Yeni Facebook İfadeleri Android'de Nasıl Kullanılır?

Facebook beğen butonunda radikal kararlar alarak emojili beğenme sistemini kullanıma soktu.

Yeni Facebook İfadeleri Android'de Nasıl Kullanılır?

Sosyal medya devi Facebook, geçtiğimiz gün "Beğen" tuşu üzerinde radikal bir değişikliğe giderek emojili ifadeleri kullanma sundu. Peki, bu yeni ifadeler nasıl kullanılıyor?

Facebook, geçtiğimiz gün herkesi şaşırtan bir güncelleme yayınladı. Beğen butonunu hedef alan bu güncelleme ile artık beğen butonu yerine çeşitli emojileri kullanılabiliyor. Aslında bu süpriz bir güncelleme değil. Facebook bu emojileri bir süredir dünyanın değişik ülkerinde test ediyordu. Test sonuçları iyi gitmiş olacak ki, emojili beğenme özelliği tüm dünyanın kullanımına açıldı. Bundan sonra hakkında yorum bildirmek istediğimiz bir gönderiyi Facebook'da değerlendirirken nasıl bir duygu içinde olduğumuzu bu şirin emojiler yardımıyla fade edebileceğiz.

Yeni Facebook İfadeleri Android'de Nasıl Kullanılır?

Facebook uygulaması üzerinde açık bir oturumunuz varsa, bu "ifadeleri" kullanmak oldukça kolay. Beğendiğiniz bir gönderiye "ifade" bırakmak için "Beğen" butonu üzerine basılı tutun ve karşınıza ufak bir pop-up penceresi gelecek. Bu pencere üzerinde parmağınızı sürükleyerek ifadelerden her hangi birini seçin. Seçtiğiniz "ifade" üzerinden parmağınızı kaldırdığınızda ifadeniz hemen iletinin altına yerleşecek. 

Ayrıca yorum, izlenme ve paylaşım sayısının sağ tarafa doğru kaydırıldığını da görebileceksiniz.

Facebook Beğen Butonu Değişti, Artık Gönderilere Farklı Reaksiyonlar Gösterebileceğiz

YORUMLAR