Çocuklarınız Bu Tür Oyunları Oynuyorsa Tetikte Olun!

Çocuklarınızın oynadığı oyunları denetleyerek çocuk istismarlarından korunabilirsiniz.

Çocuklarınız Bu Tür Oyunları Oynuyorsa Tetikte Olun!

Artık bir şekilde hemen hemen her çocuk internet ile iç içe büyüyor ve çocukların severek oynadığı oyunlar ise bazı zamanlarda eğlenceden çok tehlike saçıyor.

İçerisinde bulunduğumuz yüzyıl içerisinde artık internet her yaştan bireylerin bir tık kadar uzağında yer alıyor. Çoğu zaman vakit geçirmek ve eğlenmek amacıyla kullanılan internet, bazı durumlarda kötü niyetli kişilerin en büyük silahı haline geliyor. Özellikle çocukların internet ile içli dışlı olması ise tehlikenin boyutunu daha da büyütüyor. Zamanlarının çoğunu internet üzerinden oyun oynarken geçiren çocuklar aslında büyük tehlike altında.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bahçeşehir Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Narlı, "Birçok anne ve baba için çocuklarının online oyunlar oynaması normaldir. Ancak, aileler bu oyunlara herhangi bir denetleme getirmiyor. Bundan istifade eden çeteler ise çocuklara tuzak kuruyor." şeklinde ifadelerde bulundu. Konuyla ilgili başka bir açıklama yapan Pedagoji Derneği Başkanı Uzman Pedagog Mehmet Teber  ise  "Çocuklara ulaşmak için Facebook veya Whatsapp uygulamalarını kullanıyorlar. Şu anda gündemde birkaç oyunun ismi geçse de anlık yazışmaya izin veren tüm oyunlar risk içeriyor" tarzında söylemlerde bulunarak konunun ciddiyetine vurgu yaptı.

İnternete başlama yaşının 15-16 civarlarına kadar yükseltilmesine vurgu yapan Teber"İnterneti yasaklamak çözüm değil. Ebeveynler iyi birer teknoloji ve internet okuryazarı olmalı" sözleriyle de konuşmalarını tamamladı.

İlk ve Ortaöğretim Öğrencileri Kodlama Öğreten Scode Uygulamasını Geliştirdiler

Angry Birds Action! Artık Tüm Dünyada Oynanabiliyor!

YORUMLAR