BTK'dan 'WhatsApp Yasağı' Algısına Cevap Geldi

  Dün yayınladığımız  "Wikipedia'dan Sonra Sıra Şimdi de Whatsapp'ta mı?" Haberi sosyal medyada endişeye yol açmıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) resmi Twitter hesabından yaptığı anket, gündeme düşünce WhatsApp kullanıcıları panik yaş

BTK'dan 'WhatsApp Yasağı' Algısına Cevap Geldi

 

Dün yayınladığımız  "Wikipedia'dan Sonra Sıra Şimdi de Whatsapp'ta mı?" Haberi sosyal medyada endişeye yol açmıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) resmi Twitter hesabından yaptığı anket, gündeme düşünce WhatsApp kullanıcıları panik yaşamıştı.

Hürriyet’ten gazetesine konuşan bir BTK yetkilisi, anketle ilgili, “Sadece kişilerin kullanım alışkanlıklarını ölçmek için yapılan bir anket” açıklamasında bulundu.

İnternet sitelerinin nasıl yasaklanacağının belli olduğunu söyleyen ve yasaklama kararlarının bir kriteri olduğunu söyleyen yetkili, “Anketle vesaire ile öyle bir yasaklama söz konusu olamaz. Ancak anket ortaya çıkardı ki, insanlarımız sosyal medya konusunda oldukça bilinçli” dedi.

Dün “WhatsApp olmasaydı hangi uygulamayı kullanırdınız?” diye Twitterdan soru yönelten BTK resmi hesabının seçenekleri de ilginçti. Bu seçeneklerde mesajlaşma uygulamaları Bip, Viber, WeChat ve Line bulunuyor ve diğer hızlı mesajlaşma uygulamaları sıralamada yer almıyorlardı.

Gündem Yine Wikipedia: 'Başka İçeriklerden Dolayı da Engellenebilir!'

BTK, WhatsApp Sıkıntısı ile İlgili 'Bu Tür Yazılımlara Güven Olmaz' Dedi

YORUMLAR