rehberi!

İmge Kaplan -

Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlarda ansızın devreye giren yapışkan tuşlardan kurtulmanın yolu nedir? Bu yazımızda işletim sisteminizin sürümüne uygun olarak yapışkan tuşları kapatmak için izlemeniz gereken adımları sırasıyla anlatıyoruz.

İşte, saniyeler içinde yapışkan tuşları kapatmak için yapmanız gerekenler!

Donanım

FN Tuşu Nedir, FN Tuşu Kapatma Nasıl Yapılır?

Windows 7’de Yapışkan Tuşlar Nasıl Kapatılır?

Windows 10’da Yapışkan Tuşlar Nasıl Kapatılır?

nasıl yapılır

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?

Windows 11’de Yapışkan Tuşlar Nasıl Kapatılır?

nasıl yapılır

Windows 11 PC'de Ekran Görüntüsü Alma Nasıl Yapılır?

Yapışkan Tuşlar Ne İşe Yarar?

Klavyede bir tuşa uzun süre basılı tutmanız gereken durumlarda kullanabileceğiniz bir özellik olarak tanımlanır. Bu özelliği açtığınızda klavye kısayolları etkinleştirilir. Böylece manuel olarak işlem yapmanıza gerek kalmaz ve eliniz yorulmadan yapmak istediğiniz işlemi özgürce halledebilirsiniz.

Üst üste klavyede shift’e basıldığında otomatik olarak aktifleşen bu tuşlar, özellikle oyun oynayanların sinir kat sayısını fazlasıyla arttıran bir detaydır. Oyun sırasında aniden aktif olan yapışkan tuşlardan kurtulmak için işletim sisteminize uygun olarak az önce bahsettiğimiz adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

Sizin de yapışkan tuşlarla başınız dertte mi? Yoksa bu tuşlardan yararlandığınız anlar oluyor mu? Deneyimlerinizi bizimle paylaşın!

Benzer İçerikler

YORUMLAR