BTK Başkanı'ndan Çok Önemli AKK Açıklaması

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, bütün abonelerin AKN ile belirlenen veri miktarına ulaştıktan sonra hiçbir ek ücret ödemeyeceklerini söyledi. Bu demeciyle Sayan, internette kotasını aşanların, GB başına ücret ödeyec

BTK Başkanı'ndan Çok Önemli AKK Açıklaması

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, bütün abonelerin AKN ile belirlenen veri miktarına ulaştıktan sonra hiçbir ek ücret ödemeyeceklerini söyledi. Bu demeciyle Sayan, internette kotasını aşanların, GB başına ücret ödeyeceği yönündeki tüm haberleri de yalanlamış oldu.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türkiye Bilişim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, AKN ile ilgili yapılan düzenlemenin, bazı yanlış anlaşılmalara yol açtığını ifade ederek, kullanıcıların manipülasyonlar sonucu doğru olmayan bazı değerlendirmeler yaptığını anlattı.

Hürriyet gazetesinde yayınlanan habere göre Sayan, paketlerde sunulan kota miktarına ulaşıldığında, AKN sonrası hız değerinin ihtiyacı karşılamadığı yönünde gelen talep ve şikayetleri de değerlendirdiklerini anlattı. Sayan, "Gerek mobil gerekse sabit internette AKN sonrası hız değerlerinde iyileştirme hakkında bir düzenleme yaptık. BTK tarafından alınan kararla AKN sonrası veri indirme hızı mobil internet için asgari saniyede 128 KB olarak belirlendi. Mobil platforlarda bu düzenleme uygulanmaya başlandı." diye konuştu.

Sayan, 02.00-08.00 saatleri arasında internet kullanımının Adil Kullanım Kotası'na dahil edilmeyeceğini de anımsatarak, vatandaşların nasıl internet kullanacağının bu sayede anlaşılabileceğini ifade etti. BTK Başkanı, "Birçok operatörümüz, full AKN'siz tarifelerini çıkardılar ve uygulamaya koydular. Bazı operatörlerimiz de yeni yeni ortaya koyacaklar. Önümüzdeki dönemlerde bu nitelikteki tarifelerin sayısının artmasını hem de tarife ücretlerinin daha uygun olmasını bekliyoruz." dedi.

Yeni İnternet Tarifeleri Nasıl Olacak?

İndirmelerinizi 02.00 - 08.00 Arasına Nasıl Ayarlarsınız?

YORUMLAR