Cain & Abel

Cain & Abel

kullanıcı
  • Lisans ÜCRETSİZ
  • TOPLAM İNDİRME 42,016
  • EDİTÖR PUANI
  • Üretici Massimiliano Montoro

Eğer şifrelerinizi kaybettiyseniz ve bulmak için gelişmiş bir uygulama arıyorsanız Cain & Abel'i deneyebilirsiniz.

Not: Programın indirme bağlantısı Google tarafından zararlı yazılım olarak algılandığı için kaldırılmıştır.

Cain & Abel uygulaması kaybettiğiniz şifrelerinizi bulmanızı sağlayan çok gelişmiş deşifreleme algoritmalarını kullanan bir program olarak hazırlanmış ve Outlook şifrelerinden tutun da ağ şifrelerine kadar pek çok hatırlamadığınız şifreyi sizin için bulabiliyor.

Uygulama neredeyse bütün şifreleri kırabiliyor ve bunu yaparken brute-force ile cryptanalysis saldırılarını kullanıyor. Kablosuz ağ şifrelerinizi de size sunan uygulama aynı zamanda VoIP konuşmalarını da kaydedebiliyor ve route protokollerini analiz etmenize yardımcı olabiliyor.

Aslında program iki farklı bölmeden oluşuyor ve bunlardan birincisi Cain olarak adlandırılmış. Cain'in şifre kurtarma ve şifre ayıklama özellikleri öne çıkarken Abel ise ağ trafiğini izlemeye ve böylece koruma önlemleri almaya yardımcı olan kısım haline geliyor.

Programın iddialı bir arayüzü ya da kullanım kolaylığı hedefi olmadığı için ilk bakışta biraz zor görünebilir ancak bir süre kurcaladıktan sonra aradığınız her şeyin elinizin altında olduğunu kolayca görebilirsiniz. Hem kayıp şifreleri bulma hem de ağ üzerindeki şifreleri ve bilgileri gözetleyebilmesi sayesinde tam bir güvenlik aracı haline gelen programı deneyebilirsiniz.