Facebook Bildirimlerine Çağ Atlatan Windows 10 Mobile Olacak!

Windows 10 için gerekli ön hazılıkları yaparken büyük bir çaba sarfeden Microsoft, geliştirme aşamasına aylardan beri kullanıcıları da dahil ediyor. Insider projesi olarak da adlandırılan bu fenomen sayesinde henüz hazır olmayan ve teknik önizleme olarak

Facebook Bildirimlerine Çağ Atlatan Windows 10 Mobile Olacak!

Windows 10 için gerekli ön hazılıkları yaparken büyük bir çaba sarfeden Microsoft, geliştirme aşamasına aylardan beri kullanıcıları da dahil ediyor. Insider projesi olarak da adlandırılan bu fenomen sayesinde henüz hazır olmayan ve teknik önizleme olarak adlandırılan sürümler birçok kullanıcıya ulaştı.

Bugüne kadar özellikle masaüstü versiyonlarında yapılan köklü değişiklikler işlenmiş olsa da sonbahar ayları Microsoft'un mobil yatırımları için de kilit bir dönem olacak. Stabil bir satış grafiğinin üstüne çıkamayan Lumia cihazları için yepyeni fikirlerin geliştirilmesi gerektiği hem üreticilerin hem de kullanıcıların mütabık olduğu bir konu. Özellikle Xbox ve Oculus Rift işbirliği içerisinde bir yakınlık kuran Microsoft ve Facebook yeni bir ortaklığı da Windows 10 için hazırlıyor.

Şu an demo aşamasında olan bir yenilikle Windows 10 Mobile için gelen bildirimlerde yeni bir pencere açılmaksizin Facebook iletilerine yanıt verme opsiyonları tanıtıldı. Ayrıntılara aşağıda yer alan videodan ulaşabilirsiniz.

20 saniyelik bu videonun içerisinde neler mi oldu? Öncelikle, WBI Reload isimli kullanıcı profilinin duvarına Massimiliano Cristarella tarafıdan gelen bir paylaşım yukarıdı bir bildirim olarak gösterildi. Bunun sonrasında bildirimi aşağıya sürükleme ile birlikte 3 seçenek geldi: Yorum kutusu, beğeni ve sessize al gibi opsiyonlarınız var. Facebook kullanıcıları bu sayede profil sayfasını açmak zorunda kalmadan hem zamandan kazanacaklar, hem de veri aktarımından tasarruf edecekler.

Facebook, sadece mobil cihazlarda değil, dizüstü bilgisayarlarda da son derece hızlı batarya harcayan bir servis. Sizin bu yenilik hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Yorum kutusundan bizlerle fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Facebook, Oculus'a Yatırdığı 2 Milyar Doların Meyvelerini Toplamaya Başladı

YORUMLAR