Yeni Telefon Almayıp Galaxy Note 7’nin İade Bedeliyle Yapılabilecek 14 Başka Şey (Test)

Türkiye’de 3.600 TL ile 3.800 TL arasında bir iade bedelini cebinize koyduğunuzda yeni bir telefon almak isteyeceğinize kalıbımı basarım. Ama alternatif olarak bu payla yapacaklarınızı da hafife almamalısınız.

Yeni Telefon Almayıp Galaxy Note 7’nin İade Bedeliyle Yapılabilecek 14 Başka Şey (Test)

Samsung Galaxy Note 7 kullananlar mutsuz olsalar da artık cihazlarını iade edip paralarını geri alabilecekleri için biraz yüreklerine su serpilmiş olabilir. Samsung, yaşanan onca patlama ve olaydan sonra yerinde bir karar aldı: Güney Koreli telefon üreticisi, Samsung Galaxy Note 7'lerin satışını sonunda durdurdu. Üstelik telefonu kullananlara cihazlarını hemen kapatmalarını da tembihledi. Şimdi ne olacak derseniz, satılan Note 7'ler geri alınacak ve paraları iade edilecek. Ben bu yazıyı yazarken durum henüz Türkiye’de bir netlik kazanmamıştı. Yine de genel bir makale yazarak iade edilen Samsung Galaxy Note 7 parasıyla neler yapılabileceğine bir göz atmak keyif verici olabilir.

Türkiye’de 3.600 TL ile 3.800 TL arasında bir iade bedelini cebinize koyduğunuzda yeni bir telefon almak isteyeceğinize kalıbımı basarım. Ama alternatif olarak bu parayla yapacaklarınızı da hafife almamalısınız. Önerilerimizi okuduktan sora hemen altındaki testi de yapmayı unutmayın. Bakalım Samsung Galaxy Note 7 iadecilerinin aklının yolu bir mi? Hep birlikte test edelim.

Samsunng Galaxy Note 7 İade Bedeliyle Ne Yapabilirsiniz?

1- "Evime yüksek hızlı internet ve kotasız +(neredeyse tabii) bağlantıyı döşer keyfime bakarım" diyerek, 200 GB kotalı 50Mbps interneti ayda 86 liraya, iade parasıyla 40 ay rahatça kullanıp bu hızla doya doya keyfini çıkarabilirsiniz. 

2- Tanıdıklarınızı bir sahil kenarına ya da açık bir alana toplayarak 350 adet dilek fenerini gökyüzüne uçurabilirsiniz. Dilek olarak siz belki “bir daha Samsung’la işim olmaz” diye düşünseniz de farklı dileklere de şans tanımış olacaksınız. Ne güzel değil mi?

3- 60 tane sahte iPhone satın alabilir ve bekletip satabilirsiniz. Ciddi prim yapıyorlar çünkü.

4- 15 seans kadar terapi masraflarını karşılayabilirsiniz, ne de olsa “Samsung Galaxy Note 7’im patlar mı acaba?” diye geceleri az uykunuz kaçmadı. Buna ihtiyacınız olabilir.

5- “Bin kadar doları 20 saniyede nasıl saydım” isimli bir video çekebilirsiniz. Son derece popüler olma şansınız var. Ama ufak banknotlar kullanın, uzun sürsün.

6- 82 ay boyunca Tinder Plus üyesi olabilir seçeneklerinizi sınırsız kılabilirsiniz (42 TL üyelik bedeli örnek alındı)

7- 233 ay boyunca Netflix Türkiye üyesi olabilir, yeni dizi ve filmlerin keyfini sürebilirsiniz

8- Kendiniz ve sizin gibi Samsungzedelere tanesi 40 TL’den, kaliteli 87 adet "Ben Artık Vazgeçtim" t-shirtü bastırabilir ve dağıtabilirsiniz

9- T-Shirt sizi kesmediyse fiyakalı bir dövme yaptırmanız da mümkün. Hem de bu paraya kocaman bir tane yaptırabilirsiniz.

10- Dövme demişken aklıma geldi, New Yorklu dövme sanatçısı Scott Campbell sizin için aşağıdaki gibi bir tamamen 1 dolardan yapılmış bir heykelcik hazırlayabilir. Hem de manidar olur Bu 3 boyulu eser yaklaşık 1.000 dolara mal oluyor. Merak etmeyin kullanılan dolarlar reprodüksiyon sizin paranız değil.

11- Kendi işinizi de kurabilirsiniz. Eminim bu aklınıza gelmemiştir. Mesela bir çiğ köftecinin bayilik bedeli 3.500 TL . Tamam dükkan masrafları falan da var belki, ama başlangıç için ilk sermayeniz Samsung’tan işte daha ne olsun.

12- Borsaya girebilir, değerli kağıtları takip edebilir hiç olmazsa bu paranın üzerine biraz daha para koyabilirsiniz. Borsa, forex piyasası gibi piyasalarda birikimlerini değerlendirerek okul masraflarını karşılayan öğrenciler bile var. Neden sizde interneti kullanarak yatırım yapmayasınız?

13- Geri alacağınız para 3.500 TL’ye denk gelecekse, Gaziantep’te 3.500 TL peşinat ve 170 TL taksitle 8.600 TL’ye Tofaş Şahin buldum bir tane. Bunu alıp sizde sokağınızda yanlayarak dolaşabilirsiniz.

14- Bunların hiçbiri diyerek kendize bu parayla sıkı bir oyun bilgisayarı da toplayabilirsiniz.

 Bu fikirlerden hangisi aklınıza yattı? Kaç kişi sizinle aynı fikirde? Test edelim

YORUMLAR