Youtube'a Kendimi Şanslı Hissediyorum Butonu Nasıl Eklenir?

Google'ın ana sayfasında sıklıkla karşılaştığımız "kendimi şanslı hissediyorum" butonunu Youtube'a eklemeye ne dersiniz?

Youtube'a Kendimi Şanslı Hissediyorum Butonu Nasıl Eklenir?

İnternete bağlanabilen her bilgisayar tarafından mutlaka kullanılan başarılı arama motoru Google tüm hızıyla büyümeye devam ediyor. Yalnız ne kadar büyüse de bu şirketin attığı adımlardan bazılarına hala mantıklı bir açıklama yapılmadı. Bildiğiniz üzere yıllardır Google'ın ana sayfasında iki farklı şekilde arama yapılıyor. Birincisi normal arama bölümü olarak nitelendirilirken diğeri için ise henüz bir açıklama bulamadık. Evet tahmin ettiğiniz butondan bahsediyorum "kendimi şanslı hissediyorum" butonundan. Oldukça gereksiz bir buton olan "kendimi şanslı hissediyorum", Google'ı yılda milyonlarca dolar zarara sokuyor. Ama şirket inatçı bir şekilde bu özelliği bir türlü kaldırmıyor.Google'ın o butonu kaldırmamasını fırsat bilen geliştiriciler de "Youtube'a da bu özelliği biz ekleriz" demiş ve oldukça basit bir Google Chrome eklentisi geliştirmiş. Sizlere bu eklenti sayesinde nasıl Youtube'da kendinizi şanslı hissedebileceğinizi anlatıyoruz. Haydi başlayalım.

1) İlk olarak bu bağlantıya tıklayarak Google'ın uygulama mağazasına giriş yapın.

2) Size zaten indirme linkini verdiğimiz için direkt olarak sağ kısımda bulunan "Chrome'a Ekle" seçeneğine tıklayarak kurulumu başlatabilirsiniz.

3) Söylemeyi unuttuk ama uygulamayı yükleyebilmek için tarayıcı sizden izin isteyecekti. Onu da halledersiniz artık.

4) Süper! Eklentimiz sorunsuz bir şekilde kuruldu. Hadi test edelim.

5) Doğruyu söylemek gerekirse butonun Türkçe olarak karşımıza geleceğini düşünmüştüm. Ama yanılmışım ne yazık ki. Kendimi şanslı hissediyorum butonu İngilizce olarak arama çubuğunun yanına eklenmiş. İdare edin, bu butonu zaten pek fazla kullanmayacaksınız.

6) Hemen çalışıyor mu diye denemek istedim ve ekibimiz tarafından çekilen bir videoyu bulmak için Youtube'da arama yaptım. "Batarya Hurafeleri" yazdıktan sonra kendimi şanslı hissediyorum butonuna tıkladım.

7) Ve buton gerçekten çalışıyor. Eklenti ulaşmak istediğim videoya hiç zorlanmadan beni götürdü.

Eklenti hakkında yorumum: Youtube'da çok müzik dinleyenler için bu buton faydalı olabilir. Çünkü şarkı ismini yazdığınız taktirde tek tıklama yaparak şarkıya ulaşabilirsiniz. Eğer bu buton olmasaydı daha fazla tıklama yapmak zorunda kalacaktınız. Yani belirli videolara bu buton sayesinde hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ama derin arama gerektiren videolar için eklenti pek bir işe yaramıyor diyebiliriz.

8) Tamam yeter ben hevesimi aldım hadi kaldıralım şu eklentiyi!

Böyle düşünüyorsanız size hak verebiliriz. Eklentiyi kaldırmak ise yükleme işleminde olduğu gibi çok kolay. Kaldırmak için yapmanız gereken işlemlerin sırası aynen şöyle:

  • Google Chrome tarayıcınızın sağ üst köşesinde bulunan 3 yatay çizgiye tıklayın.
  • Açılan menüden ayarlar seçeneğine geçiş yapın.
  • Hemen sol tarafta bulunan "Uzantılar" kısmına tıklayın.
  • Google Chrome'da yüklü olan eklentileriniz arasından "Kendimi Şanslı Hissediyorum" uzantısını bulun ve çöp kutusuna tıklayarak kaldırın.

YouTube'da Oyun Kanalı Açarak Nasıl Kral Olursunuz? İşte PewDiePie Efsanesinin Doğuşu ve Yükselişi

Muhtemelen Bilmediğiniz 12 Youtube İpucu

YouTube Hakkında Muhtemelen Bilmediğiniz 5 İlginç Gerçek

YORUMLAR