Facebook Hem Zuckerberg’i Hem de Binlerce Kullanıcısını Öldürdü

Hafta sonunda New York Times yazarı Katie Rogers, ‘Facebook Bana Öldüğümü Haber Verdi!” başlıklı bir yazı yazdı. Şimdi, yazıyı böyle okuyunca insan “bir dakika!” diye düşünüyor. Ancak yazı Facebook’un yaşadığı bir sorunu oldukça alaycı ve farklı bir dill

Facebook Hem Zuckerberg’i Hem de Binlerce Kullanıcısını Öldürdü

Hafta sonunda New York Times yazarı Katie Rogers, ‘Facebook Bana Öldüğümü Haber Verdi!” başlıklı bir yazı yazdı. Şimdi, yazıyı böyle okuyunca insan “bir dakika!” diye düşünüyor. Ancak yazı Facebook’un yaşadığı bir sorunu oldukça alaycı ve farklı bir dille ifade eden bir uyarı yazısından başka bir şey değildi.

BBC’nin haberine göre, Facebook’taki teknik bir hata nedeniyle Cuma ve cumartesi günü binlerce kişinin profili, hala hayatta olmalarına rağmen yaşamlarını yitirmiş gibi gösterilmiş ve profil sayfaları “anma ve taziye” sayfaları haline dönüşmüşlerdi. Çok sayıda kullanıcı, arkadaş ve ailelerine ölmediklerini açıklamak için uzun ve detaylı güncellemeler yazmak hatta onları telefonla aramak durumunda kaldılar.

Facebook elbette böylesine bir hataya karşı sessiz kalamazdı; adına "glitch" denen bu sorundan dolayı sosyal medyanın kalesi hemen bir açıklama yapmakta gecikmedi ve “Bu durum, korkunç bir hatadan kaynaklandı ve bu hatayı artık gidermiş bulunuyoruz. Yaşananlardan dolayı üzgünüz” diyerek kullanıcılarından ve elbette onların kontaklarından özür diledi.  

İşin en matrak tarafı, Facebook'un hatası nedeniyle profiline anma ve taziye mesajı gidenler arasında sosyal medyanın genç patronu Mark Zuckerberg'in de olması. Hata sonucu sayfaya eklenen mesajda, “Mark'ı sevenlerin; onu hatırlamak ve anmak için tanıdıklarının yapacağı paylaşımlarda teselli bulacağını umuyoruz” yazıyordu. 

Trump’ın Zaferi Teknoloji Devlerinin Felaketi mi?

Donald Trump; Facebook, Google ve Twitter’a Ateş Püskürdü

YORUMLAR